Η παρουσίαση του θεατρικού έργου «Φρανσίς» της Αλμπέρτα Τσοπανάκη θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη στις 19:30.Ενώ η παράσταση του θεατρικού έργου «Φράνσις» θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Μαρίκας Θωμαδάκη, με προγραμματισμένη πρεμιέρα το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 στις 21:30 στο θέατρο Παραμυθίας(Παραμυθίας 27 & Μυκάλης, Κεραμεικό).

Φρανσίς

Ο επαναστατικός και αντισυμβατικός χαρακτήρας της ηθοποιού Φράνσις, που αντιδρά οριακά σε ό,τι θεωρεί κατεστημένο, θα την οδηγήσει με την επιμονή της μητέρας της σε ψυχιατρικό άσυλο όπου θα πέσει θύμα βιασμού και κακοποίησης με ακραία κατάληξη να υποστεί λοβοτομή.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αλμπέρτα Τσοπανάκη,Μαρία Δούση,Πέτρος Μπένος,Θανάσης Πατριαρχέας, Κωνσταντίνος Κούσης,Εμμανουήλ Μαυρίδης.
Με αφορμή το βιβλίο του θεατρικού έργου «Φράνσις» από τις εκδόσεις «Θεατροσκόπιο» θα μιλήσουν οι Φώτης Καγκελάρης(Διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας),Γιάννης Σχινάς(Καθηγητής και τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης),Μαρίκα Θωμαδάκη(Σκηνοθέτης &Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών),Ανδρέας Παπαστάμος(Οικονομικός σύμβουλος του υπουργείου εξωτερικών& διδάσκων στο Πάντειο πανεπιστήμιο),Τέση Λαζαράτου(ψυχοθεραπεύτρια).Αποσπάσματα του έργου θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Πρωτόπαππα.

Αλμπέρτα Τσοπανάκη

Η Αλμπέρτα Τσοπανάκη γεννήθηκε στον Πειραιά. Απόφοιτος της δραματικής σχολής Γ.,σκηνοθεσία Ε. Χατζήκου και της φιλοσοφικής σχολής – τμήμα θεατρολογίας.Με την τελευταια ψηφοφορία της εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών εκλέχτηκε Πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής. Επίσης είναι μέλος αξιολόγησης ταινιών του Υπουργείου Πολιτισμού.Το 1996 ίδρυσε το πρώτο πρωτοποριακό και πειραματικό θέατρο νέων στον Κεραμεικό, αρχικά με την ονομασία “Φανάρι”, το σημερινό “θέατρο Παραμυθίας Αλμπέρτα Τσοπανάκη.Έχει γράψει τα θεατρικά έργα: «Το σπίτι στο τέλος του δρόμου», «Γυαλιά στην άμμο», «3 πράξεις για τον έρωτα», «Κόλαση», «Ανάσες κοριτσιών», «Κόκκινα χείλη», «Η ηδονή του τίποτα»,«Κορίτσι, γυναίκα,ερωμένη,μαμά»,«Έλα όπως είσαι»,«Δράκουλας»,«7 και 1/2 ξανθές»,«Το ποδήλατο της ωραίας Ελένης»,«Υποβρύχιο», «Χόμο Σάπιενς», «Το τραγούδι του νεκρού αδερφού» (από τις παραλογές 9ος αι. μ.Χ.  – απόδοση σε θεατρικό έργο), «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» (Ιούλιος Βερν – απόδοση σε θεατρικό έργο), «Παγκοσμίως άγνωστοι», «Το χρονικό της πάνινης παντούφλας», «Domino Crime»κ.α.

Πληροφορίες εκδήλωσης
  • Ημέρα και ώρα:Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:30
  • Τοποθεσία:Μουσείο Μπενάκη
  • Διεύθυνση:Πειραιώς 138
  • Είσοδος:Ελεύθερη
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας:210 345 3111
  • Social Media:https://www.facebook.com/TheatroParamythias/?fref=ts
Προηγούμενο άρθροΣυγγραφείς στα θρανία-Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Επόμενο άρθροΚυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης