Το Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης, μας υποδέχεται άλλη μια βδομάδα με ένα πρόγραμμα πλήρες από αγαπημένες μουσικές για να συνοδέψουν τα βράδια μας.

Τρίτη 19 Απριλίου: Οι «Rebetien» με τον Βασίλη Σκούτα και τον Δημήτρη Μηταράκη

Την Τρίτη 19 Απριλίου, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», μας παρουσιάζει τους «Rebetien». Πιο συγκεκριμένα, έχουμε τους Φώτη Βεργόπουλο στο μπουζούκ και το τραγούδι, Κωστή Κωστάκης στην κιθάρα και το τραγούδι, Αυγερινή Γάτση στο ακορντεόν, το πιάνο και το τραγούδι και Γιάννη Ζαρία στο βιολί και το μπαγλαμάς. Οι παραπάνω, συμπράττουν με τον Βασίλη Σκούτα (μπουζούκι/τραγούδι) και τον Δημήτρη Μηταράκη (κιθάρα/ακορντεόν/τραγούδι)  και όλοι μαζί μας ταξιδεύουν στην περιόδου του μεσοπολέμου μέσα από τραγούδια και σκοπούς ρεμπέτικους, σμυρναίικους αλλά και από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Ώρα: 22.30

Είσοδος: Τραπέζι: 5,00€/άτομο συν ελάχιστη κατανάλωση 15,00€/άτομο. Μπαρ: 3,00€/άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Τετάρτη 20 Απριλίου: Ηλίας Λιούγκος

Την Τετάρτη περιμένουμε τον συνθέτη και τραγουδιστή Ηλία Λιούγκο. Υπήρξε μαθητής, φίλος και βασικός ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι στη δισκογραφία αλλά και στις συναυλίες του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο πιάνο και το τραγούδι θα τον συνοδέψει η Δέσποινα Στεφανίδου, ενώ το πρόγραμμα θα βασιστεί σε τραγούδια του ίδιου, αλλά και των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Ορφέα Περίδη, Νίκου Ξυδάκη, Βασίλη Τσιτσάνη, κ. ά.

Ώρα: 22.30

Είσοδος: Τραπέζι: 5,00€/άτομο συν ελάχιστη κατανάλωση 15,00€/άτομο. Μπαρ: 3,00€/άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Πέμπτη 21 Απριλίου: Dasho Kurti – το ακορντεόν στην ελληνική μουσική
«Όταν το μήλο πέσει στο χώμα»

                         

Την Πέμπτη, 21 Απριλίου, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», υποδέχεται τον σπουδαίο δεξιοτέχνη του ακορντεόν και συνθέτη Dasho Kurti. Στα πλαίσια του αφιερώματος στο ακορντεόν στην ελληνική μουσική, θα παρουσιάσει τραγούδια δικά του, αλλά και πολλά από τα αγαπημένα παλιά και νεότερα λαϊκά. Μαζί του ο Βασίλης Προδρόμου στην κιθάρα και το τραγούδι και ο Δημήτρης Σίντος στο μπάσο και το λαούτο. Φιλική συμμετοχή: Ελένη Βιτάλη, Γιώργος Μεράντζας, Σοφία Παπάζογλου, Σοφία Κουρτίδου.

«Το ακορντεόν στην ελληνική μουσική» είναι η παρουσίαση από σύγχρονους σολίστες του ακορντεόν μιας σειράς προγραμμάτων ο καθένας, αφιερωμένα στη θέση του ακορντεόν στην ορχήστρα. Πρόκειται για μια ιδέα του δεξιοτέχνη του ακορντεόν και συνθέτη Ηρακλή Βαβάτσικα που βασίζεται στη μελέτη του σχετικά με το ρόλο της αρμόνικας την περιόδο 1920-1932 και, ιδιαίτερα, στον προπολεμικό μουσικό Αντώνη Αμιράλη, ή αλλιώς «Παπατζή», έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες δεξιοτέχνες της αρμόνικας.

Ώρα: 22.30

Είσοδος: 5,00€/άτομο συν ελάχιστη κατανάλωση 15,00€/άτομο. Οίνος φιάλη/2 άτομα: από 18,00€. Ουίσκυ φιάλη/4 άτομα: απλό 70,00€ , special 90,00€.

Παρασκευή 22 Απριλίου: Μανώλης Δημητριανάκης-Κατερίνα Τσιρίδου
«Μπουζούκι μου διπλόχορδο»

Ένα ρεμπέτικο αντάμωμα μέσα σε παλιούς δρόμους του Πειραιά και τραγούδια δεν έχει σπιλώσει ο χρόνος. Στο μπουζούκι και το τραγούδι ο Αντώνης κι ο Θοδωρής Ξηντάρης και στην κιθάρα και το τραγούδι ο Νίκος Πρωτόπαπας.

Ο Μανώλης Δημητριανάκης ξεκίνησε από πολύ μικρός να παίζει μαντολίνο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη νομική έμαθε μπουζούκι και είχε την τύχη να γνωρίσει τον Μάρκο Βαμβακάρη, πλάι στον οποίο μαθήτευσε δυο περίπου χρόνια. Δούλεψε με παλιούς μουσικούς που ασχολήθηκαν με το ρεμπέτικο, όπως τους Στράτο Παγιουμτζή, Μπαγιαντέρα, Κώστα Ρούκουνα, κ.ά. Το 1972, μαζί με τους αδερφούς Δημήτρη και Γιώργο Κοντογιάννη και άλλους μουσικούς σχημάτισαν τη «Ρεμπέτικη Κομπανία», ενώ το 1974 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο «Τα Μπλε Παράθυρα». Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τους Ν. Ξυδάκη, Μ. Ρασούλη, Ν. Παπάζογλου, Μ. Λοϊζο κ.ά.

Ώρα: 23.00

Είσοδος: Τραπέζι: 5€/άτομο συν ελάχιστη κατανάλωση 15,00€/άτομο. Μπαρ: 3€/άτομο.

Πληροφορίες στο ακόλουθο σύνδεσμο.

Σάββατο 23 Απριλίου: στο καφέ-αμάν του « Πέραν »

Από αυτό το Σάββατο και κάθε Σάββατο η γνωστή ορχήστρα του καφέ – αμάν του « Πέραν » επιστρέφει ανανεωμένη για να συνοδεύσει τις βραδιές μας με ήχους από Ανατολή και Δύση, σε ένα πρόγραμμα με μικρασιάτικα, τούρκικα, ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά τραγούδια. Το μπουζούκι δένει αρμονικά με το κανονάκι, το λαούτο με το σάζι, όπως και η ελληνική γλώσσα με την τουρκική.

Την ορχήστρα αποτελούν οι: Ροδή Γκιούλ (τραγούδι), Παναγιώτης Μπαρμπερίου(τραγούδι/τζουράς), Σπύρος Γκούμας (μπουζούκι), Ρία Ελληνίδου (τραγούδι/κρουστά), Ορέστης Μαυρόπουλος (βιολί), Στέλιος Βαρβέρης (ούτι/κιθάρα), Λουκάς Μεταξάς (κοντραμπάσο), Ανδρέας Νιάρχος  (κρουστά).

Ώρα: 23.00

Είσοδος: Τραπέζι: 5€/άτομο συν ελάχιστη κατανάλωση 15,00€/άτομο. Μπαρ: 3 €/άτομο.

Πληροφορίες στο ακόλουθο σύνδεσμο.

Κυριακή 24 Απριλίου: Σόλων Λέκκας  «Κατά Μάρκον…»

Ο Σόλων Λέκκας έρχεται στο «Πέραν το καφέ αμάν της πόλης», σε ένα πρόγραμμα φόρο τιμής στον Μάρκο Βαμβακάρη, μέσω του οποίου επιβεβαιώνεται ότι το ρεμπέτικο αποτελεί οργανική και αδιάσπαστη συνέχεια της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Ο Μάρκος μπορεί να θεωρηθεί το σημείο τομής ανάμεσα στο σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι. Έτσι, η αυθεντική ερμηνεία του Λέκκα, λειτουργεί ως μέσο συντήρησης της μουσικής μας κουλτούρας.

Μαζί του ο Γιώργος Ρόκας στο μπουζούκι, η Ασπασία Στρατηγού στο τραγούδι, ο Ηλίας Κρομμύδας στο ακορντεόν και ο Βασίλης Κλάδης στην κιθάρα.

Ώρα: 15.30

Είσοδος: Τραπέζι: 5,00€/άτομο συν ελάχιστη κατανάλωση 15,00€/άτομο. Μπαρ: Ελεύθερη είσοδος.

Πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Πληροφορίες για το  « Πέραν» καφέ-αμάν.
  • Τοποθεσία: Λεωφόρος Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα
  • Τηλ: 210 2533896

Σημ: Σε συγκεκριμένα τραπέζια, από τα οποία η οπτική επαφή με τη σκηνή δεν είναι άμεση, δεν υπάρχει επιβάρυνση εισιτηρίου και δεν ισχύει η ελάχιστη κατανάλωση. Για παιδιά κάτω των οκτώ ετών η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν ισχύει η ελάχιστη κατανάλωση. Διατίθεται και σαρακοστιανό μενού.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση: Το χαμένο Νόμπελ, μια αληθινή ιστορία του Κώστα Αρκουδέα
Επόμενο άρθροΚυκλοφορεί Η Όπερα της Πεντάρας του Μπέρτολτ Μπρεχτ από την Κάπα Εκδοτική