Πόλις – ροές – εντάσεις – Ώσμωση στο ΙΜΚ 14-30/9

Πόλις – ροές – εντάσεις – Ώσμωση στο ΙΜΚ 14-30/9

Εγκαινιάζεται, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 19.30, η ομαδική εικαστική έκθεση Πόλις – ροές – εντάσεις – Ώσμωση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η έκθεση αποτελείται από έργα (ζωγραφική, φωτογραφία, video art και εγκαταστάσεις) 30 σύγχρονων δημιουργών. Προσέγγισαν και οπτικοποίησαν ερωτήματα και προβληματισμούς που αφορούν την ιδέα του σύγχρονου άστεως και των σχέσεων όσων διαμένουν σε αυτό. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και εντάσσεται στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 (ΠΟΛ(ε)ΙΣ – 22-24 Σεπτεμβρίου 2017).

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Κατερίνα Ασλανίδου, Κέλλυ Βαρδάκα, Στρατής Βογιατζής, Θαλασσινή Δούμα, Πωλίνα Ζιώγα, Μάρω Κουρή, Νατάσα Κοτσάμπαση, Kωνσταντίνος Kουκούλης, Αφροδίτη Κροντήρη (Ende Neu), Θέκλα Μαλάμου, Αντρέας Μαράτος, Νεκτάριος Μαρίνος, Ελένη Μουζακίτη, Κώστας Μπομπός, Ισμήνη Μπονάτσου, Νίκος Παπαδημητρίου, Αφροδίτη Παπαδουλή, Μαρία Πάστρα, Aλεξάνδρα Σαλίμπα, Μαρία Σεβαστάκη, Άντζελα Σβορώνου, Φοίβος Σοφικίτης, Αλεξάνδρα Στραβοράβδη, Sonke, STΜTS (Σταμάτης Μήτσιος), Δημήτρης Ταξής, Μάρθα Τσιάρα, Utonom (Utn), Νίκος Χριστοφάκης, Θοδωρής Χρυσικός.

Πόλις – ροές – εντάσεις – Ώσμωση

«Πώς η πολύμορφη κρίση των καιρών επηρεάζει την πληθυσμιακή ανακατανομή; Ποιοί είναι οι σύγχρονοι ικέτες και από ποιους ζητούν ικεσία; Ποιά είναι η αμφίσημη σχέση που δημιουργείται μεταξύ πόλης – πόλου και νέων κατοίκων; Ποιές ωσμώσεις γίνονται και ποιοί είναι οι καταλύτες τους;»

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει ο πρώτος άξονας του Προγράμματος: «Αρχαίο Δράμα και Σπουδές Αστικού Χώρου / Urbanism». Υλοποιείται φέτος από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο της Πράξης Καθιέρωση και Προβολή Δειθνών Θεσμών Σύγχρονου Πολιτισμού στην Αττική, «Αρχαίο Δράμα: διεπιστημονικές και δια-καλλιτεχνικές προσεγγίσεις».

Οι δημιουργοί προσεγγίζουν και αναδεικνύουν στιγμές, παραμυθίες, σχέσεις, συγκρούσεις και ωσμώσεις, μεταξύ πληθυσμών, πολιτισμών. Πολιτείας και πολίτη, ομάδων και ατόμων, ανθρώπου και φύσης, στη σύγχρονη πόλη. Το αρχαίο δράμα αποτελεί το αρχετυπικό υπόβαθρο της έκθεσης, αλλά όχι το θέμα της.

Plus! Έκθεση φωτογραφίας μαθητών 14 – 17 ετών

«Παρατηρώ και Φωτογραφίζω την Πόλη μου»

Παράλληλα, από τις 20 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο ισόγειο του ΙΜΚ, θα εκτίθενται φωτογραφίες μαθητών, 14 – 17 ετών, κατοίκων του Δήμου Ταύρου – Μοσχάτου. Αυτές που θα δημιουργηθούν στο εντατικό ημερήσιο εργαστήριο «Παρατηρώ και Φωτογραφίζω την Πόλη μου» που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης. Εισηγητές/-τριες του προγράμματος θα είναι η Ελένη Μουζακίτη και ομάδα συνεργατών φωτογράφων – καλλιτεχνών: Τατιάνα Αγγουράκη, Αργυρώ Γαλάνη, Αργύρης Δρόλαπας, Ιωάννα Μαντζώρου, Αναστάσης Μελέτης, Σαράντης Ραφτόπουλος, Ιωάννα Τσάκαλου που προσφέρουν αφιλοκερδώς.

Πληροφορίες κοινού

  • Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
  • Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 19:30
  • Διάρκεια έκθεσης: 14 – 30 Σεπτεμβρίου 2017
  • Είσοδος: Ελεύθερη

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply