Οι Εκδόσεις της Εστίας παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Νταβίντ Φοενκινός, με τίτλο Σαρλότ. Η Σαρλότ, το δέκατο τρίτο μυθιστόρημά του Νταβίντ Φοενκινός, απέσπασε τα βραβεία Renaudot και Goncourt des Lyceens, ενώ ετοιμάζεται και η κινηματογραφική του διασκευή.
Σαρλότ

Το μυθιστόρημα αφηγείται τη ζωή της Σαρλότ Σαλομόν, μιας ζωγράφου που δολοφονήθηκε -είκοσι έξι ετών έγκυος- στο Άουσβιτς. Αφηγείται επίσης, στιγμή στιγμή, τη δεκαετία του ’30 στο Βερολίνο και τη δηλητηριώδη διείσδυση του ολοκληρωτισμού στην καθημερινή ζωή όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων.
Μετά την παιδική της ηλικία στο Βερολίνο, που σημαδεύτηκε από μια οικογενειακή τραγωδία, η Σαρλότ αποκλείεται σταδιακά απ’ όλες τις εκδηλώσεις της γερμανικής κοινωνίας. Ζει ένα καταιγιστικό ερωτικό πάθος, πριν αναγκαστεί να τα εγκαταλείψει όλα για να βρει καταφύγιο στη Γαλλία. Στην εξορία ξεκινάει ένα αυτοβιογραφικό ζωγραφικό έργο, συγκλονιστικό στη νεωτερικότητά του. Καθώς γνωρίζει ότι κινδυνεύει, το εμπιστεύεται στον γιατρό της, λέγοντάς του «είναι όλη μου η ζωή».
Πολυάριθμες σκηνές μοιάζει να βγήκαν από τα σκοτάδια. Βλέπει κάλλος στην έκφραση του φόβου.
Μήπως δεν είναι και η ίδια φοβισμένη ακατάπαυστα;
Ακόμη κι όταν βαδίζει, μιλά, ανασαίνει. Της απαγορεύουν την πρόσβαση στα πάρκα και στα δημόσια κολυμβητήρια.
Ολόκληρη η πόλη της είναι ένα πεδίο μάχης.
Μια φυλακή για το αίμα της.
 Λίγα λόγια για τον Νταβίντ Φοενκινός

Ο David Foenkinos γεννήθηκε το 1974 στο Παρίσι. Σπούδασε ανθρωπιστικές επιστήμες και μουσική. Βιοπορίστηκε αρχικά ως καθηγητής κιθάρας τζαζ. Το 2002 εμφανίζεται το πρώτο βιβλίο του με τίτλο Inversion de l’idiotie. Γνωρίζει αμέσως την επιτυχία και λαμβάνει το βραβείο François Mauriac.
Μετά από δύο χρόνια δημοσιεύει το συγκινητικό αλλά και αστείο βιβλίο Το ερωτικό δυναμικό της γυναίκας μου και λαμβάνει το βραβείο Roger Nimier. Το 2010 ο μυθιστοριογράφος δοκιμάζει ένα νέο λογοτεχνικό είδος, τη μυθιστορηματική βιογραφία. Συγγράφει ένα έργο αφιερωμένο στον αγαπημένο του μουσικό, τον John Lennon. Έχοντας και άλλες ακόμα ικανότητες, αποφασίζει να διασκευάσει για τον κινηματογράφο το έργο La Délicatesse μαζί με τον αδερφό του. Γι’ αυτή την πρώτη του προσπάθεια υπήρξε υποψήφιος για δύο βραβεία César. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε σαράντα γλώσσες.
Πληροφορίες για το βιβλίο

  • Τίτλος: Σαρλότ / Charlotte
  • Συγγραφέας: Νταβίντ Φοενκινός / David Foenkinos
  • Μετάφραση: Οντέτ Βαρών – Βασάρ
  • Εκδόσεις: Βιβλιοπωλείον της Εστίας
  • Σελίδες: 264
  • Ενδεικτική Τιμή: 19,00
  • ISBN: 978-960-05-1686-9
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΔον Κιχώτης από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση στο Από μηχανής Θέατρο
Επόμενο άρθροΥπόθεση Λερούζ-Émile Gaboriau από τις Εκδόσεις Gutenberg