Ποιες είναι οι κορυφαίες επιλογές για γαστρονομικές εμπειρίες στην Ελλάδα; O διαγωνισμός Restaurant 100 Awards ψάχνει τις απαντήσεις.  Εστιατόρια και κάθε είδους γευστικές γωνιές, έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν μέσα από το βραβεία Restaurant 100. Νέες αφίξεις στον χώρο της γαστρονομίας, ειδυλλιακοί  χώροι, ειδικοί στα κοκτέιλ· όλοι ανεξαρτήτως ταυτότητας συμμετέχουν σε αυτόν τον γαστρονομικό διαγωνισμό. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια λίστα εστιατορίων, την οποία θα εμπιστεύεται το κοινό.

O Διαγωνισμός

To ξεχωριστό στοιχείο αυτών των βραβείων, είναι η πολυφωνία της κριτικής επιτροπής. Συγκροτείται από περισσότερες από εκατό σημαντικές προσωπικότητες της  Ελλάδας. Οι κριτές επιλέγουν τα εστιατόρια σύμφωνα με τις προσωπικές τους εμπειρίες τον τελευταίο χρόνο. Για να επιτευχθεί η πολυφωνία, εκτός του μεγάλου αριθμού των κριτών, έγινε επιλογή από μια ευρεία γκάμα τομέων της ελληνικής κοινωνίας. Προσωπικότητες του πολιτικού, πολιτιστικού και επιχειρηματικού κόσμου, ψηφίζουν τα εστιατόρια που θα πρότειναν στους φίλους τους.

Η ψηφοφορία γίνεται εντελώς ανεξάρτητα.Οι κριτές ψηφίζουν τους  γαστρονομικούς χώρους που προτιμούν, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια υπάρχουσα λίστα. Ουσιαστικά, στον διαγωνισμό συμμετέχουν  όλα τα εστιατόρια της χώρας .Εξάλλου, η όλη ολοκλήρωση της ψηφοφορίας δεν απαιτεί κάποια υποβολή συμμετοχής από την διεύθυνση των εστιατορίων. Στο τελικό αποτέλεσμα, λοιπόν, αναμένεται να συμπεριληφθούν  πολλοί άγνωστοι γευστικοί θησαυροί της χώρας.

Η κατάταξη δεν θα γίνει μόνο αριθμητικά , αλλά θα υπάρξει κάλυψη περαιτέρω κατηγοριών, όπως Βest wine list, Βest cocktail list και Βest restaurant design. Επιπλέον, εκτός των παραπάνω θα δημιουργηθούν λίστες top-10 με κατηγορίες ανάλογες της εποχής και της διάθεσης: Τop-10 summer restaurants, Τop-10 all-day restaurants, Top-10 newcomers…

restaurant-100-awards

Η απονομή των βραβείων

Η τελετή απονομής των βραβείων θα διοργανωθεί τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, έχει σχεδιαστεί ένα σημαντικό γαστρονομικό event στο οποίο θα είναι παρόντες σεφ, ιδιοκτήτες, οινοχόοι και manager των πιο σημαντικών εστιατορίων της Ελλάδος. Την εμφάνιση τους θα κάνουν επίσης δημοσιογράφοι και άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου της εστίασης.

Μετά την απονομή, το κοινό θα μπορεί  με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα των βραβείων να βρίσκει το ιδανικό εστιατόριο. Και αυτό θα γίνεται, επιλέγοντας τα κατάλληλα φίλτρα βάσει της κουζίνας, της γεωγραφικής τοποθεσίας και της περίστασης.

Τέλος, τα βραβεία Restaurant 100 διοργανώνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την εταιρία Boussias Communications σε μια προσπάθεια να εξερευνηθεί ο σύνθετος πολιτισμός της  γεύσης.

Πληροφορίες για το Restaurant 100 Awards

 

Προηγούμενο άρθροΠάνος Χριστοδούλου – Θαύμα! Οι Καρχαρίες χορεύουν…
Επόμενο άρθροPeripatetics | Ατομική έκθεση της εικαστικού Maria Zervos στην Ελληνοαμερικανική Ένωση