Η Πόλη της Ρούλας Μίχου-Κοσκινά από τις Εκδόσεις Ηρόδοτος

Η Πόλη της Ρούλας Μίχου-Κοσκινά από τις Εκδόσεις Ηρόδοτος

Η Πόλη της Ρούλας Μίχου-Κοσκινά
Η Πόλη της Ρούλας Μίχου-Κοσκινά από τις Εκδόσεις Ηρόδοτος

Από τις Εκδόσεις Ηρόδοτος κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο Η Πόλη της Ρούλας Μίχου-Κοσκινά. Το βιβλίο Πάτσγουορκ χωρίς ραφή ήταν το πρώτο της βιβλίο. Ακολούησαν Σιωπηλές ΑνατροπέςΤραγούδι του Ανέμου και τώρα Η πόλη.

Η Πόλη

Ο αφηγηματικός τρόπος της συγγραφής της νουβέλας Η Πόλη της Ρούλας Μίχου-Κοσκινά είναι ποιητικός και μουσικός και συγχρόνως ανατρεπτικός, ρεαλιστικός, επίκαιρος. Οι ιστορίες, οι μπλεγμένες στο αδράχτι του χρόνου, συναντιούνται και εναρμονίζονται.

Ο χρόνος είναι μέγεθος μικρής σημασίας και ο στόχος είναι να βρεθεί η ΠΟΛΗ. Συχνά αναφέρεται το αντικείμενο κασέλα ως αποθηκευτικός χώρος έρωτα, ελπίδας, αντίστασης. Άλλοτε προβάλλεται ως φετίχ που στοιχειώνει αναμνήσεις και άλλοτε ως παγκόσμια συνείδηση. Η ΠΟΛΗ δεν είναι άλλη από μια παγκόσμια κοινωνία δικαιοσύνης και ειρήνης και παραπέμπει στην ιδανική κοινωνία του Πλάτωνα. Οι ηρωίδες και οι ήρωες του βιβλίου είναι άνθρωποι καθημερινοί, αλλά και πρόσωπα ιστορικά που συμμαχούν για να βρουν την ΠΟΛΗ, που δεν είναι μακριά, εκεί δε στη γωνία βρίσκεται, όπως αναφέρει η συγγραφέας.

Ρούλα Μίχου-Κοσκινά

Η Σωτηρία Μίχου-Κοσκινά γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Επίσης, σπούδασε Παιδαγωγικό και Νομική. Δίδαξε Κοινωνιολογία και εργάσθηκε στο Δημόσιο και δημοσιογραφεί. Το Πάτσγουορκ χωρίς ραφή ήταν το πρώτο της βιβλίο (2007). Ακολούησαν Σιωπηλές Ανατροπές (2009), Τραγούδι του Ανέμου (2013) και Η πόλη (2018).

Πληροφορίες για το βιβλίο της Ρούλας Μίχου-Κοσκινά

  • Τίτλος: Η Πόλη
  • Συγγραφέας: Ρούλα Μίχου-Κοσκινά
  • Εκδόσεις: Ηρόδοτος
  • Σελίδες: 160
  • Ενδεικτική Τιμή: 12,72
  • ISBN: 978-960-485-186-7
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply