Η Ρίτα Αντωνοπούλου μετά από μία επιτυχημένη χειμερινή παρουσία σε σπουδαίες μουσικοθεατρικές παραστάσεις επιλέγει τη Σφίγγα για μία και μοναδική παράσταση. Η Ρίτα Αντωνοπούλου έρχεται με σκοπό να τραγουδήσουμε, να νιώσουμε, να μιλήσουμε όπως μόνο αυτή η μουσική μπορεί να καταφέρει. Τραγούδια παλιά κι αγαπημένα, καινούργια τραγούδια, από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, δοσμένα με αγάπη και αλήθεια.

Μαζί της τρεις από τους σημαντικότερους μουσικούς της ελληνικής μουσικής σκηνής:

  1. Μανώλης Ανδρουλιδάκης: κιθάρα
  2. Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά
  3. Σταύρος Καβαλιεράτος: μπάσο
Λίγα λόγια για τη Ρίτα Ανωνοπούλου

Η Ρίτα Αντωνοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με μεγάλη αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι ξεκινά τα πρώτα της μαθήματα μοντέρνου τραγουδιού στην ηλικία των 18 ενώ παράλληλα σπουδάζει Γραφιστική, στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών της Αθήνας. Σε ηλικία 20 ετών αρχίζει σπουδές στο κλασσικό τραγούδι, ενώ συνεχίζει να συνεργάζεται με διάφορα γκρουπς παρουσιάζοντας προγράμματα βασισμένα στο ξένο ρεπερτόριο αυτή τη φορά (Ροκ, τζαζ, φανκ κτλ) στην Αθήνα αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα το 2000 ξεκινά η συνεργασία της με το Μίμη Πλέσσα, η οποία διαρκεί 2 χρόνια και συμμετέχει σε όλες τις συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις του συνθέτη.

Αμέσως μετά παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής και τραγουδιού με το Σταμάτη Κραουνάκη από όπου ο συνθέτης την επιλέγει για να γίνει μέλος της μουσικοθεατρικής του ομάδας Σπείρα Σπείρα. Παραμένει στη Σπείρα για 2,5 χρόνια συμμετέχοντας στις παραστάσεις «Μπιμπερό», «On the road» και στα «Χορικά : Αιωνία θητεία στο κάλλος», παράσταση που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στη Μικρή Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2006. Συμμετέχει στο cd «Πεθαίνοντας στην Αθήνα», της ομότιτλης ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου, σε συνθέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη.

Ρίτα Αντωνοπούλου και δισκογραφία…

Το 2006 γνωρίζεται με το συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος μετά από οντισιόν της προτείνει συνεργασία για τις εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου, δίπλα στον ερμηνευτή Γιάννη Κούτρα. Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται και όλο το καλοκαίρι του 2007 με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ο Θάνος Μικρούτσικος συστήνει την Ρίτα Αντωνοπούλου στο κοινό με την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Για φωνή και ορχήστρα» η οποία περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου έλληνα συνθέτη διασκευασμένα από τον ίδιο μόνο για έγχορδα και πνευστά. Η δουλειά ηχογραφείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ.

Το Σεπτέμβριο την προσκαλούν για μια συναυλία στην Ολλανδία όπου παρουσιάζει αποκλειστικά τραγούδια του Έλληνα συνθέτη. Γυρνώντας ξεκινά την ηχογράφηση της δεύτερης δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Πάμε ξανά απ’ την αρχή» σε συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου και στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου, η οποία κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του ίδιου έτους παράλληλα με την έναρξη των εμφανίσεων στο Σταυρό του Νότου δίπλα στο συνθέτη και στο Μιλτιάδη Πασχαλίδη. Η συγκεκριμένη συνεργασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα η ίδια εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τη νέα δισκογραφική δουλειά καθώς και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων συνθετών.

Πληροφορίες

  • Χώρος: Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
  • Ημέρα: Παρασκευή 5 Μαΐου
  • Ώρα έναρξης: 22.30
  • Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί
  • Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
  • sfigamusic@gmail.com
Προηγούμενο άρθροΔηλητήριο της Λοτ Φέικεμανς σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη στο Faust
Επόμενο άρθροΚώστας Χαζτής – «Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει» στο Half Note