Εγκαινιάστηκαν οι εκθέσεις Searching for Mr X και Still (space of death)...

Εγκαινιάστηκαν οι εκθέσεις Searching for Mr X και Still (space of death) στο Beton7

Searching for Mr X
Εκθέσεις Searching for Mr X και Still (space of death) στο Beton7 έως 4 Ιουλίου.

Εγκαινιάστηκαν, στις 21/6, στο χώρο τέχνης Beton7, οι εκθέσεις Searching for Mr X και Still (space of death) στα πλαίσια του Athens Photo Festival. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η έκθεση Searching for Mr X του Karsten Kronas μας παρουσιάζει εικόνες από ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στα χέρια του κ. Χ. Οι φωτογραφίες του κ. Χ προβάλλουν στον προηγούμενο κάτοχο του ένα διαφορετικό κόσμο από αυτόν που ο ίδιος είχε φωτογραφίσει.

Στην έκθεση Still (space of death) του Απόστολου Ζερδεβά παρουσιάζεται ένας διαφορετικός κόσμος. Αυτός του θανάτου. Η αίσθηση του χώρου που διαπραγματεύεται ο θάνατος και το θύμα αυτού.

Searching for Mr X | Karsten Kronas

Είναι ο κ. Χ κλέφτης; Αυτός ήταν που έκλεψε το κινητό μου στο Τελ Αβίβ; Δεν νομίζω! Αλλά τουλάχιστον, είναι αυτός που απρόσμενα μετατρέπεται σε ένα φάντασμα:

Μέσα από την εφαρμογή του dropbox στο κινητό μου, βλέπω κάθε φωτογραφία που τραβάει ο κ. Χ με την κάμερα. Βλέπω τον ίδιο, τους φίλους του, γάμους στην Ερυθραία. Διαπιστώνω ότι στις φωτογραφίες του υπάρχει μια γυναίκα που την είχα φωτογραφίσει κι εγώ, πριν το κάνει ο κ. Χ.

Πίσω στο Τελ Αβίβ ξεκίνησα μια αναζήτηση για τον κ. Χ. Μια αναζήτηση που ουδέποτε αφορούσε το κλεμμένο κινητό μου. Αυτό το έργο συνδυάζει τις δικές μου φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της αναζήτησης στο Τελ Αβίβ και την Ερυθραία μαζί με εκείνες που τράβηξε ο κ. Χ. Κινούμαι γύρω από ερωτήσεις για την ταυτότητα με την υπονοούμενη ανατροπή της πίστης. Ερωτήσεις τις οποίες δεν θέτω μόνο στον κ. Χ, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω βαθύτατα για τη θαυμάσια πίστη του, και… ακόμα ψάχνω!

Still (space of death) | Απόστολος Ζερδεβάς

Δεν θυμόμουν τίποτα. Μόνο το χώρο του θανάτου –να βαδίζω στο χώρο του θανάτου. Έτσι, μετά από τους θορύβους που μίλησαν, έμεινα αναίσθητος. Τώρα ο κόσμος έμεινε πίσω. Τώρα ο κόσμος έφυγε. Λοιπόν, τότε κατάλαβα. Ήξερα ότι δεν θα ζήσω πια. Τώρα ήμουν νεκρός. Η όρασή μου είχε χαθεί. Από τον κόσμο δεν ήξερα τίποτα, ούτε τον ήχο στα αυτιά μου. Από ομιλία, τίποτα. Σιωπή.

Και κάποιος γνωρίζει το χώρο του θανάτου, εκεί… Και αυτός είναι ο θάνατος – ο χώρος που είδα. Ήμουν στο κέντρο του, στεκόμουν. Στη συνέχεια πήγα στα ύψη…στεκόμουν. Επειτα κατέβηκα. Εκεί έψαχνα για τις πέντε ηπείρους του κόσμου –να παραμείνω, να βρω μια θέση στις πέντε ηπείρους του κόσμου– στο χώρο όπου περιπλανιόμουν. Αλλά δεν τα κατάφερα*.

*γέρος Ingano Indian.

Culture of Terror–Space of Death.
Michael Taussig

Searching for Mr X
Εκθέσεις Searching for Mr X και Still (space of death) στο Beton7 έως 4 Ιουλίου.
Πληροφορίες εκθέσεων

  • Χώρος: Beton7 | Πύδνας 7, Βοτανικός, 11855, Αθήνα
  • Ιστοσελίδα
  • Διάρκεια εκθέσεων: 21 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 14:00 – 19:00
  • Είσοδος: Ελεύθερη

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply