Στην Κόψη του Ξυραφιού – Αφιέρωμα στο Kung Fu

Στην Κόψη του Ξυραφιού – Αφιέρωμα στο Kung Fu

Στην Κόψη του Ξυραφιού – Αφιέρωμα στο Kung Fu
Στην Κόψη του Ξυραφιού - Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο Kung Fu

Στην Κόψη του Ξυραφιού, το νέο μεγάλου μήκους Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση, κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στις 29 Ιανουαρίου στον ιστορικό Κινηματογράφο Αλκυονίδα.

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο Kung Fu με κεντρικό πρόσωπο τον δάσκαλο (SIFU) Κυριάκο Ελευθερίου. Το kung fu είναι ένα άθλημα που εμπνέεται από την κινησιολογία της φύσης. Έχει τη δύναμη του αθλήματος και τη χάρη του χορού. Έχει την ορμή της άγριας θάλασσας και την ηρεμία της φιλοσοφίας, συνδυάζοντας τη σοφία και τις κινησιολογικές κατακτήσεις αιώνων.

Ο SIFU Ελευθερίου είναι ιδρυτής τoυ γυμναστικού και φιλοσοφικού ομίλου TΑΟ CLUB Χαλανδρίου και του Αττικού Ομίλου Πολεμικών Τεχνών. Ταό στα κινέζικα είναι ο δρόμος και μεταφορικά ο δρόμος της ζωής, ένας δρόμος με πολλά παρακλάδια που για να διαλέξει κανείς το σωστό χρειάζεται να προηγηθεί μια φιλοσοφική ζύμωση.

Στην Κόψη του Ξυραφιού – Αφιέρωμα στο Kung Fu
Το κεντρικό πρόσωπο του Ντοκιμαντέρ, Στην Κόψη του Ξυραφιού, είναι ο δάσκαλος Kung Fu Κυριάκος Ελευθερίου

Το κεντρικό πρόσωπο του Ντοκιμαντέρ Στην Κόψη του Ξυραφιού, ο Κυριάκος Ελευθερίου, γεννήθηκε στην Κύπρο. Το 1997 συνέβαλε στην ίδρυση της σημερινής Ελληνικής Ομοσπονδίας Kung Fu και ένα όνειρο του έγινε πραγματικότητα. Ο χρόνος δεν μπόρεσε να δαμάσει το ενδιαφέρον του για το άθλημα, μέσα από τη θέση του δασκάλου και μέσα από τη διοίκηση στην Ομοσπονδία δουλεύει με μόνο στόχο τη διάδοση της πολεμικής τέχνης, ώστε να γυμνάζει τα σώματα, να καλλιεργεί τις ψυχές, αλλά και να γεμίζει με όμορφα συναισθήματα τις καρδιές των μαθητών του.

Σημείωμα του Σκηνοθέτη του Ντοκιμαντέρ Στην Κόψη του Ξυραφιού

Μια συγκλονιστική βουτιά στο σώμα και στο πνεύμα που ξεκινάει με απλές ασκήσεις και κορυφώνεται στον ολοκληρωτικό αυτοέλεγχο. Αξίζει να δει κανείς και να γνωρίσει τους ανθρώπους που ενώ ζούνε δίπλα μας καταφέρνουν να γίνουν μύστες μέσα στο αγχωτικό αστικό τοπίο και ταυτόχρονα μας καλούν για να μοιραστούν μαζί μας αυτή τη γνώση και τη δεξιότητα. Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες αλλάζουν τη ζωή τους και τη σκέψη τους όταν αρχίζουν το Kung Fu που δεν είναι ένα απλό άθλημα, αλλά ένα Φιλοσοφικό κίνημα.

Στην Κόψη του Ξυραφιού του σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση
Η ταινία Στην Κόψη του Ξυραφιού είναι ένα αφιέρωμα στους ανθρώπους που αγάπησαν το Kung Fu και έκαναν τη φιλοσοφία του τρόπο ζωής

Στην Κόψη του Ξυραφιού

Σενάριο-Σκηνoθεσία: Χρήστος Ν. Καρακάσης

Οργάνωση Παραγωγής: Βασιλική Κάππα

Αφήγηση: Μαρία Κάππα

Συνθέτης Πρωτότυπης Μουσικής: Δήμος Σταθούλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Ψαλτάκης

Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Κάππα

Φωτογράφία: Χρήστος Ν. Καρακάσης

Φωτογραφία Εκτός Ελλάδας: George Devon

Παραγωγός: Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα

Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets

Πληροφορίες προβολής:

Αθήνα: Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, 19:00, Κινηματογράφος Αλκυονίδα (Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας)

Προηγήθηκε η πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στο Kινηματοθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας.

Είσοδος Ελεύθερη

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply