Ο νέος και ταλαντούχος ερμηνευτής, μουσικός και ενορχηστρωτής Μαυρίκιος Μαυρικίου μαζί με το μεγάλο μαέστρο Μίμη Πλέσσα παρουσίασαν το δίσκο «Διασκευές». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου στο Μικρό Παλλάς.

Πρόκειται για ένα δίσκο παλιό και καινούργιο ταυτόχρονα. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου πήρε το πλούσιο μουσικό έργο του Μίμη Πλέσσα, το αποδόμησε και προκάλεσε τον εαυτό του να το διασκευάσει. Μια γεύση από το αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Στο πάνελ της παρουσίασης καθόντουσαν ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και ο Μίμης Πλέσσας και δίπλα τους η Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα και ο εκπρόσωπος της Minos EMI Universal.

Ο Μίμης Πλέσσας και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου παρουσίασαν το δίσκο «Διασκευές» στο Μικρό Παλλάς
Φωτογραφία: Το πάνελ της παρουσίασης
Από την Παναγιώτα Καραγιαννίδη για το Artic.gr

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τη σύζυγο του Μίμη Πλέσσα και στιχουργό τριών από τα τραγούδια του δίσκου, Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα να μιλά για το πως η συνάντηση του μαέστρου με ένα ακόμη νέο ταλέντο κατέληξε σε μια τόσο μεγάλη συνεργασία. Μίλησε για τη διαχρονικότητα και την ικανότητα του έργου του συζύγου της να ενώνει τους ανθρώπους αλλά και το ταλέντο του νεαρού Μαυρίκιου. Αυτά κατά τη γνώμη της είναι και τα δύο σημαντικότερα συστατικά σε αυτή τη συνεργασία. Μετά την κυρία Καρρέρ – Πλέσσα το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Minos EMI Universal, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρώτη επαφή της δισκογραφικής με το Μαυρίκιο Μαυρικίου και φυσικά είπε δυο λόγια για τη συνεργασία του Πλέσσα με το Μαυρικίου.

Έπειτα, το λόγο πήρε ο μαέστρος. Όντας ένας άνθρωπος που θέλει να μιλάει το έργο του για εκείνον κι όχι εκείνος για το έργο του, δεν είπε πολλά. Με μια δόση χιούμορ στο λόγο του τόνισε τη συμμετοχή της γυναίκας του σε αυτήν τη συνεργασία, αλλά κυρίως το ταλέντο του 24χρονου Μαυρίκιου τον οποίο αν και είχαν αντιμετωπίσει αρχικά με επιφύλαξη, τους απέδειξε το αντίθετο. Μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όταν είσαι 24 ετών και παίζεις πιάνο, ενορχηστρώνεις, γράφεις μουσική και τραγουδάς, ε βρε αδερφάκι μου πρέπει να είσαι γκαντέμης για να μην κάνεις καριέρα.»

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι δημιουργοί του δίσκου για πρώτη φορά «έπαιξαν» κάποια από τα διασκευασμένα τραγούδια, δίνοντας στο ακροατήριο την ευκαιρία να ακούσει πρώτο τις «Διασκευές».  Ο ενθουσιασμός του κοινού ήταν διάχυτος στην αίθουσα, καθώς έντονα χειροκροτήματα την πλημμύριζαν κάθε φορά που τελείωνε κάθε κομμάτι. Φυσικά, άφησαν κάποια κομμάτια για έκπληξη με την υπόσχεση του ότι ακούγοντάς τα κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος.

Ο Μίμης Πλέσσας και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου παρουσίασαν το δίσκο «Διασκευές» στο Μικρό Παλλάς
Φωτογραφία: Μαυρίκιος Μαυρικίου, Μίμης Πλέσσας
Από την Παναγιώτα Καραγιαννίδη για το Artic.gr

Η βραδιά έκλεισε με την ερμηνεία του «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές». Ενός τραγουδιού που γράφτηκε από τη Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα μέσα από τη σύνθεση τίτλων του Πλέσσα. Ενός όμορφου τραγουδιού που με το Μαυρίκιο να το τραγουδά και το Μίμη να το παίζει στο πιάνο, αποθεώνεται.

Ο δίσκος «Διασκευές» περιλαμβάνει

Μίμης Πλέσσας και Μαυρίκιος Μαυρικίου - διασκευές 2017
Μίμης Πλέσσας και Μαυρίκιος Μαυρικίου για την παρουσίαση του δίσκου τους, διασκευές
  1. Ο μαγικός κόσμος του Μίμη Πλέσσα
  2. Στιγμές
  3. Δε λέω στους φίλους την αλήθεια
  4. Θα πιω απόψε το φεγγάρι
  5. Όλα δικά σου μάτια μου
  6. Γλυκά πονούσε το μαχαίρι
  7. Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου
  8. Αν είναι η αγάπη αμαρτία
  9. Απόψε κάποιος θα χαθεί
  10. Το φεγγάρι πανωθέ μου
  11. Έχω στενάχωρη καρδιά
  12. Οι θαλασσιές σου οι χάντρες
  13. Bonus Track Τραγούδια που δεν έχουν εποχές
Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Ψυχογιός αυτοσχεδιάζει πάνω σε μελωδίες του Sting το Σάββατο 1 Απριλίου
Επόμενο άρθροΗ επιστολή παραίτησης του Γιώργου Κιμούλη από το ΚΠΙΣΝ