Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria International Photography Festival 2017 διοργανώνει το διαγωνισμό φωτογραφίας Photometria Awards 2017. Η θεματική του διαγωνισμού χαρακτηρίζεται λιτά ως “Love” και είναι ελεύθερη η συμμετοχή κάθε φωτογράφου.

Σχετικά με τον Διαγωνισμό Photometria Awards 2017

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται από την 1 έως τις 30 Απριλίου 2017 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Οι συμμετέχοντες φωτογράφοι ζητείται να εκφράσουν την θεματική “Love” με κάθε μορφή φωτογραφίας. Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα έχει ως βάση τη σύνθεση, τη συνοχή και τη σχέση τους με το θέμα του διαγωνισμού “love”.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την 31η Μαΐου 2017, όπου θα προβληθούν οι 25 καλύτερες φωτογραφίες με έκθεση τους στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων. Η έκθεση θα διαρκέσει από 31 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2017.

Ταυτόχρονα, η έκθεση αυτή δεν θα είναι η μοναδική για τις 25 αυτές φωτογραφίες αλλά στα πλαίσια του Διαγωνισμού Photometria Awards 2017 θα ταξιδέψει σε 13 πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε 3 του εξωτερικού.

Στην Κριτική Επιτροπή εντοπίζουμε τους: Alain Laboile (Φωτογράφος) Jacques Sierpinski (Διευθυντής του Manifesto Photo Festival, Τουλούζη), Sebastian Vaida (Διευθυντής του Photoromania Festival, Cluj Napoca), Szilvia Mucsy (Διευθύντρια του Budapest Photo Festival) και η Tania Castro (Διευθύντρια του Photon Festival, Βαλένθια)

Τα βραβεία του Διαγωνισμού

Επιπροσθέτως ο διαγωνισμός Photometria Awards 2017 περιλαμβάνει 4 βραβεία. Πρόκειται για 3 βραβεία κριτικής επιτροπής και ένα βραβείο κειμένου φωτογραφίας.

Ακριβέστερα το 1ο βραβείο κριτικής επιτροπής αποτελεί μια Φωτογραφική Μηχανή Nikon D3300 με φακό AF-P 18-55mm μαζί με Free Pass για όλα τα Σεμινάρια του Photometria International Photography Festival.

Το 2ο βραβείο είναι ένας ιμάντας Rollei για δύο φωτογραφικές μηχανές μαζί με το παραπάνω Free Pass για το φεστιβάλ.

Το 3ο βραβείο αποτελεί μια επιταγή αξίας 70 ευρώ για φωτογραφικά βιβλία από το Photobookstore.gr μαζί με Free Pass για το Φεστιβάλ. Τέλος το βραβείο του κειμένου Φωτογραφίας αποτελεί το ίδιο με το 3ο βραβείο κριτικής επιτροπής, επιταγή 70 ευρώ για το photobookstore.gr και Free Pass.

Όροι Συμμετοχής

Ορίζεται πως οι συμμετέχοντες στο Photometria Awards 2017 οφείλουν να αποστείλουν μια φωτογραφία με μέγεθος όχι μεγαλύτερο από 500 kB. Αν η φωτογραφία επιλεγεί στις 25 καλύτερες θα ζητηθεί το πρωτότυπο αρχείο σε καλή ανάλυση για εκτύπωση.

Όσον αφορά το σύντομο κείμενο για το βραβείο κειμένου, εκείνο πρέπει να είναι το πολύ 50 λέξεις στην αγγλική γλώσσα. Τέλος, οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλεία και να μην αποτελούν κλοπή.

Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους, παραχωρώντας οι ίδιοι με την συμμετοχή τους το δικαίωμα στους διοργανωτές να δημοσιεύσουν, εκθέσουν και να εκτυπώσουν τις φωτογραφίες με αναφορά του ονόματος τους χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.

Ακόμη, η συμμετοχή συνεπάγεται συμμόρφωση ως πρός τους όρους (μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή στοιχεία, αποστολή πάνω από μία φωτογραφία κλπ) καθώς μη πραγμάτωση αυτών αποτελεί λόγο αποκλεισμού.

Τονίζεται εν τέλει πως η απόφαση της Κριτικής Επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και την φόρμα συμμετοχής εδώ.

 

Προηγούμενο άρθροΚίτρινα Ποδήλατα «Όχι βιασύνη. Πολλή δουλειά. Διεύρυνση της γνώσης. Υπομονή κι επιμονή»
Επόμενο άρθρο«Η Ισχύς εν τη Ενώσει» Αντώνης Μιτζέλος, Γιάννης Νικολάου, Άκης Τουρκογιώργης και Παντελής Θαλασσινός την Παρασκευή 21 Απριλίου
Σταύρος Βαλσάμης
Φοιτητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Tμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Κύριο ενδιαφέρον η κλασσική αναλογική και σύγχρονη φωτογραφία καθώς επίσης οι λογοτεχνικές και εικαστικές τέχνες.