Ο Στέφανος Κορκολής από την Παρασκευή 12 έως την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου με σύνθημα «Η μουσική είναι μία» θα βρίσκεται στο Half Note Jazz Club.

Μαζί του η εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη. Στην μουσική παράσταση θα βρίσκονται και δύο αξιόλογοι μουσικοί. Ο Βασίλης Δεφίγγος στο Σαξόφωνο-Φλάουτο και ο Κωστής Πυρένης στις Κιθάρες και την Φωνή.

Στέφανος Κορκολής και μουσικό πρόγραμμα στο Half Note Jazz Club

Γεμάτος ενέργεια και αστείρευτο πάθος, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας μας ταξιδεύει για ακόμη μια φορά στο μουσικό του σύμπαν. Με δικά του έργα, από τις πρώτες μουσικές του συνθέσεις και τα ορχηστρικά του, υπέροχα τραγούδια που ο ίδιος μας έκανε να αγαπήσουμε ως ερμηνευτής αλλά και διασκευές «κλασσικών» ελληνικών και ξένων τραγουδιών που ο ίδιος έχει αγαπήσει σαν να είναι δικά του.

Η παράσταση «Η μουσική είναι μία» δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια συναρπαστική μουσική αναδρομή στην καριέρα του διακεκριμένου πιανίστα και συνθέτη όπου έχουμε συν τοις άλλοις να ανακαλύψουμε τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει μεγάλοι ερμηνευτές δικά του τραγούδια που ίσως δεν γνωρίζουμε και έχουν ερμηνεύσει: Νταλάρας, Πρωτοψάλτη, Γαλάνη, Μαρινέλλα, Ασλανίδου, Ρουβάς, Ρέμος, Μουζουράκης, Νέγκα και πολλοί άλλοι.

Το ζητούμενο είναι να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, εκεί που οι αποστάσεις μεταξύ ακροατών και μουσικών ήταν ανύπαρκτες και να αποδείξουμε πως η μουσική είναι μία.

Σοφία Μανουσάκη

Η Σοφία Mανουσάκη γεννήθηκε στα Χανιά, το 1995. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να τραγουδάει και φάνηκε αμέσως ότι αυτό το κορίτσι ήταν γεννημένο να γίνει τραγουδίστρια.

Τον Ιούνιο του 2013, μετά από παρότρυνση του φίλου και συνεργάτη της Γιάννη Γιαννακάκη, την άκουσε ο Στέφανος Κορκολής. Ο συνθέτης, μετά την ακρόαση, εξεπλάγη από την ωριμότητα, την έκταση και τη μοναδική σε χρώμα φωνή της. Σε συνεργασία με την στιχουργό Ρεβέκκα Ρούσση, προχώρησαν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου CD. Ήδη, το πρώτο τραγούδι της Σοφίας «μετράει» συνολικά πάνω από 200.000 ακροάσεις στο YouTube και έχει γίνει επιτυχία σε ραδιόφωνα, με απαιτητικούς ακροατές.

Σίγουρα πάντως κορυφαίος σταθμός για την τόσο μικρή σε διάρκεια, αλλά και τόσο συμπυκνωμένη πορεία της, αποτελεί ο δίσκος, που κυκλοφόρησε, στον οποίο ερμηνεύει τα λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο.

Παράλληλα αυτό το διάστημα, η Σοφία βρίσκεται στο στούντιο, ηχογραφώντας τον πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό της δίσκο, σε μελοποιημένη ποίηση και μουσική του Στέφανου Κορκολή.

Μουσικοί Συντελεστές

  • Ερμηνεία σύνθεση Στέφανος Κορκολής
  • Ερμηνεία Σοφία Μανουσάκη
  • Σαξόφωνο-Φλάουτο Βασίλης Δεφίγγος
  • Κιθάρες-Φωνή Κωστής Πυρένης
Περισσότερες Πληροφορίες

  • Ημερομηνίες: Από 12 έως 17 Ιανουαρίου
  • Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30
  • Τιμή Εισόδου: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη), την Δευτέρα 15/1 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
  • Τοποθεσία: Half Note Jazz Club
  • Διεύθυνση: Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Τηλ. Πληροφοριών – Κρατήσεων: 210 9213310
  • www.halfnote.gr
  • facebook  
Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΟ Γιάννης Κότσιρας παίρνει παράταση στον Σταυρό του Νότου
Επόμενο άρθροΠασχάλης και Νίκος Ζιώγαλας συναντιούνται στο Ρυθμό Stage!