Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF ανακοίνωσε την προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, ορίζοντας την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018. Το Φεστιβάλ θα διοργανωθεί τον Μάρτιο του 2018 στους ιστορικούς κινηματογράφους Αλκυονίδα και Στούντιο απ’ τον Οργανισμό KOYINTA και Tickets Tickets. Παράλληλα θα υπάρχει ανταπόκριση από συνεργαζόμενες πολιτιστικές εταιρείες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε διάφορες χώρες του κόσμου. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου

Το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου ξεκίνησε το καλλιτεχνικό του ταξίδι το 2011, αποτελώντας σημείο συνάντησης δημιουργών και θεατών. Φέτος επιστρέφει για να προωθήσει ξανά ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων, video art, video dance και σπουδαστικές ταινίες. Κοινό σημείο σ’ αυτές τις κινηματογραφικές απόπειρες είναι η χρήση νέων ψηφιακών μέσων, επιχειρώντας την ευθυγράμμιση των κινηματογραφικών δρωμένων στην Ελλάδα με το παγκόσμιο σινεμά. Η εργονομία και η διαθεσιμότητα των ψηφιακών μηχανών και οι δυνατότητες του ψηφιακού μοντάζ, επιτρέπουν στον κινηματογραφιστή να δημιουργήσει, ανεμπόδιστα. Αυτό το δύσκολο και συνάμα δημιουργικό έργο έχει απήχηση, όχι μόνο στο κοινό της 7ης τέχνης, αλλά και στις άλλες τέχνες. Το Φεστιβάλ αποτελεί ρηξικέλευθο εγχείρημα για τα εγχώρια δεδομένα, «κλέβοντας» λίγο απ’ την λάμψη της διεθνούς κινηματογραφικής πραγματικότητας.

Στο πλαίσιο του διαγωνιστικού χαρακτήρα του Φεστιβάλ απονέμονται τα κάτωθι βραβεία: Α’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Β’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Γ’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Καλύτερης Tαινίας Τεκμηρίωσης, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερη Σκηνογραφίας, Καλύτερο Video Art, Καλύτερο Video Dance, Καλύτερο Πειραματικό, Καλύτερο Κινούμενο Σχέδιο, Καλύτερης Ερμηνείας Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερου Σεναρίου Καλύτερης Μουσικής και Τιμητικές Διακρίσεις. Το Φεστιβάλ αξιοποιώντας την διεθνή του αναγνώριση θα απονείμει για τρίτη φορά και το βραβείο Rising Star Award σε συνεργασία με το βρετανικό ίδρυμα MMBF.

Πληροφορίες Φεστιβάλ

  • Διεξαγωγή Φεστιβάλ: Μάρτιος 2018 στους κινηματογράφους Αλκυονίδα και Στούντιο
  • Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Χρήστος Ν. Καρακάσης
  • Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018
  • Site Φεστιβάλ (για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων)

 

Προηγούμενο άρθροCrush των Nopubitco στo A Small Argo Full of Art του Θεάτρου Αργώ
Επόμενο άρθρο9 ηθοποιοί διαβάζουν «Τα παραμύθια της πόλης που την λένε Αθήνα»
Μαρία Nεφέλη Γκότση
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Από τα σχολικά της χρόνια παρακολουθεί και διαβάζει θέατρο. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές ομάδες και έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού. Η αγάπη της για το θέατρο, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο την οδήγησε στο Artic.gr