Ένα σύντομο χρονικό των ThunderCats

Ένα σύντομο χρονικό των ThunderCats

ThunderCats
Το σήμα κατατεθέν των ThunderCats

Το φαινόμενο των ThunderCats κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1985, ως σειρά κινουμένων σχεδίων. Έκτοτε, έχουμε ακολουθήσει τις περιπέτειες της ομάδας των εξωγήινων ανθρωπόμορφων αιλουροειδών τόσο σε σειρές και ταινίες, όσο και σε κόμικς.

Το “ThunderCats” ως σειρά κινουμένων σχεδίων

ThunderCats
Σκηνές από την σειρά του 1985

Όπως προαναφέρθηκε, η σειρά των ThunderCats ξεκίνησε να προβάλλεται το 1985, μέχρι την διακοπή της το 1989. Πρόκειται για τις περιπέτειες μιας ομάδας από ανθρωπόμορφους εξωγήινους από τον πλανήτη Θαντέρα, με χαρακτηριστικά γάτας, καθώς μετά την καταστροφή του πλανήτη τους, αναζητούν ένα νέο πλανήτη να εγκατασταθούν. Καταλήγουν σε έναν πλανήτη ονομαζόμενο «Τρίτη Γη», όπου και πρέπει να νικήσουν τον μοχθηρό μάγο Mumm- Ra, ο οποίος έχει σκοπό να κατακτήσει ολόκληρο το σύμπαν.

Οι χαρακτήρες της σειράς δημιουργήθηκαν από τον Tobin «Ted» Wolf. Η παραγωγή ήταν της αμερικανικής εταιρίας “Rankin/Bass Productions” και “ Leisure Concepts”, ενώ τα κινούμενα σχέδια είναι δημιουργία της ιαπωνικής “Pacific Animation Corporation”, προκάτοχο της “Studio Ghibli”. Συνολικά η σειρά αποτελείται από 4 κύκλους επεισοδίων και μία τηλεταινία, με τον συνολικό αριθμό επεισοδίων να ανέρχεται στα 130.

ThunderCats
Από την σειρά του 2011

Πέρα από τη σειρά του 1985, στις 29 Ιουλίου του 2011, ξεκίνησε να προβάλλεται η νέα σειρά ThunderCats. Πρόκειται για μια Αμερικανο- ιαπωνική επανεκκίνηση της σειράς του 1985, σε παραγωγή του Ethan Spaulding και της Michael Jelenic. Η νέα αυτή σειρά, συνδυάζει στοιχεία δυτικού animation με την τεχνοτροπία του Ιαπωνικού anime.

Εκ πρώτης όψεως, η υπόθεση της σειράς μοιάζει να παραμένει η ίδια με αυτή της αρχικής σειράς. Στην ουσία όμως, γίνεται μια απόπειρα για μια πιο σκοτεινή και πιο κινηματογραφική προσέγγιση της ιστορίας, με μεγαλύτερη εστίαση στους χαρακτήρες, και πιο επιτηδευμένα θέματα. Ενώ το αρχικό σχέδιο περιλάμβανε 52 επεισόδια, το 2013 ανακοινώθηκε πως τελικά η σειρά θα σταματούσε μετά από την πρώτη σεζόν 26 επεισοδίων.

Κόμικς

Μέχρι σήμερα, έχουν υπάρξει πολλές σειρές από κόμικ βασισμένες στις περιπέτειες των ThunderCats. Οι δύο δημοφιλέστερες εταιρίες στον χώρο του κόμικ, η Marvel και η DC, έχουν εκδώσει σειρές που ακολουθούν τις περιπέτειες των ThunderCats.

 Marvel και Star Comics

ThunderCats
Εξώφυλλο από την σειρά της Star Comics

Τα πρώτα κόμικ των ThunderCats, ξεκίνησαν να εκδίδονται το 1985, από την Star Comics, η οποία αποτελεί μια από τους εκδοτικούς οίκους της Marvel, το περιεχόμενο της οποίας όμως αφορά μικρότερους αναγνώστες. Η πρώτη αυτή σειρά, συνέχισε να εκδίδεται για τρία χρόνια, και αποτελείται συνολικά από 24 τεύχη. Τα πρώτα 8 τεύχη, κυκλοφορούσαν ανά 2 μήνες, ενώ τα υπόλοιπα κυκλοφορούσαν κάθε μήνα. Τα περισσότερα από αυτά, αφηγούνται ιστορίες ήδη γνωστές από τα επεισόδια της σειράς κινουμένων σχεδίων, ενώ σε άλλα η αφήγηση ακολουθεί την ομάδα σε πρωτόγνωρες περιπέτειες.

ThunderCats
Εξώφυλλο από την σειρά της Marvel UK

Παράλληλα με την Star Comics, το 1987, η Marvel UK, ξεκίνησε την έκδοση ακόμα μιας σειράς με πρωταγωνιστές τους ThunderCats, παρόμοια με αυτή της πρώτης. Συνολικά εκδόθηκαν 129 τεύχη, συμπεριλαμβανομένου γιορτινών και ετήσιων τευχών, μέσα σε επίσης 3 χρόνια κυκλοφορίας. Σε αντίθεση με την Star Comics, τα τεύχη, μέχρι τον τεύχος 84 κυκλοφορούσαν σε εβδομαδιαία βάση. Από το 85 έως το 95 κάθε δύο εβδομάδες, και από το 96 έως το τέλος της κυκλοφορίας, κάθε μήνα.

Wildstorm και DC

Από το 2002 και μετά, οι τίτλοι των ThunderCats στα κόμικς κυκλοφορούν από την Wildstorm Productions της DC. Συνολικά εκδόθηκαν 5 μίνι σειρές, οι οποίες αποτελούνταν από 5 τεύχη η κάθε μια, αλλά και μερικά ακόμη μονά τεύχη και crossovers, ένα με το “ Battle of the Planets” και ένα με τον “Superman”. Το 2016, η DC ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει ακόμη ένα crossover με τον He- Man. Τα μονά τεύχη που κυκλοφόρησαν ήταν ένα Sourcebook και 2 “Origins”, τα οποία καθιέρωσαν το παρελθόν πολλών από τους πρωταγωνιστές.

Reclaiming Thundera

ThunderCats
Εξώφυλλο από την σειρά Reclaiming Thundera

Γραμμένη από τον Ford Gilmore σε συνεργασία με διάφορους καλλιτέχνες, ήταν η πρώτη εκ των 5 μίνι σειρών, που κυκλοφόρησε μεταξύ του 2002 και 2003. Μέσα από αυτά τα κόμικς, δημιουργήθηκε μια σειρά από ελαφρώς συνδεδεμένα επεισόδια, τα οποία ακολουθούσαν την συνέχεια του αγώνα του Lion- O κατά του Mumm- Ra. Ένα βασικό σεναριακό στοιχείο, ήταν η διαφθορά των WilyKat και Wilykit από τον Mumm- Ra, οι οποίο κατέληξαν να τον υπηρετούν ως οι προσωπικοί του ερωτικοί σκλάβοι. Συγκεκριμένα η διαφθορά του WilyKat, θα παίξει μεγάλο ρόλο στις επόμενες αφηγήσεις.

Μετά από ακόμια μια σημαδιακή μάχη με τον Grune, ο Lion- O μπαίνει στο Βιβλίο των Οιωνών, προκειμένου να ξεκινήσει την εκπαίδευσή του, και να διεκδικήσει την θέση του ως αρχηγός των ThunderCats. Ο Mumm- Ra όμως, θα χρησιμοποιήσει ένα ξόρκι προκειμένου να κρατήσει τον Lion- O παγιδευμένο μέσα στο βιβλίο για αρκετά πραγματικά χρόνια, και παίρνει τον έλεγχο της Θαντέρα.

The Return

ThunderCats
Εξώφυλλο από την σειρά The Return

Η επόμενη μίνι σειρά, σε σενάριο του Gilmore και εικονογράφηση των Benes, Pimental και Lea, κυκλοφόρησε το 2003. Εδώ, ο Lion- O επιστρέφει στην Θαντέρα, η οποία βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του Mumm- Ra. Τα περισσότερα από τα μέλη των ThunderCats είναι διεσπαρμένα, φυλακισμένα ή υπηρετούν ως σκλάβοι τους εχθρούς τους. Το συγκεκριμένο αφήγημα, ήταν πολύ πιο «ώριμο» από πολλά επεισόδια της σειράς, και περιελάμβανε σκληρότερη γλώσσα. Η Cheetara εδώ κρατά κακία στον Lion- O, πιστεύοντας πως εγκατέλειψε τους φίλους του, αλλά και την ίδια. Παράλληλα, η διαφθορά του WilyKat, που μας έχει ήδη γίνει γνωστή από το “ Reclaiming Thundera” αρχίζει να αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις. Στο τέλος της σειράς, ο Lion- O και οι ThunderCats θριαμβεύουν έναντι του Mumm- Ra για ακόμη μια φορά.

The Dogs of War

ThunderCats
Εξώφυλλο από την σειρά The Dogs of War

Μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης μίνι σειράς, σε σενάριο του John Lyman και εικονογράφηση των Brett Booth, Joe Prado, Al Vey και Eric Nguyen, που επίσης κυκλοφόρησε το 2003, μεσολαβούν πολλά χρόνια, και η Θαντέρα βρίσκεται σε κατάσταση ευημερίας. Ο Lion- O είναι πλέον ηλικιωμένος και κυβερνήτης των συμπατριωτών του. Μια εισβολή των δυνάμεων της Dogstar οδηγεί τον Lion- O σε συνεργασία με τον ίδιο τον Mumm- Ra. Παράλληλα, η WilyKit βρίσκει τον έρωτα της ζωής της και ο Wilykat εξιλεώνεται. Η ιστορία τελειώνει με τον Mumm- Ra να προσφέρει στον Lion- O ένα ελιξίριο νεότητας, προκειμένου να συνεχίσουν την διαμάχη τους.

Οι τελευταίες 2 μίνι σειρές

ThunderCats
Εξώφυλλο από την σειρά Hammerhand’s Revenge

Οι δύο επόμενες και τελευταίες μίνι σειρές, αφηγούνται τα γεγονότα της σειράς κινουμένων σχεδίων. Η πρώτη ονομάζεται “Hammerhand’s Revenge”, σε σενάριο της Fiona Avery και εικονογράφηση του D’Anda, και κυκλοφόρησε μεταξύ του 2003 και 2004. Η δεύτερη ονομάζεται “Enemy’s Pride”, και κυκλοφόρησε το 2004 σε σενάριο του Virens, και εικονογράφηση των Hellig και Campus. Μέχρι σήμερα καμία από της κυκλοφορίες των ThunderCats δεν συμπεριλαμβάνεται στον Κανόνα, λόγω της μεγάλης ασυνέπειας μεταξύ των ιστοριών.

Ταινία

Το 1985 κυκλοφόρησε για την τηλεόραση το “ ThunderCats Ho!”, μια ταινία αποτελούμενη από τα πρώτα 5 επεισόδια της δεύτερης σεζόν των ThunderCats.

Εδώ, ο Lion- O βασανίζεται από εφιάλτες, στους οποίους οι κάτοικοι της Θαντέρα πεθαίνουν καθώς εκείνος φεύγει για της Τρίτη Γη με τον Jaga και τα υπόλοιπα μέλη των ThunderCats. Ο Jaga πληροφορεί τον Lion- O λίγο αργότερα πως 3 κάτοικοι της Θαντέρα έχουν επιζήσει, και ζουν επίσης στην Τρίτη Γη. Οι ThunderCats αποφασίζουν να τους βρουν, αλλά ο Mumm- Ra τους παγιδεύει στο Fire Rock Mountain. Ο Lion- O χάνει το Σπαθί των Οιωνών σε μια χιονοστιβάδα, ενώ Panthro μάχεται ενάντια του Fist-Pounder με το ThunderTank, όσο τα υπόλοιπα μέλη των ThunderCats κοντεύουν να σώσουν τους κατοίκους της Θαντέρα. Αλλά για να τα καταφέρουν, θα χρειαστούν μαγική βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά άρθρα εδώ

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply