O Πολυχώρος Πόλις υποδέχεται το βιβλίο «Bob Dylan-100 τραγούδια», το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 19:30, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη.

«Νομίζω πως τον Bob Dylan μπορεί να τον καταλάβει καλύτερα ένας άνθρωπος που σε κάποια φάση της ζωής του αγνόησε αυτό που περίμεναν οι άλλοι από εκείνον. Κάποιος δηλαδή που διάλεξε την ελευθερία του και έκανε τα δικά του.» (Κριτζάς)

Με αιτία τα 100 τραγούδια που συγκέντρωσε ο Κριτζάς στο βιβλίο του, θα συνομιλήσουν μαζί του η Χίλντα Παπαδημητρίου,συγγραφέας-μεταφράστρια και ο Χάρης Συμβουλίδης, μουσικοκριτικός-ραδιοφωνικός παραγωγός. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει με ένα σύντομο ντυλανικό stand-up act από τον Πάρι Ρούπο. Την βραδιά θα κλείσει ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης με ένα ακουστικό σετ ντυλανοδιασκευών.

Στο τέλος, ο Βύρωνας Κριτζάς θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Bob Dylan-100 τραγούδια

Φωνή συνείδησης της Αμερικής, τραγουδοποιός με διαρκή απήχηση από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, καλλιτέχνης γεμάτος αντιφάσεις και απόμακρος άνθρωπος, ο Bob Dylan θεωρείται από πολλούς ο σημαντικότερος τραγουδοποιός του 20ού αιώνα. Η βράβευσή του με Νόμπελ Λογοτεχνίας καθιστά απαραίτητη την επανεξέταση του έργου του. Από πού ξεκινάμε όμως; Γραμμένο από έναν ένθερμο φαν του καλλιτέχνη, το “Bob Dylan – 100 τραγούδια” περιλαμβάνει κείμενα πάνω στα 100 κορυφαία δείγματα του έργου του. Στο φόντο διακρίνονται οι μεταβολές στα κοινωνικά και καλλιτεχνικά ρεύματα, μαζί με κάποια βασικά δεδομένα από την προσωπική ζωή του δημιουργού. Επιπλέον δέκα άνθρωποι από τον χώρο της μουσικής επιλέγουν ένα αγαπημένο τους κομμάτι και μιλούν για τον δικό τους με συναρπαστικές αφηγήσεις.

Βύρωνας Κριτζάς

Ο Βύρωνας Κριτζάς γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1987. Από το 2005 κατοικεί στην Αθήνα. Από το 2008 εργάζεται ως δημοσιογράφος, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Το «Bob Dylan-100 τραγούδια» είναι το πρώτο του βιβλίο. Ενδεχομένως και το τελευταίο.

Πληροφορίες για την εκδήλωση

  • Παρουσίαση: Bob Dylan-100 τραγούδια
  • Ημερομηνία: Σάββατο 11 Μαρτίου 2017
  • Ώρα: 19:30
  • Τοποθεσία: Πολυχώρος Πόλις
  • Είσοδος ελεύθερη

 

Προηγούμενο άρθροΣτο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» 9-12 Μαρτίου 2017
Επόμενο άρθροΗ βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί – Στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Θέατρο Παραμυθίας