To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο «Περιοδικός». Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα: γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς και εγκατάσταση in situ. Σχολιάζει έτσι και διερευνεί την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί περφόρμανς.

Ο καλλιτέχνης

Ο Julien Cadoret ζει και εργάζεται στη Besançon, Γαλλία. Είναι καλλιτέχνης, επιμελητής και υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού στο Institut Supérieur des Beaux Arts de Besançon. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε διάφορες χώρες όπως, Ρουμανία, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Ιαπωνία. Τα τελευταία οχτώ χρόνια διευθύνει και επιμελείται το φεστιβάλ περφόρμανς  “Excentricités”. Η διεπιστημονική του προσέγγιση στην καλλιτεχνική πρακτική αποτελεί και την προσωπική του δήλωση σχετικά με την κοινωνία και τα πολιτιστικά περιβάλλοντα. Η συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες είναι πολύ σημαντική. Τα τελευταία εννιά χρόνια έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα “agglutination”, όπου καλλιτέχνες οργανώνουν και επιμελούνται από κοινού μια έκθεση, δημιουργούν έργα τέχνης μαζί ή προσπαθούν να βρουν κάποιες συνδέσεις μεταξύ των διαφόρων έργων.

Η γκαλερί Beton7

Το Beton7 είναι Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού. Ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009 και φιλοδοξεί να αποτελέσει χώρο έλξης για νέες ιδέες και τάσεις στη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό και να προβάλλει νέους καλλιτέχνες. Διαθέτει αίθουσα τέχνης, χώρο παραστάσεων και καφέ, στην περιοχή του Βοτανικού στην Αθήνα. Στοχεύει να παρουσιάσει πολιτιστικά γεγονότα και προσωπικότητες από την ελληνική και διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα.

Έχει ως στόχο να προωθήσει διεθνείς συνεργασίες, την ανταλλαγή καλλιτεχνών και τη μετάβαση τους στην Ελλάδα, καθώς επίσης και την προβολή νέων Ελλήνων καλλιτεχνών με την ανάπτυξη δράσεων δικτύωσης και συνεργασίας τόσο με καλλιτέχνες και ειδικούς από το χώρο του πολιτισμού όσο και με πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς.

Πληροφορίες για την έκθεση Περιοδικός

  • Καλλιτέχνες: Julien Cadoret
  • Εγκαίνια: 26 Ιανουαρίου, 20:00
  • Διάρκεια:  26 Ιανουαρίου – 17 Φεβρουαρίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 14:00 – 19:00
  • Beton7 | Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 1855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός) τηλ.: + 30 210 7512625
  • Για περισσότερα σχετικά με το κέντρο τέχνης και πολιτισμού Beton7 αλλά και την έκθεση Περιοδικός, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα της γκαλερί (εδώ) ή στείλτε e-mail.
Προηγούμενο άρθροΑλκυονίδες στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων 27/1
Επόμενο άρθροΤο Έξυπνο Πουλί του Ζωρζ Φεντώ στο Tempus Verum Εν Αθήναις