Tο Peloponnese Wine Festival είναι το νέο ανανεωμένο όνομα των ετήσιων εκδηλώσεων, των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ). Το festival θα συνοδεύεται πάντα με γευσιγνωσία κρασιών αλλά και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.
Τα κρασιά της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, έρχονται να κατακτήσουν το Αθηναϊκό κοινό για 10η χρονιά με νέο όνομα και πολλές καινοτόμες ιδέες, δίνοντας ραντεβού με τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton. Η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες τις στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα κλείσουν στις 20:00.

Peloponnese Wine Festival – Οι δράσεις

Ρεκόρ συμμετοχών με 47 μέλη – παραγωγούς από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και την Κεφαλλονιά, που θα σας περιμένουν να τους γνωρίσετε, να δοκιμάσετε τα κρασιά τους αλλά και να συζητήσετε. Να ανακαλύψετε τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδος με την μεγαλύτερη ποικιλομορφία. Περισσότερα από 300 μοναδικά κρασιά ανάμεσα τους Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτης, Βερτζαμί, Αυγουστιάτης αλλά και Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Gewurtzraminer θα αναδείξουν την αυθεντικότητα, την ποικιλία και τη μοναδικότητα των κρασιών της Πελοποννήσου.
Θα πραγματοποιηθούν τρία διαφορετικά master classes, παράλληλες εκδηλώσεις με συνδυασμό κρασιών και τοπικών προϊόντων αλλά και «τεστάκια με θεωρητικές ερωτήσεις και τυφλή γευστική δοκιμή. Οι οινόφιλοι που θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και θα πιάσουν το 100% θα μπουν σε κλήρωση για 2 οινοτουριστικά ταξίδια στην Πελοπόννησο.

Peloponnese Wine Festival
Tο Peloponnese Wine Festival είναι το νέο ανανεωμένο όνομα των ετήσιων εκδηλώσεων, των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ).
Δείτε το σχετικό video

Peloponnese Wine Festival- Οι ποικιλίες κρασιών

Θα δοκιμάσουμε τα φρέσκα κρασιά τα λευκά και ροζέ κρασιά του φετινού τρύγου, κάποια φρέσκα νεαρά ερυθρά αλλά και ώριμα, μεστά, κρασιά από προηγούμενες χρονιές. Θα διαπιστώσουμε ότι τα κρασιά από την Πελοπόννησο μπορούν να παλαιώσουν δοκιμάζοντας κρασιά που κουβαλούν από μερικά χρόνια, μέχρι μερικές δεκαετίες στην πλάτη τους. Παράλληλα στην εκδήλωση, θα δοθεί έμφαση στον συνδυασμό κρασιού με τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα αυτά που συνοδεύουν συχνότερα το κρασί. Τα εκπληκτικά αλλαντικά Δαγρέ και τα τυριά της Οικογένειας Μπαζιωτάκη θα συνδυαστούν και θα προταθούν με διαφορετικά ξηρά κρασιά, ενώ το εξαιρετικό Le Votree Piree θα δημιουργήσει σοκολάτες ειδικά για την εκδήλωση χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικές ποικιλίες και προϊόντα της Πελοποννήσου, με σκοπό να συνδυαστούν αρμονικά με τα σπουδαία γλυκά κρασιά της περιοχής.

Πληροφορίες για το Peloponnese Wine Festival

  • Πότε: 19 Φεβρουαρίου 2017
  • Πού: Ξενοδοχείο Hilton
  • Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα
  • Εισιτήριο: 5 € για το οινόφιλο κοινό
  • Ελεύθερη για τους επαγγελματίες με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας
  • Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και τον οδηγό της WinePlus για τους Δρόμους των κρασιών της Πελοποννήσου
  • Link για το facebook page του Festival
Προηγούμενο άρθροΟ σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί της Σουν Μι Χουανγκ
Επόμενο άρθροΤο μέλλον στις Mirrorless Φωτογραφικές Μηχανές