Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο θεατρικός συγγραφέας και πεζογράφος Κώστας Μουρσελάς. Ταλαιπωρήθηκε  τα τελευταία χρόνια από λοιμώξεις και μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 18/7 στις 5 το απόγευμα, από το νεκροταφείο της Κηφισιάς.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Μουρσελά

Ο Κώστας Μουρσελάς γεννήθηκε στον Πειραιά τον Ιανουάριο του 1932. Εκεί τελείωσε και το εξατάξιο γυμνάσιο. Το 1951, πρωτοετής φοιτητής της Νομικής, συλλαμβάνεται ως στέλεχος της ΕΠΟΝ και δικάζεται από έκτακτο στρατοδικείο της εποχής (υπόθεση Μπελογιάννη). Για χρόνια σπούδαζε βιολί. Το διέκοψε όταν άρχισε να τον θέλγει το θέατρο.

Εγκαταλείπει τη δικηγορία πριν πάρει την άδεια και διορίζεται-εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος μέχρι το 1969, οπότε και απολύεται από τη χούντα. Έκτοτε αφοσιώνεται ολοκληρωτικά – και επαγγελματικά – στη συγγραφή: θέατρο, τηλεόραση, σενάριο, δημοσιογραφία, δοκίμιο και πεζογραφία. Έργα του παίχτηκαν από θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου, από το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, από Δημοτικά Θέατρα, καθώς και στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο).
Στο πλατύ κοινό έγινε γνωστός από τηλεοπτικές παρουσιάσεις των έργων του «Μικρές Αγγελίες», «Σιγά, η πατρίδα κοιμάται», «Το ρολόι» και από τη σατιρική σειρά «Εκείνος και… Εκείνος» (130 θεατρικά μονόπρακτα).

Τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1989 από τις εκδόσεις Κέδρος και επανεκδόθηκαν το 2006 (Ελληνικά Γράμματα) και το 2013 (Πατάκης), μεταφράστηκαν στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, τουρκικά και εβραϊκά. Στην Ελλάδα οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 200.000 αντίτυπα. Το μυθιστόρημα «Κλειστόν λόγω μελαγχολίας» που εκδόθηκε από τον Κέδρο (1999) και τα Ελληνικά Γράμματα (2010) και έχει μεταφραστεί στα τουρκικά. Τελευταίο του βιβλίο είναι η συλλογή διηγημάτων «Ο πόθος καίει τα σωθικά» (Κέδρος, 2004).

Ο Κώστας Μουρσελάς ήταν τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και έκτακτο μέλος της Γαλλικής Εταιρίας Θεατρικών Συγγραφέων.

Προηγούμενο άρθροΒάκχες στην Επίδαυρο από τον Ε. Λυγίζο: Κριτική της παράστασης
Επόμενο άρθροΟι 12 Ένορκοι επιστρέφουν για 4η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη με αντικαταστάσεις ηθοποιών
Σιακαντάρης Σπύρος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι απόφοιτος του The Bristol Old Vic Theatre School, ενώ έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια θεάτρου. Από την ηλικία των 11 παρακολουθεί σχεδόν καθημερινά θέατρο έχοντας αποκτήσει εμπειρίες και στιγμές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις. Αγαπάει τον κινηματογράφο, την ανάγνωση βιβλίων και να ταξιδεύει.