Η Σαββέρια Μαργιολά στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας με τίτλο «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» θα εμφανιστεί στις 29 Ιουλίου στο Άλσος Βεΐκου. Θα παρουσιάσει  τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και επιλογές από τα αγαπημένα της  ελληνικά λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.

Η Σαββέρια Μαργιολά συνδιαλέγεται μοναδικά με το κοινό της, δημιουργώντας έντονα συναισθήματα με τις ξεχωριστές ερμηνείες της και τη σκηνική της παρουσία έχοντας συνταξιδιώτες τους εξαιρετικούς μουσικούς Νίκο Πασσαλίδη, Μάριο Μούρμουρα, Παρασκευά Κίτσο και Θάνο Μιχαηλίδη.

Λίγα λόγια για την Σαββέρια Μαργιολά

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από μουσική οικογένεια. Είναι κόρη του γνωστού μουσικού Δημήτρη Μαργιολά και εγγονή του μουσικοσυνθέτη και βιολιστή Γιώργου Μαργιολά.
Σπούδασε πιάνο, κλασικό χορό, είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης έχει κάνει τις σπουδές της στη φωνητική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Σε πολύ μικρή ηλικία δισκογραφεί παρέα με τον μικρότερο αδερφό της
το πρώτο της CD με παιδικά τραγούδια. Σε ηλικία 17 ετών τραγουδά στη μουσική σκηνή Άγκυρα, με τον Φάνη Μεζίνη και τον Τάκη Σούκα . Ακολουθεί η συνεργασία της με τον Μανώλη Μητσιά, με την Χάρις Αλεξίου στο Μέγαρο Μουσικής, με την Μαρινέλλα και τον Αντώνη Ρέμο στην παράσταση «Τα λόγια είναι περιττά», με τον Κώστα Μακεδόνα στο Gazarte στην παράσταση «Ιπτάμενος και τζέντλεμαν» του Σταμάτη Κραουνάκη, με τον Γιώργο Νταλάρα στο θέατρο Παλλάς, με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Μηλιώκα, Γιάννη Κούτρα και Δημήτρη Σταρόβα στο Ζυγό, με τον Κώστα Μακεδόνα και τη Γιώτα Νέγκα στο Χάραμα και με τον Σωκράτη Μάλαμα σε καλοκαιρινές συναυλίες.

Η Σαββέρια Μαργιολά στη δισκογραφία…

Δισκογραφικά συμμετέχει στο δίσκο «Σπάει το ρόδι», αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο με το τραγούδι «Στο σώμα σου να κατοικώ», το οποίο ερμηνεύει με τον Γιώργο Νταλάρα και στον δίσκο «Athen’s bar 3» με το τραγούδι «Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ» το οποίο ερμηνεύει με το Νίκο Βουρλιώτη. Επίσης συμμετέχει στο δίσκο «Live-Κώστας Μακεδόνας»2009 και στη μουσική ταινία «Το τελευταίο πέρασμα» των Γιώργου Πολυμενάκου και Αλέξανδρου Ιωαννίδη που κυκλοφόρησε από την Fm Records.
Το 2010 κυκλοφορεί η πρώτη της δισκογραφική δουλεία από τη Sony Music με τίτλο «Πράξη Πρώτη», ενώ το ίδιο έτος συμμετέχει κατά το ήμισυ στην παραγωγή του Κώστα Χατζηδουλή με τίτλο «Το αεράκι της αυγής».

Το 2011 ηχογραφεί ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο «Αν με θέλεις θα μ’έχεις» σε στίχους του Ηλία Κατσούλη και μουσική του Μιχάλη Κουμπιού, το οποίο κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από τη Sony Music και συμμετέχει στον τελευταίο δίσκο του Νότη Μαυρουδή με τίτλο «Στου χρόνου τις καταπακτές», με το τραγούδι «Ένα όνειρο».
Αυτήν την περίοδο ηχογραφεί την τρίτη δισκογραφική της δουλειά και παράλληλα κάνει τις προσωπικές της παραστάσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας.

Πληροφορίες

  1. Χώρος: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι
  2. Ημέρα: Σάββατο 29 Ιουλίου
  3. Ώρα έναρξης: 21.00
  4. Είσοδος ελεύθερη
  5. https://www.facebook.com/Saveria-Margiola-%CE%A3%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%AC-149398938408333/
Προηγούμενο άρθροΗ Ματούλα Ζαμάνη στο Βεάκειο την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθροΣτάθης Δρογώσης, Β. Τρύφωνος και Β. Μαρκαντώνης στο Black Duck