Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης το δεύτερο μυθιστόρημα του Μιχαήλ-Αλεξάνδρου Μαλαχιά, «Σιωπηλή Αθήνα».

Σιωπηλή Αθήνα

Ένα τραγούδι χωρίς φωνή, εκτελεσμένο σε δύο κινήσεις, σαν την Ημιτελή Συμφωνία του Σούμπερτ. Μια τολμηρή ιστορία ρήξης που αποκαθηλώνει τους μεγάλους έρωτες μέσα από μικρές σαδομαζοχιστικές εκλάμψεις υπακοής-ανυπακοής, οδομαχιών, δακρυγόνων, τσιγάρων, ξεπέτας και παραισθησιογόνων, στον κόσμο που κυοφόρησε το μεγάλο κραχ. Σε ένα πλαίσιο σαφές και υπερβατικό, όπου αρχαία και νέα Αθήνα, στοιχειωμένες, έχουν γίνει ένα.

Μιχαήλ-Αλέξανδρος Μαλαχιάς

Ο Μιχαήλ-Αλέξανδρος Μαλαχιάς γεννήθηκε το 1982 στον Χολαργό Αττικής. Αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια «Κωστέα-Γείτονα» το 1999 και μετέπειτα εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ορκίστηκε το 2005 και εν συνεχεία άσκησε το λειτούργημα ως αγροτικός στην Ικαρία, ειδικευόμενος χειρουργός στην Κυπαρισσία και ορθοπεδικός στη Τρίπολη. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στη Β΄ Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία είναι και υποψήφιος Διδάκτορας. Ζει και εργάζεται στη Χαϊδελβέργη ως υπότροφος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας.

Παράλληλα με το επάγγελμα του ιατρού, τον Δεκέμβριο του 2006 εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής Αθηνών. Αποφοίτησε από το εν λόγω τμήμα το φθινόπωρο του 2011 και αργότερα εισήχθη στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το πρώτο του μυθιστόρημα εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 από τις εκδόσεις Ιωλκός, υπό τον τίτλο «Το Πικραμύγδαλο», ενώ τον Ιανουάριο του 2015 επανεκδόθηκε.

Η «Σιωπηλή Αθήνα» αποτελεί το δεύτερο μυθιστόρημά του.

Εκδόσεις Γαβριηλίδης

Οι εκδόσεις Γαβριηλίδης ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 1988 και έκτοτε εκδίδουν περίπου 80 τίτλους τον χρόνο με κεντρικό άξονα τα ελληνικά γράμματα. Η θεματική τους περιλαμβάνει ποίηση, πεζογραφία, δοκίμια, δίγλωσσες εκδόσεις και άλλα. Σε συνεργασία με δημιουργούς συνεκδίδουν μουσικά cd με στόχο την διάδοση του πολιτισμού. Παράλληλα εκδίδουν το περιοδικό «Κωπηλάτες» υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Μάρκαρη, ενώ διοργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις σχετικά με την ποίηση.

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • Τίτλος: Σιωπηλή Αθήνα
  • Συγγραφέας: Μιχαήλ-Αλέξανδρος Μαλαχιάς
  • Εκδόσεις Γαβριηλίδης
  • ISBN: 978-960-576-595-8
  • Διαστάσεις: 14.5 x 21.5
  • Τιμή: 19,08
  • Σελίδες: 376
Προηγούμενο άρθρο«Οχτωμισάρια», της Ελένης Μπουκαούρη
Επόμενο άρθρο«Γκαλβέιας» του Ζοζέ Λουίς Πεϊσότο από τις εκδόσεις Κέδρος