Πρωταγωνιστούν: Τάσος Καραχάλιος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Ίριδα Μάρα, Χριστίνα Μπίτου, Πηνελόπη Μωρούτ, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Βασιλική Τρουφάκου
Σκηνοθεσία: So7
Υπόθεση: Ο Κρόκστα φιλιέται με τη μικρούλα του στην είσοδο της πολυκατοικίας της. Οι φίλοι του τον περιμένουν έξω, θα τους βρει, θα πιει και θα πάει να κοιμηθεί. Όταν όμως οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο dj Quadrapod ξεκαρδίζεται από το πόστο του. Αυτό το βράδυ Παρασκευής θα είναι απρόβλεπτο. Ο Κρόκστα φτάνει στο μπαρ όπου η θερμοκρασία έχει ήδη ανέβει επικίνδυνα κι εκεί που όλα φαίνονται υπό έλεγχο, παρουσιάζεται από το πουθενά η Βανέσσα. Η Βανέσσα αρέσει πολύ στον Κρόκστα. Η Βανέσσα όμως είναι και η πρώην του κολλητού του φίλου, του Σωτήρη που σήμερα δεν ήρθε μαζί τους. Ο Κρόκστα έχει μεγαλώσει πια, δεν θα έκανε τίποτα να βλάψει τη φιλία τους. Στο μαγαζί όμως, όλα είναι ρευστά, η Χριστίνα κάνει λαγουδάκια με έναν περίεγο τύπο, ο Πετράν φλερτάρει ασύστολα με μια Σέρβα και ο μπάρμανφτιάχνει συγκλονιστικά ποτά τα οποία καταναλώνει η Νανά με απίστευτη ταχύτητα. Όσο για τον dj, αυτός έχει έμπνευση. Το μπαρ θα μεταμορφωθεί κι αυτή την Παρασκευή σ’ ένα καράβι αισθησιασμού και οι άνθρωποι που παρευρίσκονται δεν γίνεται να φύγουν αζευγάρωτοι ακόμα κι αν μετανιώσουν την επόμενη μέρα.

«Εδώ είναι το μόνο μέρος που μπορώ να αναπνεύσω ελεύθερα… Εδώ… μέσα σου.»

Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή στις 00:00 η νέα παράσταση της ομάδας So7. Το κείμενο υπογράφει ο «ανήσυχος» Δημήτρης Κουρούμπαλης, ο οποίος επιστρέφει συγγραφικά μετά τον αρχετυπικό του διάλογο με το κλασικό έργο του Σαίξπηρ Ρωμαίος κι Ιουλιέτα (R.I.P. Romeos Ioulietta Panta). Στην Παρασκευή Παλιμπαιδισμού, η βασική δραματουργική/σκηνική ιδέα κάνει μια ανατομία στη νυχτερινή ζωή των νέων, με τη μουσική να έχει συμπρωταγωνιστικό ρόλο στο σκηνικό αποτέλεσμα.

Το κείμενο φαινομενικά «αβίαστο», θα το χαρακτήριζα καθημερινά ποιητικό και βαθιά ερωτικό χωρίς να υποβιβάζει τον εαυτό του με τα κλισέ ανάλογων εγχειρημάτων. Οι διάλογοι άλλοτε κοφτοί, άλλοτε με μονολογικές αντιλαβές, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα προσωπική σ’ ένα ευρύτερα «επικοινωνιακό» πλέγμα σχέσεων. Η συγγραφική φυσιογνωμία του Κουρούμπαλη αρχίζει ν’ αποκρυσταλλώνεται, αφήνοντας μια παράξενη επίγευση που δεν κατατάσσεις με ευκολία στις ευχάριστες ή δυσάρεστες γεύσεις. Λόγω της ιδιαίτερης σκηνικής σύνθεσης με την κίνηση που διασκέδασαν οι ηθοποιοί και τη ζωντανή μουσική που θ’ άκουγες σ’ ένα club, ενδεχομένως το κείμενο χάνει μερικά από τα δυνατά του σημεία, αλλά αυτό δεν στερεί την ομορφιά των διαλόγων.

Παρασκευή Παλιμπαιδισμού
Το μπαρ Λε Λουβρ βρίσκεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου

Ηθοποιοί και χορευτές στην σκηνή με ζηλευτή σκηνική ενέργεια, έχουν πρώτη τους έγνοια το άμεσα επικοινωνιακό και πιστευτό κι όχι μια αληθοφανή αναπαράσταση. Παίζουν με την εικόνα τους χωρίς καμία ανασφάλεια ή ντροπή για το σώμα τους, σ’ ένα σχεδόν μεθυσμένο σύνολο που δε διστάζει να «εισβάλει» στα καθίσματα των θεατών που συχνά ξεχνιούνται και νομίζουν πως βρίσκονται όντως σ’ ένα μπαρ κι όχι στη γνώριμη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης στη μουσική επιμέλεια, στήνει ένα live DJ set, που μονοπωλεί τις αισθήσεις των θεατών και στήνει τον καμβά πάνω στον οποίο στήνεται η κίνηση της Φρόσως Κορρού και οι δράσεις των ηθοποιών. Καθοριστικοί στη δημιουργία της ατμόσφαιρας της Παρασκευής Παλιμπαιδισμού είναι και οι φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου.

Μεσάνυχτα Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου, το μπαρ Λε Λουβρ ανοίγει  τις πόρτες του, με την ομάδα So7 να ετοιμάζει άλλο ένα ερωτικό μουσικοθεατρικό πάρτι.

Πληροφορίες της παράστασης Παρασκευή Παλιμπαιδισμού

Συντελεστές

  • Κείμενο: Δημήτρης Κουρούμπαλης
  • Σκηνοθεσία: So7
  • Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφίες: Φρόσω Κορρού
  • Μουσική επιμέλεια – live dj set: Γιώργος Κωνσταντινίδης
  • Σκηνικά-Κοστούμια: Κenny Μaclellan
  • Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σταμουλακάτου
  • Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τάσος Καραχάλιος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Ίριδα Μάρα, Χριστίνα Μπίτου, Πηνελόπη Μωρούτ, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Βασιλική Τρουφάκου
  • Ημέρα κι ώρα παράστασης: Παρασκευή 00:00
  • Διάρκεια: 60’
  • Τιμές εισιτήριων: 13, 10 ευρώ

Πληροφορίες θεάτρου

  • Θέατρο του Νέου Κόσμου, Διεύθυνση: Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Τηλέφωνο: 210 9212900
  • Ώρες κράτησης εισιτήριων: Δευτέρα – Παρασκευή 17:00 – 22:00, Σάββατο 14:00 – 22:00, Κυριακή 10:00 – 22:00
  • Site / Facebook
Προηγούμενο άρθροHer – Σινεμά και Ψυχανάλυση στο Δαναό
Επόμενο άρθρο72 ώρες – Ο έρωτας στα χρόνια του facebook στο ΙΜΚ
Αναστάσιος Πινακουλάκης
Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών -Erasmus στο Limburg Katholieke University College. Είναι τελειόφοιτος στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικών έργων, ποιημάτων και παραμυθιών. Το μεγαλύτερό του όνειρο είναι να συνθέσει μία νέα δραματουργία και να συστήνει έργα στο κοινό.