Την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα οργανώνεται ένας Περίπατος στην Πλάκα ,από το Greek Cultural Institute  και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ,που μέσω της οδού Τριπόδων θα μας οδηγήσει στο χορηγικό Μνημείο του Λυσικράτη κι από εκεί στα Αναφιώτικα, όπου θα απολαύσουμε το Αθηναϊκό σούρουπο.

    Περίπατος στην Πλάκα: Ξεκινώντας από το Μουσείο θα γνωρίσουμε την ιστορία της πόλης και των μνημείων της περιοχής, ενώ στην πορεία μας θα μάθουμε και  για τις πιο όμορφες ιστορίες αγάπης που συνδέονται με την περιοχή αυτή της Πλάκας. Μόλις βραδιάσει θα επιστρέψουμε στο Μουσείο και εκεί στην αυλή του, με ένα ποτήρι κρασί θα απολαύσουμε αποσπάσματα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με ταινίες που έχουν γυριστεί στην οδό Τριπόδων.
   Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.
Περίπατος στην Πλάκα: Πληροφορίες

-Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση και στα αγγλικά

-Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά  10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο

-Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%

-Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Για περισσότερες πληροφορίες

Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

210 3250341
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ)   στεγάζεται σε ένα ιδιαίτερο διατηρητέο, νεοκλασικό κτίριο του 1850, στην οδό Τριπόδων 23, στην Πλάκα,  πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών. Στόχος του Μουσείου είναι η διάσωση, η έρευνα και η μελέτη της ιστορίας της εκπαίδευσης και των σχολείων. Οι Συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν συλλογές αναγνωστικών και σχολικών βιβλίων δημοτικού και γυμνασίου, σχολικά βιβλία από όλον τον κόσμο, παιδικά βιβλία, σχολικό υλικό (τετράδια, κασετίνες, γραφική ύλη, αρχεία, εποπτικό υλικό κλπ). Οι Συλλογές του Μουσείου εμπλουτίζονται καθημερινά με αγορές και δωρεές ιδιωτών και σχολείων.
Ηλεκτρονική διεύθυνση  Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ):  info@ekedisy.gr
Προηγούμενο άρθροThird World Bunfight: Μάκβεθ-Όπερα του Τζουζέπε Βέρντι
Επόμενο άρθροΌλοι οι Δρόμοι Οδηγούν στη Ρώμη