Το Sera Bellos Quartet και τους Loca Latina παρουσιάζουν η CookingBrass και η TEXNIS στη Μουσική Θεατρική Σκηνή της Αθηναΐδας. Τα δύο συγκροτήματα ετοιμάζουν ένα μαγευτικό πρόγραμμα στον απόηχο των χριστουγεννιάτικων εμφανίσεων τους με τζαζ, soul, blues αλλά και πολλούς latin και dance ήχους.

Ποίοι είναι οι Sera Bellos Quartet;

Το σχήμα του Σεραφείμ Μπέλλου (τύμπανα) αποτελείται από νέους ταλαντούχους μουσικούς.O Παντελής Μπενετάτος είναι στο πιάνο, ο Γιώργος Κωστόπουλος στο μπάσο και στα υπέροχα φωνητικά η ελληνοτζαμαϊκανή Ξένια Ντάνια. Με αγάπη στη traditional και modern jazz, με επιρροές από bebop, gospel και soul δημιουργούν διαφορετικές μουσικές προσεγγίσεις αγαπημένων jazz standards. Το γκρουπ έχει λάβει μέρος σε αθηναϊκά φεστιβάλ, καθώς και live performances σε μουσικές σκηνές της Αθήνας με τεράστια επιτυχία. Επίσης είναι το house band του επιτυχούς jam session.

Ο Σεραφείμ Μπέλλος των Sera Bellos Quartet γεννήθηκε το 1969. Άρχισε ντραμς 16 χρονών ερασιτεχνικά με ροκ συγκροτήματα και αργότερα ασχολήθηκε και στο στρατό.Το ’93 με ’94 σπουδάζει για 6 μήνες στο Παρίσι με τους καλύτερους Γάλλους μουσικούς και Αμερικανούς workshops για Jazz στην lacp. Παίζει με διάφορα γκρουπ και εκεί.Γυρνώντας ιδρύει μαζί με μπασίστα από τη Βενεζουέλα το 1ο Latin Jazz γκρουπ στην Αθήνα, που λέγεται Cubana Bop και υπάρχει ακόμα και σήμερα με άλλη σύνθεση. Επίσης παίζει μουσική Salsa με το γκρουπ Balisa, από τα πρώτα γκρουπ μουσικής Salsa που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Ασχολείται με τιμπάλες στα Salsa γκουπς και παράλληλα παίζει Reggae μουσική με τους De Traces. Το ’97 παίζει στην Αθήνα με τον Αμερικανό τρομπετίστα Mra Oma και Lives σε όλα τα clubs.

Λίγα λόγια για τους Loca Latina

Ο Αλέξης Κώστας  δημιούργησε ένα full band σχήμα τους Loca Latina αποτελούμενο από εξαιρετικούς μουσικούς: Τον Seidel Borges στα φωνητικά, ο Αλέξης Κώστας στα κρουστά- congas, ο Στέλιος Γενεράλης στις timpales, ο Ηλίας Αργυρόπουλος στο πιάνο, Γιώργος Ρούλος στο μπάσο, ο Διονύσης Κοκόλης στη τρομπέτα, ο Jim Σταρίδας στο τρομπόνι και ο Julian Bernal σαξόφωνο.

Η Loca Latina είναι μια από τις πιο αυθεντικές τροπικές μπάντες που υπάρχουν στη χώρα μας. Το κίνητρο και η ιδέα για την δημιουργία του σχήματος ξεκίνησε από το πάθος των ακουσμάτων της λάτιν μουσικής. Ήχοι από Salsa, Bachata, Cha Cha,Cumbia, Bolero,Merengue,Rumba αποτελούν τα είδη μουσικής που παρουσιάζουν. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως έχουν λάβει μέρος σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Πληροφορίες για Sera Bellos Quartet-Loca Latina

  • Χώρος: ΑΘΗΝΑΪΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Καστοριάς 34-36 Βοτανικός-Μουσική Θεατρική Σκηνή
  • Ημέρα:Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017
  • Ώρα προσέλευσης: 22:00
  • Είσοδος: €10
  • Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 210-3480080.
  • Ώρες ταμείου: 10.00-13.00 & 17.00-22.00
Links

http://www.athinais.com.gr/el/

 

Χορηγός Επικοινωνίας 

Artic.gr
Artic.gr
Προηγούμενο άρθροΟ Σταύρος Χαλιαμπάλιας ρίχνει «Μια άλλη ματιά» στο Ρυθμός Stage
Επόμενο άρθροΕυρώπη, κρίση και τέλος του Ετιέν Μπαλιμπάρ από τις εκδόσεις Ταξιδευτής