Ο πιανίστας Στάθης Άννινος ξετυλίγει μέσα από τη σύνθεση πολλών ετερόκλητων μουσικών επιρροών το νήμα μιας ιστορίας με μοναδικό αφηγητή…ένα πιάνο. Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 θα βρίσκεται στο κέντρο τέχνης και πολιτισμού του Βοτανικού στο «Beton7».
Οι έντονες εναλλαγές που προκαλούν οι διαδοχικές «συνομιλίες» του Frédéric Chopin με τον Chick Corea,του Johan Sebastian Bach με τον Astor Piazzola, αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι με τους Nirvana και τον Duke Ellington, σκοπό έχουν να παρασύρουν τον ακροατή σε ένα ατμοσφαιρκό –όσο και ιδιόμορφο- ηχητικό τοπίο.

Οι καινούριες όσο και οι παλαιότερες συνθέσεις του, έντονα επηρεασμένες από το ύφος του Ρομαντισμού, Μινιμαλισμού αλλά και του Τρίτου ρεύματος, διαπνέονται από μια κινηματογραφική αίσθηση και επιχειρούν,μέσω του αυτοσχεδιασμού, να δημιουργήσουν μια ζωντανή και αμφίδρομη σχέση «με τη στιγμή» και το κοινό.

Ο πιανίστας Στάθης Άννινος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 10 χρονών. Το 1998 αποφοιτά από το μουσικό σχολείο Ιλίου. Το 2004 λαμβάνει πτυχίο φούγκας καθώς και δίπλωμα πιάνου με Άριστα. Το 2008 ξεκινάει μαθήματα Jazz πιάνου και αρμονίας με τον πιανίστα και συνθέτη Τάκη Φαραζή. Την επόμενη χρονιά παρακολουθεί μαθήματα Jazz ρυθμολογίας και Ear training στο ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Βασίλη Ρακόπουλο. Το 2011 παρακολουθεί μαθήματα ενορχήστρωσης για Big Band στο MOMI στην τάξη του Γρηγόρη Μπάτση. Επίσης έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια των: Σταύρου Λάντσια, Χρήστο Ραφαηλίδη, Κώστα Αναστασιάδη, Πέτρου Κλαμπάνη, Γιώργου Χατζηνίκου κ.α. καθώς και σαν μουσικός σε σεμινάριο του Γιώτη Κιουρτσόγλου.

Σαν συνθέτης εξέδωσε το CD «Όνειρα του κόσμου» που εμπεριέχει μελοποιήσεις πάνω σε ποίηση του Μ. Χατζιδάκι. Έχει εμφανιστεί σε διάφορους χώρους (Half Note, Αυλαία, Ιωνικό Κέντρο, Τριανόν κ.α.) παίζοντας και παρουσιάζοντας δική του μουσική.

‘Εχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ Νέων μουσικών στο Παρίσι (2000) όπως επίσης και στο 12 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στις Βρυξέλλες (2014).
Είναι δημιουργός του σεμιναρίου Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ όπου προσεγγίζει με έναν δημιουργικό και φιλοσοφικό τρόπο θέματα τεχνικής, αυτοσχεδιασμού, εναρμόνισης, εκτέλεσης, συνοδείας κ.α.

Μουσικοί Συντελεστές

  • Πιάνο: Στάθης Άννινος
  • Φωτισμοί: Φίλιππος Τρέπας
Περισσότερες Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: Κυριακή 11 Μαρτίου 2018
  • Ώρα: 20:30
  • Τοποθεσία: Beton7
  • Διεύθυνση: Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 1855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός)
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 210 75 12 625
  • beton7
Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΣταύρος Σιόλας + Eτερονήμισυ στο Κρεμλίνο το Σάββατο 10 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΤο Half Note παρουσιάζει ένα τετραήμερο με Αργεντίνικο tango