Ο Θέμης Μάνεσης έφυγε από τη ζωή, το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2017, σε ηλικία 72 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με πολλά καρδιολογικά προβλήματα σε κλινική της Αθήνας.

Θέμης Μάνεσης: H πορεία του

Γεννημένος το 1945 ξεκίνησε την πορεία του στο θέατρο την δεκαετία του ’70. Ακολούθησε ο κινηματογράφος με συμμετοχές μέσα από μικρότερους ρόλους που μεγάλωναν σταδιακά. Οι πιο σημαντικές ταινίες είναι «Παραγγελιά», «Θανάση σφίξε και άλλο το ζωνάρι», «Οι απέναντι», «Φυλακές ανηλίκων 1 και 2». Από το 1985 έως και το 1990 έπαιξε σε συνολικά 22 βιντεοταινίες. Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα ήρθε στα τέλη του 1989 στην μεγάλη επιτυχία «Οι αυθαίρετοι», την πρώτη ελληνική σειρά που πρόβαλε το Mega Channel. Ακολούθησαν και άλλες τηλεοπτικές εμφανίσεις μέχρι το 1998 που κάνει την εμφάνιση του στον β΄κύκλο της πολύ πετυχημένης σειράς «Οι δύο ξένοι», στον ρόλο του Μένιου Τσαπάρα. Ακολούθησαν τηλεοπτικές εμφανίσεις είτε ως βασικός ρόλος είτε ως guest.

Θέμης Μάνεσης
Ο Θέμης Μάνεσης στην τελευταία του εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά Μην αρχίζεις την μουρμούρα μαζί με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, την Δάφνη Λαμπρόγιαννη και την Ελένη Γερασιμίδου

Ο ίδιος ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων δεν απασχόλησε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας για άλλο λόγο πέρα από την δουλειά του. Τα τελευταία χρόνια δεν εμφανιζόταν ιδιαίτερα εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Η υγεία του επιβαρύνθηκε και από την ξαφνική απώλεια του μεγαλύτερου αδερφού του τον Δεκέμβριο του 2011. Από τον γάμο του με την Μυρσίνη είχε αποκτήσει ένα γιο, τον Φίλιππο. Τελευταία του εμφάνιση ήταν στην τηλεοπτική σειρά Μην αρχίζεις την μουρμούρα στο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 2014.

Η κηδεία του θα γίνει σε πολύ κλειστό κύκλο. Επιθυμία των δικών του ανθρώπων είναι αντί για στεφάνι, τα χρήματα να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου, εκεί όπου ο άνθρωπος που εκτιμούσε απεριόριστα, ο πατήρ Αντώνιος κάνει ένα θαυμάσιο έργο.

 

Προηγούμενο άρθροBurn Baby Burn της Carine Lacroix από την ομάδα Προσεχώς Subway στο Θέατρο Τ
Επόμενο άρθροΟι Black Ducklings κάνουν απόκριες στο Black Duck την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου
Σιακαντάρης Σπύρος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι απόφοιτος του The Bristol Old Vic Theatre School, ενώ έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια θεάτρου. Από την ηλικία των 11 παρακολουθεί σχεδόν καθημερινά θέατρο έχοντας αποκτήσει εμπειρίες και στιγμές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις. Αγαπάει τον κινηματογράφο, την ανάγνωση βιβλίων και να ταξιδεύει.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.