Απεβίωσε στα 73 του χρόνια ο Σαμ Σέπαρντ, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς με 44 θεατρικά έργα και πολλά βιβλία. Έπασχε από Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση. Πρόκειται για μία σοβαρή νευρολογική πάθηση που προκαλεί μυϊκή αδυναμία, αναπηρία και οδηγεί στο θάνατο. Ο Σαμ Σέπαρντ απεβίωσε στο σπίτι του στο Κεντάκι έχοντας δίπλα του τα παιδιά και τις αδερφές του όπως ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του μέσω της εφημερίδας New York Times.

Λίγα λόγια για τον Σαμ Σέπαρντ

Ο Σαμ Σέπαρντ γεννήθηκε στις 5 Νοέμβρη του 1943 στο Ιλινόις της Αμερικής. Από το 1962 ασχολήθηκε ενεργά με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Θεωρείται σημαντικός εκπρόσωπος του κινήματος Off-Off-Broadway, καθώς κατέγραψε τη σκοτεινή όψη της αμερικανικής οικογενειακής ζωής. Το έργο του «Burried child» κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ το 1979 ενώ είχε προταθεί για το Βραβείο Πούλιτζερ άλλες δύο φορές. Ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου, για την ερμηνεία του στην ταινία του 1983 «The Right Stuff». Πήρε μέρος σε πολλές ταινίες με πιο σημαντικές τις «Steel Magnolias», το «Fool for love» (που ο ίδιος είχε γράψει και έχει μεταφερθεί με επιτυχία σε θεατρικές σκηνές), «Safe Passage», «Snow Falling on Cedars», «Black Hawk Down», «The Notebook». Είχε κερδίσει επίσης επτά θεατρικά βραβεία Όμπι ενώ το σενάριό του για την ταινία «Paris Texas», κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1984.

Jessica lange - sam shepard
Ο Σαμ Σέπαρντ με την Τζέσικα Λάνγκ υπήρξαν παντρεμένοι και απέκτησαν δυο παιδιά
Η προσωπική ζωή του Σαμ Σέπαρντ

Το 1969 παντρεύεται την ηθοποιό O-Lan Jones και αποκτούν έναν γιο. Στα γυρίσματα της ταινίας Frances τo 1982 γνωρίζεται με την βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιό Τζέσικα Λάνγκ με την οποία αποκτούν μια κόρη κι έναν γιο. Το ζευγάρι θα παραμείνει μαζί για πολλά χρόνια μέχρι και το χωρισμό τους το 2009.

Προηγούμενο άρθροΤρεις νέες κυκλοφορίες βιβλίων από τις εκδόσεις Δωδώνη
Επόμενο άρθροΠέρσες του Αισχύλου από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Σιακαντάρης Σπύρος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι απόφοιτος του The Bristol Old Vic Theatre School, ενώ έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια θεάτρου. Από την ηλικία των 11 παρακολουθεί σχεδόν καθημερινά θέατρο έχοντας αποκτήσει εμπειρίες και στιγμές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις. Αγαπάει τον κινηματογράφο, την ανάγνωση βιβλίων και να ταξιδεύει.