O Ψαραντώνης θα πραγματοποιήσει την συναυλία με τίτλο «Θα ανεβώ στον ουρανό» την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις 20:30 η ώρα. Ο μεγάλος Κρητικός με την τίγρη μέσα του, προσκαλεί φίλους καλούς για να στήσουν μια μοναδική γιορτή. Μαζί του η οικογένεια Ξυλούρη, ο Γιώργος Ξυλούρης, ο Λάμπης Ξυλούρης και η Νίκη Ξυλούρη.
Επίσης, σε αυτή την πρωτόγνωρη βραδιά θα συμμετέχουν και οι γνωστοί καλλιτέχνες στο κοινό: Δημήτρης Αποστολάκης (Χαΐνης), Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μανώλης Κονταρός, Μανώλης Λιδάκης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Τάνια Τσανακλίδου, Μιχάλης Τζουγανάκης, ο Ιταλός τραγουδοποιός Vinicio Capossela και πολλοί ακόμα αγαπημένοι καλλιτέχνες που θα ανακοινωθούν τις προσεχείς μέρες.

Ψαραντώνης

Ο Ψαραντώνης δεν είναι απλώς ένας δημιουργός της Κρήτης ή ένας έθνικ καλλιτέχνης με αναφορά στον τόπο του και στην μακρά οικογενειακή περιπέτεια της οικογένειας του με την Μουσική. Είναι ο ίδιος ένας φορέας της παράδοσης αλλά και του πιο δημιουργικού και λαμπρού μετασχηματισμού της. Νέος και πανάρχαιος. Μοντέρνος και αρχετυπικός ο Ψαραντώνης σκορπά το ρίγος όπου κι αν εμφανίζεται έχοντας αποκτήσει επάξια την θέση θρύλου στο μουσικό στερέωμα. Τοπικός και παγκόσμιος, αυτοσχεδιαστικός αλλά και βαθιά οργανωμένος, απρόοπτος και ανανεωτής, κουβαλάει την ρίζα ενός πανάρχαιου τρόπου στην πιο σύγχρονη αποσκευή.

Τώρα είναι η στιγμή να κάνει εκείνος ένα μεγάλο κάλεσμα. Μια μουσική εορτή όπου στο κέντρο της θα κυριαρχεί εκείνος και όλα αυτά που τον συγκινούν και τον κινητοποιούν όλα αυτά τα χρόνια. Οι εκλεκτικές του συγγένειες, οι μεγάλες του συμπράξεις, μια σειρά κορυφαίων προσώπων όλο του μουσικού τόξου θα συνυπάρξουν με τον μεγάλο Ψαραντώνη στο Καλλιμάρμαρο σε μια εορτή της Μουσικής όπου θα λάβει τον χαρακτήρα ντοκουμέντου με μπόλικη συγκίνηση, χαρά και αισιοδοξία.

Για τους φίλους του Ψαραντώνη τα λόγια είναι περιττά. Στη φωνή του κοινωνούν τα άχραντα μυστήρια μιας θρησκείας πιο παλιάς κι από τον άνθρωπο. Νέος και πανάρχαιος, τοπικός και παγκόσμιος, φέρει στον πυρήνα της ύπαρξης και της καλλιτεχνικής έκφρασής του την σφραγίδα μιας παράδοσης ζωντανής και παλλόμενης σε διαρκή εξέλιξη.

Μουσικοί Συντελεστές:

Ενορχήστρωση / Διεύθυνση Ορχήστρας : Νίκος Πλατύραχος
Γνωστοί Καλλιτέχνες:
Δημήτρης Αποστολάκης (Χαΐνης)
Μάνος Αχαλινωτόπουλος
Αλκίνοος Ιωαννίδης
Μανώλης Κονταρός
Μανώλης Λιδάκης
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Μίλτος Πασχαλίδης
Τάνια Τσανακλίδου
Μιχάλης Τζουγανάκης
Vinicio Capossela (Ιταλός τραγουδοποιός)
Γιώργος Ξυλούρης
Λάμπης Ξυλούρης
Νίκη Ξυλούρη

Περισσότερες πληροφορίες για την συναυλία:

  • Ημερομηνία: 3/10/17
  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00
  • Ώρα έναρξης: 20.30
  • Χώρος: Παναθηναϊκό Στάδιο ή Καλλιμάρμαρο Στάδιο
  • Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αθήνα
  • Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ καθήμενοι, 12 ευρώ αρένα όρθιων
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 2107522984 – 6 (Δευτ – Παρ 7:30π.μ. έως 14:30μ.μ.)
  • facebook

 

Διαβάστε περισσότερα Μουσικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΤο Περιβόλι του Ουρανού κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΟ Γιώργος Παλούμπης «ανοίγει» τον Χαρτοπόλεμο