Στις 16 Φεβρουαρίου 2016 ξεκίνησαν οι εγγραφές για 2 νέα εξ αποστάσεως πολιτιστικά σεμινάρια που προσφέρει η Ελληνοαμερικανική Ένωση στη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου. Τα online σεμινάρια παρέχουν τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα να εξοικειωθούν μέσω του υπολογιστή τους σε ζητήματα πολιτισμού και επιχειρηματικότητας.

  • Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Σχεδίων στο Πεδίο του Πολιτισμού με τη Λήδα Τσενέ

Η ανεύρεση και ανάπτυξη ευέλικτων και βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων αποτελεί ένα από τα πιο συνήθη και σημαντικά θέματα συζήτησης και στο πεδίο της πολιτιστικής διαχείρισης. Το σεμινάριο που συντονίζει η Λήδα Τσενέ αποτελεί σύντομη εισαγωγή σε διαφορετικά μοντέλα και στρατηγικές ανεύρεσης πόρων, καθώς και ανάπτυξης επιχειρηματικών πλάνων για πολιτιστικούς και κοινωνικούς οργανισμούς.

Έναρξη σεμιναρίου: 21 Μαρτίου. Διάρκεια: 1 μήνας

  • Έρευνα Επισκεπτών και Αξιολόγηση με την Αλεξάνδρα Νικηφορίδου

Πώς μπορούν να μάθουν τα μουσεία το προφίλ των επισκεπτών τους; Πώς θα προσεγγίσουν το δυνάμει κοινό τους; Πώς θα χρησιμοποιήσουν στοιχεία που συλλέγουν για την προσέλκυση χορηγιών σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης; Το σεμινάριο που συντονίζει η Αλεξάνδρα Νικηφορίδου εξετάζει τις έννοιες της έρευνας κοινού και της αξιολόγησης, βασικό και απαραίτητο εργαλείο με το οποίο τα μουσεία και άλλοι οργανισμοί πολιτιστικής αναφοράς μελετούν την αποτελεσματικότητα του έργου τους, τη σχέση τους με το υπάρχον ή το εν δυνάμει κοινό τους αλλά και τους φορείς της κοινωνίας και της οικονομίας.

Έναρξη σεμιναρίου: 30 Μαρτίου. Διάρκεια: 2 μήνες

Με την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των θεματικών ενοτήτων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Τα online σεμινάρια δεν απαιτούν υποχρεωτική παρακολούθηση παραδόσεων και προσφέρουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του χρόνου απασχόλησης των συμμετεχόντων. Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση υπολογιστών παρά μόνο βασικές γνώσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο (internet) και χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Απαιτείται καλή γνώση Αγγλικών για την ανάγνωση μέρους της βιβλιογραφίας.

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), www.hau.gr/culture

Προηγούμενο άρθροΟ Νίκος Μοναστηριώτης και η Ιωάννα Βαβουδάκη αναμετρώνται με την ύπαρξη στο ΤΑΚ
Επόμενο άρθροΚυκλοφορεί: Το κατορθωμένο σώμα, Ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός