Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, παρευρεθήκαμε στο AthensCon 2016,  ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια ποπ κουλτούρας στην χώρα. Καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου, παρέλασαν στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου χιλιάδες λάτρεις των κόμικς, των anime και manga, του fantasy, του  cosplay και του gaming, χωρίς όριο ηλικίας.

athenscon-2016
H ουρά έξω από την πόρτα του Κλειστού Παλαιού Φαλήρου
Τι είδαμε στο AthensCon 2016

Η αρένα του κλειστού Παλαιού Φαλήρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πάγκους σκιτσογράφων, εικονογράφων, συγγραφέων και καλλιτεχνών. Η θεματολογία τους κάλυπτε ολόκληρο του φάσμα της ποπ κουλτούρας, και σίγουρα υπήρχαν δημιουργίες οι οποίες θα ικανοποιούσαν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Εκατοντάδες graphic novels, κόμικς, αφίσες, σελιδοδείκτες, prints και σκίτσα υπήρχαν προς πώληση σε αρκετά χαμηλές τιμές. Δεν έλειπαν φυσικά και οι πάγκοι με λογοτεχνικά βιβλία, η θεματολογία των οποίων περιστρεφόταν κατά κύριο λόγο γύρω από το fantasy. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι καλλιτέχνες ήταν πάντα πρόθυμοι να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν με το κοινό, και να υπογράψουν την δουλειά τους. Δεν ήταν και λίγες οι περιπτώσεις, που έκαναν στους επισκέπτες και ένα μικρό δωράκι. Υπήρχε τέλος η δυνατότητα να μιλήσεις με μέλη, ή και να γραφτείς ακόμα σε λέσχες φίλων κόμικς, fantasy, κινηματογράφου και gaming.

athenscon-20164
Η ρέπλικα του R2D2

Τόσο στις 3, όσο και στις 4 Δεκεμβρίου, δεκάδες cosplayers έκαναν την εμφάνιση τους στον χώρο του Tae Kwon Do. Αγόρια και κορίτσια ντυμένα Harley Quinn, ήταν ευπρόσδεκτα να φωτογραφηθούν μπροστά από το πόστερ της ταινίας “Suicide Squad”. Πέρα από τις Harley Quinn, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά αγαπημένους μας χαρακτήρες όπως ο Batman, ο Deadpool, η Wonder Woman, ο Joker, ο Link από το Legend of Zelda, οι Power Rangers και οι ThunderCats. Δεν έλειπαν φυσικά τα ξωτικά, οι μάγοι, οι χαρακτήρες από άνιμε και τα μυθικά πλάσματα γενικότερα.

Το AthensCon 2016, είχε προνοήσει και για όσους ήθελαν, αλλά δεν τόλμησαν το cosplay. Επαγγελματίες make-up artist ήταν στην διάθεσή μας ανά πάσα στιγμή για να μας μεταμορφώσουν στους αγαπητούς μας ήρωες. Όποιος ήθελα μάλιστα, μπορούσε να φωτογραφηθεί βαμμένος, και να μπει και σε ένα διαγωνισμό για να κερδίσει καλλυντικά. Για όσους δεν είχαν έρθει προετοιμασμένοι, αλλά ούτε και ήθελαν να μεταμορφωθούν με make- up, υπήρχαν διαθέσιμοι πάγκοι με έτοιμες στολές προς πώληση.

athenscon-20166
Γλυπτό στο κέντρο της αρένας του AthensCon 2016
Τι αγοράσαμε

Εντοπίσαμε πάγκους, στους οποίους ήταν διαθέσιμα προς πώληση αντικείμενα ορόσημα την παιδικής ( και όχι μόνο) ηλικίας μας. Λούτρινα ζωάκια, κούκλες Μπίμπι Μπο, επιτραπέζια παιχνίδια και κονσόλες της Nintendo πωλούνταν ανά συστάδες. Διαθέσιμα ήταν επίσης μεταχειρισμένα παιχνίδια για PlayStation X-Box, αλλά και κασέτες για Gameboy Αdvance, DS, ακόμα και Color. Φιγούρες που αναπαριστούσαν χαρακτήρες από σειρές, παιχνίδια, βιβλία και κόμικς, μας κοίταζαν ικετευτικά από κάθε πλευρά της αρένας, περιμένοντας να τα αγοράσουμε.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα συνέδριο για κόμικς, πόσο μάλλον από το AthensCon 2016, ένας πάγκος για φαν των άνιμε και των μάνγκα. Συναντήσαμε δύο τέτοιους πάγκους, στους οποίους οι πελάτες έκαναν ουρές πίσω από τα ταμεία, προκειμένου να αποκτήσουν μπρελόκ, κοσμήματα, παιχνίδια, φιγούρες, ρούχα και αξεσουάρ, όλα γύρω από την δημοφιλή  ιαπωνική κουλτούρα.

Δραστηριότητες

Το AthensCon 2016, ήταν η ζωντανή απόδειξη πως το παλιό καλό pen and paper RPG και το strategy, δεν θα πεθάνουν ποτέ, όσο κι αν εξελίσσονται οι κονσόλες και το PC gaming. Δεκάδες επισκέπτες έκατσαν στα τεράστια τραπέζια- ταμπλό και έπαιξαν τα παιχνίδια που προφέρονταν δωρεάν για το AthensCon 2016. Υπήρχε βεβαίως και η επιλογή του δωρεάν ηλεκτρονικού gaming, τόσο σε PC, όσο και σε κονσόλα. Πραγματοποιήθηκε μάλιστα μαραθώνιος gaming, για το Χαμόγελο του Παιδιού.

 

AthensCon 2016
Τραπέζι- ταμπλό για επιτrαπέζια στο AthensCon 2016

Οι προσφερόμενες δραστηριότητες βέβαια, δεν σταματούν στο gaming. Στο πάνω επίπεδο του χώρου, η ομάδα του Zmak είχε στήσει τον δικό της ρινγκ. Εκεί, οι πιο τολμηροί, μπορούσαν να προπονηθούν αλλά και να παλέψουν με εκπαιδευτές στου Zmak δωρεάν. Προς το τέλος της κάθε ημέρας, performers του Zmak έδιναν την δική τους παράσταση στο ρινγκ, όπου και πάλευαν ντυμένοι ως χαρακτήρες από αγαπημένα κόμικς, σειρές και παιχνίδια.

 

athenscon-2016
H αρένα του Zmak

Στον χώρο της αρένας, και απέναντι από το ρινγκ του Zmak, υπήρχε ακόμα ένα, αλλά διαφορετικό ρινγκ. Εκεί, αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας μπορούσαν να μπουν μέσα, και να σκηνοθετήσουν μια μικρή μάχη. Εκατοντάδες επισκέπτες δοκίμασαν την τύχη τους, με όπλα ρέπλικες από αγαπημένα βιντεοπαιχνίδια και κόμικς ενάντια στους φίλους τους.

AthensCon 2016
H άλλη αρένα του AthensCon 2016
Δραστηριότητες για παιδιά και όχι μόνο

Πέραν των RPG και των strategy, προσφέρονταν δωρεάν και μια σειρά από άλλα επιτραπέζια παιχνίδια. Για να πάρεις μέρος στο παιχνίδι, δεν χρειαζόταν καν να ξέρεις τους κανόνες. Εθελοντές ήταν πρόθυμοι να σου τους εξηγήσουν, αλλά ακόμα και να παίξουν μαζί σου μια σειρά από παιχνίδια όπως το Jungle Speed. Σε κάθε γωνιά του χώρου, βρίσκονταν επίσης κονσόλες pacman και ρετρό gaming γενικότερα. Μεγαλύτερη απήχηση είχαν στα παιδιά, τα οποία σχημάτιζαν ουρές, για να παίξουν με αυτές τις πρωτόγνωρα τεράστιες για εκείνα παιχνιδομηχανές.

 

athenscon-20167
Κονσόλες για ρετρό gaming
athenscon-20162
Ρετρό υπολογιστές για gaming

Στο AthensCon 2016, προσφερόταν επίσης και η δραστηριότητα του figure painting. Αγαπημένη δραστηριότητα για πολλούς, αλλά άγνωστη σε άλλους τόσους, σε καλούσε να δοκιμάσεις την τύχη σου με τα μικρά πινελάκια και τις φιγούρες βγαλμένες από την φαντασία. Τέλος, προσφερόταν πάγκος με τουβλάκια. Εκεί, μικροί και μεγάλοι μπορούσαν να αποπειραθούν να δημιουργήσουν το δικό τους γλυπτό, μόνοι τους, ή και με την βοήθεια εθελοντών.

 

athenscon-20165
O πάγκος με τα τουβλάκια

Το AthensCon 2016, είχε όλα τα υλικά για να δημιουργήσει ο καθένας την τέλεια συνταγή για ένα πολύ ευχάριστο Σαββατοκύριακο. Μας δόθηκε η ευκαιρία να συναναστραφούμε με καλλιτέχνες, να ασχοληθούμε με πράγματα που αγαπάμε, αλλά και να πειραματιστούμε με νέα.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά άρθρα εδώ
Προηγούμενο άρθροMIRfestival: Περιπετειώδες, συναρπαστικό, επαναστατικό, ευρηματικό
Επόμενο άρθροΟι Minor Protest στο Rabbit Hall για δύο μοναδικές παραστάσεις