Ο Ζήσης Ρούμπος (Κάψε το Σενάριο, Άσφαιροι, Friends Manifest, Jeronimo Space:το κυνήγι των Σούσι) παρουσιάζει για τις επόμενες δύο Παρασκευές του Οκτωβρίου την πρώτη του σόλο παράσταση, «Πόζα μηδέν.» Η παράσταση έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στο κατάμεστο Θέατρο Άβατον. Στο opening act ήταν ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ο οποίος αυτο-συστήθηκε και αυτο-αναλύθηκε με απολαυστικό τρόπο, ενώ μας σύστησε εναλλακτικούς τρόπους… χρηματικών συναλλαγών. Στα επόμενα opening acts θα είναι οι Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος (20/10) και ο Άγγελος Σπηλιόπουλος (27/10).

Η είσοδος του Ζήση Ρούμπου επί σκηνής ήταν θεαματική, όχι με τον κλισέ, φαντασμαγορικό τρόπο όπου ίσως παραπέμπει η λέξη, αλλά με την αφοπλιστική απλότητα και την πηγαία καυστικότητα που του αρμόζει. Προσπαθώντας να ορίσει και να διερευνήσει τη σχέση του με την πόζα, κάτι που πάντα φάνταζε ποθητό αλλά παράλληλα άπιαστο, ο ίδιος κάνει μία αναδρομή στην παιδική του ηλικία, φτάνοντας μέχρι το σήμερα. Από τις αποκριάτικες στολές του ως παιδί και τις φοβίες του για τα έντομα έως την ίδια τη σχέση του με τους γονείς και το άλλο φύλο, η παραδοχή είναι μία: «Πόζα μηδέν».

Πόζα Μηδέν
Πόζα Μηδέν, η νέα stand-up comedy του Ζήση Ρούμπου στο Θέατρο Άβατον

Μέσα από άμεσα, εύληπτα, καθημερινά αλλά παράλληλα, άκρως ευφάνταστα κωμικά στοιχεία, δημιουργείται η συνθήκη μιας καυστικής και «αποτελεσματικής» σάτιρας. Αποτελεσματικής, γιατί καθιστά την ίδια τη σάτιρα, όπως και την ίδια τη ζωή άλλωστε, κάτι τόσο αυθεντικό και γνήσιο, που όχι απλά δε συνάδει, αλλά δεν έχει και ανάγκη από κανενός είδους… «πόζα». Η παράσταση αυτή επαναπροσδιορίζει τη σχέση μας με τη γνησιότητα και την αυθεντικότητα σήμερα, στηλιτεύοντας το ψεύτικο και το τυποποιημένο, που χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό από τη σχέση μας με τα social media, μέχρι και τη σχέση μας με τους ανθρώπους.

Ο Ζήσης Ρούμπος στην πρώτη του σόλο παράσταση… «σολάρει», αλλά με Πόζα μηδέν. Ανεπιτήδευτος, αληθινός, με πηγαίο χιούμορ αλλά και σφοδρούς ρυθμούς, αφουγκράζεται και καταδεικνύει ένα σοβαρό πρόβλημα της σημερινής εποχής: την εμμονή στην πόζα. Το «Πόζα μηδέν» λοιπόν, είναι ένα καλοστημένο και καλοδουλεμένο stand-up, καθώς αποτελεί το απόσταγμα της δουλειάς χρόνων αυτής της ιδιοφυϊας της σάτιρας, που λέγεται Ζήσης Ρούμπος.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=ywBcrZbv200&feature=youtu.be

Πληροφορίες παράστασης Πόζα μηδέν

  • Τοποθεσία: Θέατρο Άβατον
  • Διεύθυνση: Ευπατριδών 3, Γκάζι (σταθμό μετρό Κεραμεικός)
  • Τηλέφωνο: 210 3412689
  • Πρεμιέρα: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου
  • Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή 13, 20 και 27 Οκτωβρίου στις 21.30 (Έξτρα παράσταση Σάββατο 28 Οκτωβρίου, Opening Act: Πάρης Ρούπος)
  • Διάρκεια: 60 λεπτά
  • Είσοδος: 10€ – 8€ (μειωμένο)
  • Θέατρο Άβατον: Facebook Page

 

 

Διαβάστε περισσότερα θεατρικά άρθρα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση με θέμα: «Το Μώλυ στην ποίησή μας» στο αμφιθέατρο Άλκη Αργυριάδη
Επόμενο άρθρο«Η απόσταση μεταξύ λόγων και έργων» του Βασίλη Ζούμπου
Λυδία Τριγώνη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Λογοτεχνία, Πολιτισμός και Ιδεολογία», με ειδίκευση στο θέατρο. Ασχολείται με τη μετάφραση θεατρικών έργων, εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη και αρθρογραφεί στο Artic.gr από το 2012.