Ο δεύτερος μήνας προβολών του 7th Athens Open Air Film Festival ξεκινά, με ένα από τα σπουδαιότερα animation, τις Περιπέτειες του Πρίγκιπα Αχμέντ(Die Abenteuer des Prinzen Achmed, 1926) της Λότε Ράινιγκερ, την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, που είναι βασισμένη στις «Χίλιες και Μία Νύχτες». Την ταινία θα συνοδέψει με live μουσική ο Larry Gus με τον Jay Glass Dubs, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα και μια μοναδική εμπειρία. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Goethe Institut και είναι προσβάσιμη σε ΑμεΑ.
Σύνοψη της ταινίας

Βασισμένο σε ιστορίες από τις «Χίλιες και μία Νύχτες», το φιλμ της πρωτοπόρου Λότε Ράινιγκερ αποτελεί ξεχωριστή στιγμή για το σινεμά μιας και θεωρείται όχι μόνο το πρώτο μεγάλου μήκους δημιούργημα κινουμένων σχεδίων, αλλά και ένα από τα καλύτερα που έγιναν ποτέ.
Ο διαβολικός μάγος Μπανού ξεγελά τον Πρίγκιπα Αχμέντ και τον στέλνει σε μία επικίνδυνη αποστολή. Με το ιπτάμενο άλογό του ο Αχμέντ θα βρεθεί σε ένα απομακρυσμένο νησί που κατοικείται από δαιμόνια. Eκεί θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει δράκους και πνεύματα για να σώσει την όμορφη Πριγκίπισσα Περιμπανού. Έχοντας σύμμαχο τον Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι του, θα επιστρέψει με σκοπό να εκδικηθεί τον πανούργο μάγο.
Βασισμένη σε ιστορίες από τις «Χίλιες και μία Νύχτες», η ταινία της πρωτοπόρου Λότε Ράινιγκερ αποτελεί και μία εμβληματική, ξεχωριστή στιγμή για την 7η τέχνη, μιας και οι «Περιπέτειες του Πρίγκιπα Αχμέντ» θεωρούνται το πρώτο μεγάλου μήκους φιλμ κινουμένων σχεδίων στην ιστορία του κινηματογράφου. Ευρηματική, κομψή και εμπνευσμένη, η ταινία που έκανε τον Ζαν Ρενουάρ να δηλώσει πως «…η Ράινγκερ γεννήθηκε με μαγικά χέρια», αντλεί στοιχεία από την αρχαία παράδοση του θεάτρου σκιών και περιγράφει μέσα από τη χάρη των κινούμενων σιλουέτων της μία ιστορία για την αιώνια πάλη του καλού και του κακού. Πάνω από ογδόντα χρόνια οι γοητευτικές «Περιπέτειες του Πρίγκιπα Αχμέντ» αποτελούν ένα ντελικάτο υπόδειγμα τεχνικής και φαντασίας και ένα από τα σπουδαιότερα animation που έγινε ποτέ.
Δείτε τo trailer της ταινίας

Πληροφορίες για την ταινία Οι Περιπέτειες του Πρίγκιπα Αχμέντ

  • Σκηνοθεσία: Λότε Ράινιγκερ
  • Διάρκεια: 81’
  • Έτος Παραγωγής: 1926
  • Είδος: Περιπέτεια, Φαντασίας , Animation
  • IMDb
Πληροφορίες για την προβολή της ταινίας και για το 7th Athens Open Air Film Festival

  • Ημερομηνία: Tετάρτη 5 Ιουλίου | 21:30
  • Τοποθεσία: Πλατεία Κοτζιά (είσοδος από οδό Αθηνάς, Αθήνα)
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Official Site
Οι προβολές του 7th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

 

Προηγούμενο άρθροΓιορτή Κρητικής Διατροφής – Στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου
Επόμενο άρθροBlow Against The Walls | Μία performance της ιταλικής κολεκτίβα Antonello Ghezzi στο T.A.F.