Παρουσίαση του βιβλίου ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ.

Παρουσίαση του βιβλίου ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ.

Το βιβλίο ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ. του Μπάμπη Στάικου παρουσιάζεται την Παρασκευή 10 Ιουλίου στο poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης. Η ιστορία βασίζεται σε ένα αληθινό περιστατικό του 1980 στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου. Η πρώτη εξέγερση κατά του δικτατορικού καθεστώτος στην ίδια πόλη 10 χρόνια πριν, το ’89 έγινε από ξένους φοιτητές.

Λίγα Λόγια για το βιβλίο ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ.

Οι τέσσερις φίλοι της ιστορίας πρωτοστάτησαν σ’ αυτήν μην μπορώντας να αντέξουν μια καταφανώς άδικη συμπεριφορά εκ μέρους των αρχών. Με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία ο συγγραφέας προσπαθεί να δημιουργήσει χαρακτήρες, συμπεριφορές και καταστάσεις παίζοντας σε πολλά σημεία με τον υπερρεαλισμό και την ποίηση.

Λίγα Λόγια για το Συγγραφέα

Ο Μπάμπης Στάικος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1959. Στην Αθήνα εγκαταστάθηκε το 1970 με την οικογένειά του. Το 1986 αποφοίτηε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Από το 1989 έως το 1995 εργαζόταν στην Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων ως μόνιμος μηχανικός εφαρμογής από όπου παραιτήθηκε. Από το 1996 έως σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Το βιβλίο ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ. είναι η πρώτη συγγραφική του προσπάθεια.

Λίγα Λόγια για την Εκδήλωση

Παρουσίαση του βιβλίου ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ. του Μπάμπη Στάικου από τον Νίκο Μάντη, συγγραφέα. Ο Νίκος Λαμπρόπουλος, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Νίκου Α. Μάντη, γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε νομικά και ασχολήθηκε με το θέατρο. Το βιβλίο «Το μάτι του άνθους» ήταν η πρώτη του ποιητική συλλογή. Με το ψευδώνυμο Νίκος Α. Μάντης, εξέδωσε τη συλλογή διηγημάτων «Ψευδώνυμο» (2006), καθώς και δύο μυθιστορήματα, «Το χιόνι του καλοκαιριού» (2010) και «Άγρια Ακρόπολη» (2013), όλα από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Έχει μεταφράσει από τα αγγλικά το «Βαθέκ» του William Beckford, τα «Χίλια χρόνια καλές προσευχές» της κινέζας Yiyun Li. Αποσπάσματα διαβάζει η Χρυσάνθη Κάντζου, ηθοποιός.

Πληροφορίες για την Εκδήλωση

Θέμα: Παρουσίαση του βιβλίου ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ.
Ημέρα: Παρασκευή 10 Ιουλίου
Ώρα: 20:30
Τοποθεσία:
poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό)
Είσοδος Ελεύθερη

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply