Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου είναι αφιερωμένο στον Βενεζουελάνικο και στον Ελληνικό κινηματογράφο στον πολυχώρο Αλέκα. Πρόκειται για μία διοργάνωση του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου (Istituto Italiano de Cultura), της Ισπανικής Πρεσβείας και τουInstituto Cervantes, της Πρεσβείας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης συγκεντρώνονται Τρόφιμα και Φάρμακα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ζωγράφου.

 

Σαββατοκύριακο Βενεζουελάνικου και Ελληνικού κινηματογράφου- Οι ταινίες που θα προβληθούν

Σαββατοκύριακο Η τάξη
«Η Τάξη» θα προβληθεί το Σάββατο 6/5 στις 19:00
  • Σάββατο 6 Μαΐου 2017

19.00: «Η Τάξη» (Laclase, 2007) | Έγχρ.| Διάρκεια: 90′ του Jose Antonio Varela

Η Τίτα είναι μια πολλά υποσχόμενη νεαρή που παίζει βιολί, η οποία ζει σε μια γειτονιά του Καράκας. Είναι μέλος μιας συμφωνικής ορχήστρας που της δίνει πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Η παραμονή της σε αυτή είναι επικίνδυνη, καθώς η οικογένεια και η γειτονιά της δεν είναι συμβατές με τη ζωή ενός μουσικού. Της δίνεται η ευκαιρία να δραπετεύσει σε ένα νέο κόσμο, διαφορετικό από αυτό που γνωρίζει, αλλά η μοίρα της χώρας την οδηγεί σε ένα διαφορετικό σταυροδρόμι.

Σαββατοκύριακο Γράμματα από το Λένινγκραντ
Το «Γράμματα από το Λένιγκραντ» θα προβληθεί το Σάββατο 6/5 στις 21:00

21.00: «Γράμματα από το Λένιγκραντ» (Postales de Leningrado, 2007) | Έγχρ.| Διάρκεια: 85’της Mariana Rondón

Κατά τη διάρκεια της αριστερής εξέγερσης στη δεκαετία του 1960 στη Βενεζουέλα, παρακολουθούμε από τη σκοπιά 2 παιδιών που προσπαθούν να μεταμορφωθούν σε “αόρατους ανθρώπους” προκείμενου να ξεφύγουν από τον κίνδυνο, τις περιπέτειες των ανταρτών γονέων τους, για τους οποίους γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν και το μόνο που λαμβάνουν είναι γράμματα από το Λένινγκραντ.

Σαββατοκύριακο Ο εχθρός μου
«Ο εχθρός μου» θα προβληθεί την Κυριακή 7/5 στις 19:00
  • Κυριακή 7 Μαΐου 2017

19.00 «Ο Εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 107′

με τους: Μαρία Ζορμπά, Μανώλη Μαυροματάκη, Γιώργο Γάλλο, Αριάδνη Καβαλιέρου

Στην Αθήνα σήμερα, ο 48χρονος Κώστας, ιδιοκτήτης ανθοπωλείου, ζει μια συνηθισμένη ζωή με τη γυναίκα του, τον 17χρονο γιό του και την 14χρονη κόρη του. Προοδευτικός και αμετανόητα ιδεολόγος από τα φοιτητικά χρόνια στη Γεωπονική, έχει εμφυσήσει στα παιδιά του τις αξίες με τις οποίες ανδρώθηκε. Η λεηλασία του σπιτιού τους από μια συμμορία, θα ανατρέψει ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία και θα φέρει τον Κώστα αντιμέτωπο με το δυσκολότερο δίλημμα της ζωής του. Βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου και μοντάζ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Θα είναι παρών ο δημιουργός.

 

Πληροφορίες για το Σαββατοκύριακο Βενεζουελάνικου και Ελληνικού κινηματογράφου στον πολυχώρο Αλέκα

  • Διάρκεια διεξαγωγής: 6/5 και 7/5
  • Τόπος διεξαγωγής: Αλέκα-Τέχνη Πόλης
  • Διεύθυνση: Γ’ Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Πλατεία Αλεξανδρή (πρώην Γαρδένια), Ζωγράφου
  • Ελεύθερη είσοδος– Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης συγκεντρώνονται Τρόφιμα και Φάρμακα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ζωγράφου
Προηγούμενο άρθροΗ Paola Bontempi έρχεται στο 4ο Horrorant Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Τρόμου»
Επόμενο άρθροΤο όνειρο και το θαύμα της Κάκιας Ιγερινού εκτάκτως στις 8/5 στο Θέατρο της Ημέρας