Το Photometria Festival διοργανώνει τον διαγωνισμό φωτογραφικού βιβλίου «Φώτοbook Dummy Awards» ο οποίος δέχεται συμμετοχές από τις 6 Φεβρουαρίου έως 1 Μαϊου 2017. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό ο οποίος θα προκαλέσει τους καλλιτέχνες και θα τους δώσει σημαντικές ευκαιρίες για προώθηση του έργου τους. Μέσω του ανερχόμενου και ιδιαίτερου Photometria Festival 2017 των Ιωαννίνων που κάθε χρόνο φιλοξενεί πλήθος διαγωνισμών και εκδηλώσεων.

Η Διοργάνωση

Λειτουργώντας στα πλαίσια του Photometria Festival 2017 τα «Φώτοbook Dummy Awards»  απευθύνονται σε όλους και έχουν ελεύθερη συμμετοχή. Θα δοθούν βραβεία για τους τρείς (3) πρώτους φιναλίστ του διαγωνισμού όπως αυτοί θα έχουν αποδοθεί από την κριτική επιτροπή. Εκείνη αποτελείται από τη Διεθνώς Αναγνωρισμένη Φωτογράφο Εύα Βουτσάκη και τον ιδρυτή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έκδοσης και κυκλοφορίας φωτογραφικών βιβλίων Crowdbooks, Stefano Bianchi.

Όροι Συμμετοχής «Φώτοbook Dummy Awards»

Για να επιλεγεί ένα έργο κρίνεται απαραίτητο να περιέχει αισθητικά και νοηματικά άρτιες συνδέσεις ανάμεσα στις φωτογραφίες και στην μεταξύ τους επικοινωνία στο έντυπο έργο.

Όπως πρεσβεύει και ο τίτλος, γίνονται δεκτά και τα “Dummies” τα οποία είναι η ατελής πρώτη έκδοση του βιβλίο, για να μπορεί πάνω σε αυτά να αποδοθεί η τελική μορφή. Εφόσον αποτελεί προσχέδιο της ιδέας δικαιολογούνται τα ελαττώματα και το “Dummy” είναι ανοιχτό για αλλαγή και βελτίωση. Βέβαια τα έργα οφείλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τελική τους έκδοση.

Δεκτές γίνονται οι ατομικές όπως και οι συλλογικές δουλειές. Παράλληλα ο κάθε συμμετέχοντας έχει μια μόνο ευκαιρία συμμετοχής και πρέπει να είναι πρωτότυπο, δηλαδή να μην έχει εκτεθεί, δημοσιευθεί ή εκδοθεί από κάποιον επίσημο φορέα ως συνολικό έργο.

Τα επιλεγμένα βιβλία των φιναλίστ εν τέλει θα εκτεθούν στο Διεθνές Φωτογραφικό Δρώμενο Photometria Festival στα Ιωάννινα και θα «ταξιδέψουν» ακόμη στα Χανιά, στους συνεργάτες της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (ΛΕ.ΦΚ.Ι) και στη Θεσσαλονίκη

Για τους Ενδιαφερόμενους…

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τηρήσουν ένα σύνολο προϋποθέσεων.

Αρχικά η επιλογή θα γίνει σε δύο (2) στάδια. Το πρώτο αφορά αποστολή του έργου σε ηλεκτρονική μορφή και έπειτα σε πρακτικό επίπεδο με ταχυδρομική αποστολή. Το πρώτο στάδιο είναι ανοιχτό έως τη 1 Μαϊου 2017 και προϋποθέτει την αποστολή των παρακάτω συνημμένων αρχείων στο σχετικό email.

Τα συνημμένα αρχεία θα πρέπει να περιέχουν μεταξύ άλλων:

  • Το έργο “Dummy” ως αρχείο pdf
  • Τη συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής με ονομασία αρχείου Photometria_Dummy-Award_2017_application_EN και το ονοματεπώνυμο μετά το EN διαχωρισμένο με κάτω παύλα.
  • Φωτογραφίες καταγραφής του “Dummy” ως αντικειμένου στο χώρο.
  • Μικρό πόσο συμμετοχής που καταβάλλεται στο e-shop του Photometria Festival και εντοπίζεται στα 10 ευρώ.

Το δεύτερο στάδιο συντελείται μέχρι και τις 9 Μαϊου και αφορά την ειδοποίηση των φιναλίστ, οι οποίοι πρέπει να ταχυδρομήσουν τα έργα τους στην διεύθυνση που αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα.

 

Επικοινωνία:

Επίσημη σελίδα του φεστιβάλ Photometria.

Email του φεστιβάλ: competition@photometria.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Γρηγόρης Νταραβάνογλου τραγουδά «Κωνσταντινούπολη Πατρίδα μου» την Πέμπτη 2 και 9 Μαρτίου στη Μουσική σκηνή Σφίγγα
Επόμενο άρθροΚυριακάτικες Αφηγήσεις- Ο σκηνοθέτης Μahdi Fleifel επιστρέφει
Σταύρος Βαλσάμης
Φοιτητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Tμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Κύριο ενδιαφέρον η κλασσική αναλογική και σύγχρονη φωτογραφία καθώς επίσης οι λογοτεχνικές και εικαστικές τέχνες.