Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 67 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός Αντώνης Παπαδόπουλος, μετά από εκτεταμένα προβλήματα υγείας και η κηδεία του έγινε στο δημοτικό κοιμητήριο του Βύρωνα την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1949. Υπήρξε μαθητής του Κάρολου Κουν στο Θέατρο Τέχνης, χωρίς ωστόσο να έχει παίξει σε καμία παράστασή του.

Όντας από μικρή ηλικία πολιτικοποιημένος, συμμετείχε ενεργά στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η πράξη του αυτή σε συνδυασμό με τα άλλα επαναστατικά του φρονήματα και πράξεις, τον οδήγησαν να εξοριστεί στην Μακρόνησο κατά την δικτατορία.

Έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους που ερμήνευσε στις ταινίες του Κώστα Ζάπα «Μικρές Ελευθερίες» (2008), που είχε ως κεντρικό θέμα την Φανή, μια νεαρή κοπέλα που κακοποιείται από τον αυταρχικό πατέρα της, ο οποίος διακινεί μετανάστες και πόρνες, προσπαθεί να προστατεύσει τον μικρό της αδερφό από τη βία και τη διαφθορά που κυριαρχούν γύρω τους. Στην ταινία, ο Αντώνης Παπαδόπουλος υποδύεται έναν ξεπεσμένο πλεϊμπόι ο οποίος ερωτεύεται μια στριπτιζέζ (Αγγελική Παπαθεμελή).

Άλλες του κινηματογραφικές επιτυχίες είναι :

  •  «Η Ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας» (2011) ένα πολιτικό αντι-μιούζικαλ, που μας αφηγείται τις ζωές ενός αλκοολικού νεαρού κι ενός πρώην τρομοκράτη ο οποίος δίνει, ντυμένος γυναίκα, μουσικές παραστάσεις προσπαθούν να επιβιώσουν σαν ανορθόδοξο ζευγάρι μοντέρνων επαναστατών.
  • Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη που θα προβληθεί τον χειμώνα στις αίθουσες. Η ταινία έχει κεντρική πρωταγωνίστρια την  Στέλλα, μια σαραντάρα εξωτική γυναίκα, μετά το θάνατο του άντρα της σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, που τα αίτιά του έμειναν αδιευκρίνιστα από την αστυνομία, δίνει παραστάσεις sex show σε έναν παλιό κινηματογράφο τέχνης, που έχει μετατραπεί σε στριπτιζάδικο, προκειμένου να επιβιώσει με τη νεαρή κόρη της, τη Φανή. Εκεί θα τη γνωρίσει ένας γερασμένος πια playboy, ο Νίκος, που περιφέρεται μόνος, παρατημένος από τη γυναίκα του, αλλά και το γιο του, τον Έκτορα, ο οποίος μόλις έχει παντρευτεί. Ο Νίκος θα αγαπήσει τη Στέλλα ακαριαία, απόλυτα, απεγνωσμένα. Και θα τη διεκδικήσει.

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους κινηματογραφικούς ερμηνευτές της γενιάς του.

Προηγούμενο άρθροHappy Birthday: η έκθεση στη τιμή του Γιώργου Λάππα.
Επόμενο άρθροDeepwater Horizon – Μια ρεαλιστική ταινία καταστροφής