Η  Ράνια Καπελιάρη επιμελείται την έκθεση “ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ”  που λαμβάνει χώρα στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή τον Νοέμβρη του 2017. Στόχος της έκθεσης είναι να προσεγγίσει την ιδέα της Αφαίρεσης μέσα στην σύγχρονη ελληνική τέχνη.

Η χειρονομία, η παντοδυναμία του χρώματος, το ίχνος και το αποτύπωμα δίπλα στην καθαρή γεωμετρία είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων την σημερινή αφαιρετική  ζωγραφική στην Ελλάδα. Στον αντίποδα της εννοιακής τέχνης και του ρεαλισμού που στηρίζεται στη φωτογραφία και στους τύπους ψηφιακής εικόνας των τελευταίων ετών, διαπιστώνεται ένα ρεύμα πειραματισμού με ποικίλα αποτελέσματα  και διαστάσεις που θα φανούν τα επόμενα χρόνια.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν :
Ε.Βαρουξάκη, Ε.Γκαμίλη , Ε.Δούκα, Γ.Κοκκίνη, Χ.Κονταρούδης, Μ.Κορδαλή, Μ.Μπογιατζή, Κ.Παπακωνσταντίνου, Σ.Παππάς, Μ.Περδικομάτη, M.Ράλλη, ενώ θα εκτεθεί και ένα γλυπτό του πρωτοπόρου  για την Αφαίρεση γλύπτη Μέμου Μακρή.

Σκοπός του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή είναι η υποστήριξη και προώθηση των εικαστικών τεχνών. Για το λόγο αυτό διαθέτει χώρους όπου φιλοξενούνται εικαστικά γεγονότα και πολιτιστικές δραστηριότητες που συνάδουν με τον χαρακτήρα του ιδρύματος. Κύριος στόχος είναι η ιδέα να προσφέρει στον καλλιτέχνη έναν χώρο όπου μπορεί να παράγει και να παρουσιάζει έργα πρωτογενή και πρωτότυπα, με μία ελευθερία που θα τον ωθεί σε νέες διαστάσεις δημιουργίας, με νέες προοπτικές.Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή συστάθηκε το 1999 από τον Δικηγόρο και Συλλέκτη κ. Φίλιππο Τσιχριτζή με κύριο σκοπό την υποστήριξη και προώθηση των εικαστικών τεχνών.

Έχει αναπτύξει ποικίλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να απευθυνθεί στο κατά το δυνατόν ευρύτερο κοινό και σε διάφορες ηλικίες. Έχει οργανώσει  παιδικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας και έχει φιλοξενήσει επισκέψεις σχολικών τάξεων. Οργάνωσε επισκέψεις σε μουσεία, πινακοθήκες και εργαστήρια καλλιτεχνών, λειτούργησε κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα ιστορίας της τέχνης, συντήρησης έργων τέχνης, ενδυματολογίας κ.ά. Τέλος, από το 2005 επεξέτεινε την δραστηριότητά του και σε εκθέσεις γνωστών Ελλήνων εικαστικών δημιουργών.

«ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ» επιμελείται η Ράνια Καπελιάρη | Πληροφορίες

  • Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου έως 25 Νοεμβρίου 2017
  • Διεύθυνση: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18 & Γρηγ. Αυξεντίου, Κηφισιά.14562
  • Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 11:00-19:00 & Σάββατο 11:00-15:00
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8019975
  • Site: http://www.iett.gr/
Διαβάστε περισσότερα εικαστικά νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΑ-πε-λπι-σί-το – Ο Λάκης Λαζόπουλος στο θέατρο Αθηνών
Επόμενο άρθροΜιχάλης Καταχανάς, Βασίλης Τζαβάρας και Μελέτης Πόγκας στο ΚΕΤ