Το σεμινάριο για το θέατρο του Τσέχωφ, συνολικής διάρκειας 30 ωρών, θα γίνει στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια, Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής. Για τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα 23/9 και 24/9, 30/9 και 1/10, 7/10 και 8/10 και ώρες 12μ. – 5:00μ.μ.

Λίγα λόγια για το Σεμινάριο για το θέατρο του Τσέχωφ

Απευθύνεται σε μαθητές δραματικών σχολών, νέους ηθοποιούς, ερασιτέχνες και γενικότερα σε ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο. Έχει περισσότερο πρακτικό, παρά θεωρητικό χαρακτήρα. Θα γίνει μια εισαγωγή στη ζωή και το έργο του συγγραφέα και στη συνέχεια θα δουλευτούν ρόλοι και σκηνές από το συγκεκριμένο έργο.

Το έργο του Άντον Τσέχωφ (1860-1904), καινοτόμο και ανεπανάληπτο, πρότεινε μια νέα δραματουργία, καινούργιους τρόπους έκφρασης, μια άλλη προσέγγιση της υποκριτικής κι εγκατέστησε στη σκηνή πορτρέτα ομαδικά, σύνθετους ψυχισμούς και σχέσεις, ανέδειξε τη σημασία της ροής του χρόνου και των παύσεων. Ένας μεγάλος συγγραφέας, που το έργο του έχει απασχολήσει, από την εποχή του έως σήμερα, τους ανθρώπους του θεάτρου, προκαλώντας πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις.

«Οι τρεις αδελφές» (1901) είναι το προτελευταίο έργο του και ανήκει στην άτυπη τετραλογία των πολύπρακτων δραμάτων που έγραψε στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Στο σεμινάριο θα χρησιμοποιηθεί η μετάφραση του Λυκούργου Καλλέργη.

Πληροφορίες

  • Συμμετοχή στο σεμινάριο: 150 ευρώ (Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
  • Αιτήσεις συμμετοχής: Ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 20/8/2017
  • Πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων: Στο τηλέφωνο 210 8673655, 6944898482 και στο email: egyptiotis@yahoo.com
Προηγούμενο άρθροΓια όνομα, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Κηποθέατρο Παπάγου
Επόμενο άρθρο«Δύο ζωγράφοι» και «Η µαµά έχει άδικο» από τις εκδόσεις Πατάκη
Σιακαντάρης Σπύρος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι απόφοιτος του The Bristol Old Vic Theatre School, ενώ έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια θεάτρου. Από την ηλικία των 11 παρακολουθεί σχεδόν καθημερινά θέατρο έχοντας αποκτήσει εμπειρίες και στιγμές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις. Αγαπάει τον κινηματογράφο, την ανάγνωση βιβλίων και να ταξιδεύει.