Με έδρα την Αθήνα, το Exile Room είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός με εμμονή στο ντοκιμαντέρ. Έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει έμπνευση και εκπαίδευση σε σινεφίλ, επίδοξους και επαγγελματίες κινηματογραφιστές μέσα από προβολές, εργαστήρια, ομιλίες και ότι άλλο προκύψει. Έτσι, κατά τον μήνα Δεκέμβριο το Exile Room θα προσφέρει νέες προβολές ντοκιμαντέρ, κόντρα στην σοβαροφάνεια και στην σεμνοτυφία, με ελεύθερη είσοδο.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Απόκρυφες ιστορίες στο  Exile Room

Ποιος θα το περίμενε ότι δύο από τα πιο διασκεδαστικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών θα περιστρέφονταν γύρω από τα πλέον απόκρυφα σημεία της ανδρικής ανατομίας (και ψυχολογίας); Το Exile Room αφήνει στην άκρη κάθε ίχνος σοβαροφάνειας και σεμνοτυφίας για να ακολουθήσει τις σχεδόν σουρεαλιστικές περιπέτειες μερικών ανδρών που δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εκπληρώσουν τις μικρές ή μεγάλες φιλοδοξίες τους.

NUTS! (2016) | Πέμπτη 08/12 στις 21:00 @ Exile Room

Nuts Exile Room
Nuts: Μια θεραπεία για τους ανίκανους άντρες

Σκηνοθεσία: Penny Lane / Χώρα: ΗΠΑ / Διάρκεια: 79’

Nα σας συστήσουμε τον Dr. John Romulus Brinkley: μια εκκεντρική ιδιοφυΐα που έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία στην Αμερική του Μεγάλου Κραχ χάρη σε μια θεραπεία για την ανδρική ανικανότητα βασισμένη σε… όρχεις τράγου και σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό του ενός εκατομμυρίου βατ! Ανασυνθέτοντας τη (σχεδόν) αληθινή ιστορία του μέσα από ποικίλης τεχνικής κινούμενα σχέδια, συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό και έναν απολαυστικά αναξιόπιστο αφηγητή, η σκηνοθέτιδα Penny Lane («Our Nixon») ακολουθεί την άνοδο του Brinkley από τη φτώχια και την αφάνεια στην κορυφή της διασημότητας, του πλούτου και της κοινωνικής επιρροής. Στην πορεία, ο αξιολάτρευτος αυτός ψεύτης θα μεταμοσχεύσει μερικές δεκάδες χιλιάδες όρχεις τράγων, θα συγκεντρώσει μια τεράστια περιουσία, θα εκλεγεί (περίπου) Κυβερνήτης του Κάνσας, θα χτίσει τον πιο πανίσχυρο ραδιοφωνικό σταθμό στον κόσμο, θα εφεύρει το junk mail και τα διαφημιστικά σποτ, θα οργανώσει μερικά επικά πάρτι και θα σπάσει τα νεύρα των αρχών, μέχρι που τελικά η εξωφρενική του δράση θα αναγκάσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δημιουργήσει κανονισμούς προκειμένου να τον σταματήσει. Το πώς τα κάνει όλα αυτά και τι συμβαίνει όταν όλα καταρρέουν είναι η ιστορία του «Nuts!», του πιο ευρηματικού και διασκεδαστικού ντοκιμαντέρ που είδαμε εδώ και καιρό, για την πιο υπέροχη τέχνη απ’ όλες, εκείνη της εξαπάτησης.

Στα αγγλικά, χωρίς υπότιτλουςΔείτε το trailer εδώ.

 THE FINAL MEMBER (2012)Πέμπτη 15/12 στις 21:00 @ Exile Room

The Final Member Exile Room
The Final Member: Ένα μουσείο με γενετικά όργανα

Σκηνοθεσία: Jonah Bekhor & Zach Math / Χώρα: Καναδάς / Διάρκεια: 75’

Το Παρίσι έχει το Λούβρο, το Λονδίνο έχει την Tate Modern και η Νέα Υόρκη έχει το Μητροπολιτικό Μουσείο. Όμως το Χούσαβικ της Ισλανδίας –ένα μικροσκοπικό χωριό στα όρια του Αρκτικού Κύκλου– διαθέτει το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε εξονυχιστικά διατηρημένα ανδρικά γεννητικά όργανα! Με ιδρυτή και επιμελητή τον Sigurður “Siggi” Hjartarson, το Ισλανδικό Φαλλολογικό Μουσείο στεγάζει υλικό τεσσάρων δεκαετιών από πέη θηλαστικών, από το λιλιπούτειο ποντίκι των αγρών μέχρι τον κολοσσιαίο φυσητήρα, και κάθε μικρό και μεγάλο πλάσμα ανάμεσά τους. Δυστυχώς, από τη συλλογή του Siggi λείπει το ιερό δισκοπότηρο αυτή της φαντασμαγορίας ανδρικών μορίων: ένα ανθρώπινο δείγμα. Ο κόσμος του αλλάζει δραματικά όταν δέχεται γενναιόδωρες προσφορές από έναν ηλικιωμένο Ισλανδό Καζανόβα και έναν εκκεντρικό Αμερικανό. Παρ’ όλα αυτά, καθώς ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους δύο άνδρες για τη διατήρηση της… κληρονομιάς τους γίνεται ολοένα και πιο έντονος, ο Siggi ανακαλύπτει σύντομα ότι η διαδικασία είναι πολύ πιο περίπλοκη απ’ ό,τι φανταζόταν αρχικά. Ποιο γεννητικό όργανο θα σταθεί τελικά περήφανο στο βάθρο του μουσείου, χαρίζοντας μια άλλου είδους αυτοϊκανοποίηση στον κάτοχό του και ολοκληρώνοντας το έργο ζωής του Siggi; Η απάντηση στη μεγάλη οθόνη.

Στα ισλανδικά και αγγλικά με αγγλικούς υποτίτλους | Δείτε το trailer εδώ.

Πληροφορίες προβολών: 

  •  Exile Room: Αθηνάς 12, 105 51, Μοναστηράκι, Αθήνα
  • Τηλ: 210 3223394 / 5
  • Email: info@exilefilms.gr
  • Σε όλες τις πρόβολες η Είσοδος είναι Ελεύθερη
  • Site | Facebook Page 
Προηγούμενο άρθροΗ ΕΛΣ παρουσιάζει τη Ζιζέλ στο Θέατρο Ολύμπια
Επόμενο άρθροΗ Ρόζα της Σμύρνης – Το πρώτο clip της ταινίας