Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν, στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής Reflectionship, προβολή βίντεο με την παράσταση του θεατρικού έργου Πήρε τη ζωή της στα χέρια της του Βασίλη Κατσικονούρη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, και ώρα 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Λίγα λόγια για το έργο Πήρε τη ζωή της στα χέρια της

Το έργο προσεγγίζει την πρακτική της ψυχανάλυσης από μια ανατρεπτική σκοπιά και θέτει ενδιαφέροντα ερωτήματα για τους ρόλους θεραπευτή – θεραπευομένου. Φωτίζει παράπλευρα θέματα της ψυχανάλυσης όπως το φαινόμενο της μεταβίβασης και επισημαίνει τον κίνδυνο της αντικειμενοποίησης του άλλου, την πρόσληψη δηλαδή του άλλου προσώπου όχι ως υποκειμένου αλλά ως αντικειμένου. Η διαδικασία της ψυχανάλυσης πολλά θα είχε να προσφέρει στην αναστροφή αυτής της τάσης της σύγχρονης εποχής.

Στην προβολή θα παρευρεθούν ο συγγραφέας του έργου Πήρε τη ζωή της στα χέρια της, Βασίλης Κατσικονούρης, και η πρωταγωνίστρια της παράστασης Υρώ Μανέ.

Λίγα λόγια για την έκθεση ζωγραφικής Reflectionship

Η έκθεση ζωγραφικής Reflectionship με έργα της Λαμπρινής Μποβιάτσου και της Έλενας Παπαδημητρίου, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Λουΐζας Καραπιδάκη, θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουνίου 2015.

Η Λαμπρινή Μποβιάτσου και η Έλενα Παπαδημητρίου δουλεύοντας -αρχικά χωρίς να γνωρίζονται- πάνω στη σχέση της ανθρώπινης φιγούρας με τον αντικατοπτρισμό του περιβάλλοντός της, ανακαλύπτουν η μία την άλλη και ξεκινούν μια συστηματική επικοινωνία η οποία θα δώσει νέα πνοή στα έργα τους. Υλοποιούν έργα κοινής επιρροής κρατώντας όμως και τη διαφορετική τους οπτική γωνία δημιουργώντας έτσι  ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εικαστικό αποτέλεσμα διάδρασης με τον θεατή. Την ηχητική εγκατάσταση στο έργο της Έλενας Παπαδημητρίου έκανε ο Αντώνης Π.

Πληροφορίες προβολής του έργου Πήρε τη ζωή της στα χέρια της
  • Ημερομηνία προβολής: Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 στις 19.30
  • Διάρκεια έκθεσης Reflectionship: 11 Μαϊου – 13 Ιουνίου 2015
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά
  • Τιμή εισόδου: Είσοδος ελεύθερη
  • Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Διεύθυνση: Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
  • Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052)
  • Site
Προηγούμενο άρθροLyre ‘n’ Rhapsody – Συνάντηση με τις Μούσες εφ’ όλης της ύλης
Επόμενο άρθροVisions-V_Ideas, Performances για δεύτερη χρονιά στο Beton7
Λυδία Τριγώνη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Λογοτεχνία, Πολιτισμός και Ιδεολογία», με ειδίκευση στο θέατρο. Ασχολείται με τη μετάφραση θεατρικών έργων, εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη και αρθρογραφεί στο Artic.gr από το 2012.