SkroWorkS, ένα Σεμινάριο Παραμυθιού με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου οργανώνει το Θέατρο Skrow για την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Ποιος είναι ο δικός σου ήρωας; Ποιος φανταστικός κόσμος υπάρχει μέσα στο δικό σου κεφάλι; Επινόησε και ερμήνευσε το δικό σου παραμύθι.

Λίγα λόγια για το Σεμινάριο SkroWorkS

Στη διάρκεια μιας εβδομάδας σε συνολικά 20 ώρες, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την δημιουργία μιας δικής τους φανταστικής πλοκής, χρησιμοποιώντας υλικά όπως τα όνειρα, την παρατήρηση της καθημερινότητας, την μνήμη. Θα ασχοληθούμε με την δημιουργία των χώρων στους οποίους εξελίσσεται η ιστορία καθώς και των χαρακτήρων που συμμετέχουν σε αυτήν. Θα μελετήσουμε επίσης τον τρόπο με τον οποίο μια ιστορία χωρίζεται σε κεφάλαια και την σημασία που έχουν τα σύμβολα μέσα σε ένα παραμύθι. Τέλος με τη χρήση του σώματος θα προσεγγίσουμε τους χαρακτήρες που θα ξεπηδήσουν από την κάθε ιστορία, αξιοποιώντας διαφορετικές κινητικές ποιότητες, με σκοπό να επιτύχουμε τις αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις που απαιτεί η αφήγηση ενός παραμυθιού.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Μαυρογεωργίου

Γεννήθηκε το 1979. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Έχει συνεργαστεί ως συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός με τα Θέατρα Αμόρε, Εθνικό Θέατρο, Θέατρο τέχνης, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Θέατρο Πορεία, Θέατρο Πόρτα, Βρυσάκι, Bios, Knot δοκιμαστήριο του Κάφκα (σκηνοθ. Κύρου Παπαβασιλείου). Ήταν βοηθός χορογράφου στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004. Διδάσκει αυτοσχεδιασμό στη δραματική σχολή «Αρχή» και στο Θέατρο των Αλλαγών. Είναι ιδρυτικό μέλος του Skrow theater.

Πληροφορίες

  • Διάρκεια workshop: Δευτέρα, 3 Ιουλίου έως Παρασκευή, 7 Ιουλίου (20 ώρες)
  • Κόστος workshop: 80 ευρώ
  • Ώρες workshop: 17:00 έως 21:00
  • Χώρος διεξαγωγής workshop: Skrow Theater, Aρχελάου 5, Παγκράτι
  • Προαπαιτούμενα: Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο & βιογραφικό σημείωμα) και να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στο vasilismavro79@gmail.com
  • Τηλέφωνα: 2107235842 (καθημερινά 11.00-14.00 και 17.00-20.00)
  • Site   /   Facebook Page
Προηγούμενο άρθροΈλληνες φιλΈλληνες – Συνέντευξη τύπου για την μουσική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής
Επόμενο άρθροΆλκηστη του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Σιακαντάρης Σπύρος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι απόφοιτος του The Bristol Old Vic Theatre School, ενώ έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια θεάτρου. Από την ηλικία των 11 παρακολουθεί σχεδόν καθημερινά θέατρο έχοντας αποκτήσει εμπειρίες και στιγμές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις. Αγαπάει τον κινηματογράφο, την ανάγνωση βιβλίων και να ταξιδεύει.