Στις 8 Οκτωβρίου παρουσιάζεται στη Καλαμάτα το βιβλίο της Μεσσήνιας Στέβης Σαμέλη «Πλασμένοι από θάλασσα» στο πολιτιστικό στέκι “Μπουκαδούρα”.
Πλασμένοι από θάλασσα

«Η θάλασσα συγκρίθηκε με την ψυχή του ανθρώπου.
Ποια είναι αλήθεια πιο βαθιά; Ποιος τάχα την ορίζει;
Κι αν είναι μόνο ο καιρός που αλλάζει τη μορφή της, τι γίνεται στα βάθη της; 
Ποιος κατοικεί εντός της;»
«Πλασμένοι από θάλασσα είμαστε
Πότε γλυκιά και ήμερη και πότε ανταριασμένη.
Κι εκεί που σκοτεινιάζουμε, πάλι χαμογελάμε»
Η συλλογή «Πλασμένοι από θάλασσα» επιχειρεί ένα εσωτερικό ταξίδι, αναζητώντας τις απαντήσεις στα αιώνια ερωτήματα για τη ζωή, τον έρωτα και το θάνατο, μα πιο πολύ, για τον ίδιο τον άνθρωπο.
Εκδήλωση

Οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην παρουσίαση της δεύτερης ποιητικής συλλογής της Μεσσήνιας ποιήτριας Στέβης Σαμέλη “Πλασμένοι από θάλασσα”, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στις 6.30μμ., στο πολιτιστικό στέκι “Μπουκαδούρα” στην Καλαμάτα (πάρκο Λιμενικού).
Σας περιμένουμε να μιλήσουμε για ανθρώπους πλασμένους από θάλασσα, σκοτεινούς και φωτεινούς συνάμα, ήμερους κι ανταριασμένους, κατά τον καιρό της ψυχής τους…
Συντελεστές: Αντωνία Παυλάκου (Φιλόλογος, μέλος ΕΜΣ), Μαρία Τομαρά (Δημοσιογράφος), Θανάσης Παντές (Δημοσιογράφος), Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου (Ερμηνεύτρια), Βασίλης Μπαμπανιάρης (Τραγουδοποιός).
 
Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων (ΕΜΣ).
Στέβη Σαμέλη

Η Στέβη Σαμέλη γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς εκπαιδευτικούς και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Από το 1989 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, των Δημοσίων Σχέσεων και του Μάρκετιγκ ενώ εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις. Παράλληλα υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός για περισσότερα από 10 χρόνια.

Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου. Επίσης ασχολήθηκε διαγωνιστικά με τους Latin χορούς έπειτα από πολυετείς σπουδές.

Η γνώση και κατανόηση της ψυχής ωστόσο την έλκυαν πάντα κερδίζοντάς την τελικά, στρέφοντάς την σε σπουδές σχετικά με τη θεραπεία των ψυχικών τραυμάτων με τη μέθοδο της αναδρομής και εργάζεται πλέον ως Regression Therapist.

Με αγάπη στον ολιστικό τρόπο ζωής και πίστη στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του, ασχολείται επίσης με την ενεργειακή θεραπεία ως Reiki Therapist.

Το 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Μια βόλτα στα σύννεφα» από τις εκδόσεις Ιωλκός. Το βιβλίο «Πλασμένοι από θάλασσα» είναι η δεύτερη ποιητική της συλλογή.

Η Στέβη Σαμέλη είναι μέλος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

Πληροφορίες για την εκδήλωση

  • Ημερομηνία: 08/10/2017
  • Ώρα: 18.30
  • Τοποθεσία: Πολιτιστικό στέκι “Μπουκαδούρα”
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΣύκο – ο μυθικός καρπός με την αμύθητη διατροφική αξία
Επόμενο άρθροΟι Γαμπροί της Ευτυχίας, σε σκηνοθεσία Γ. Μπέζου στο Θέατρο Προσκήνιο