ΠΑΡΑΛΙΟ ΣΗΜΑ: Βραβεία φοιτητικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού

ΠΑΡΑΛΙΟ ΣΗΜΑ: Βραβεία φοιτητικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού

ΠΑΡΑΛΙΟ ΣΗΜΑ
Έκθεση και απονομή βραβείων στα εγκαίνια της έκθεσης ΠΑΡΑΛΙΟ ΣΗΜΑ, 7/9.

Εγκαινιάζεται στις 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.00, το ΠΑΡΑΛΙΟ ΣΗΜΑ, η έκθεση συμμετοχών στον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό φοιτητικό διαγωνισμό. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό σχετικά με τον σχεδιασμό κατασκευής ενημέρωσης και πληροφόρησης στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη, κτήριο Πειραιώς 138, για περίπου ένα μήνα, έως τις 8 Οκτωβρίου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2017 και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης. Η επιτροπή για την κρίση της, βασίστηκε στους στόχους και τα κριτήρια που αναφέρονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Εξέτασε με προσοχή και αξιολόγησε το δομικό σύστημα, την οικονομία της κατασκευής, καθώς και την δυνατότητα κατασκευής της. Έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην αρχιτεκτονική ποιότητα που ενσωματώνει την αναγνωσιμότητα ως τοπόσημου. Καθώς, επίσης, και την ένταξη της πληροφορίας στο σχεδιασμό, την ενεργειακή της αυτονομία, την πρωτοτυπία της πρότασης και την χρήση των υλικών κατασκευής.

Λίγα λόγια για το ΠΑΡΑΛΙΟ ΣΗΜΑ

Πρόκειται για μία κατασκευή που θα λειτουργήσει ως σημείο πληροφόρησης για δράσεις και εκδηλώσεις. Για αυτές που διεξάγονται στην Νέα Παραλία μόνιμα, περιοδικά ή και για εκείνες ορισμένης χρονικής διάρκειας. Η κατασκευή πρόκειται να τοποθετηθεί σε δύο σημεία της και θα έπρεπε να είναι ευδιάκριτη από απόσταση.

Τα έργα που απέσπασαν το πρώτο και το δεύτερο βραβείο θα κατασκευαστούν στις δύο δοθείσες θέσεις από την προκήρυξη του διαγωνισμού. Η επιτροπή θεωρεί ότι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός κάθε πρότασης συμπληρώνει με επιτυχία το περιβάλλον της δεύτερης και πρώτης θέσης αντίστοιχα. Καθώς και εναρμονίζεται με το συνθετικό πνεύμα σχεδιασμού της Νέας Παραλίας.

Πληροφορίες κοινού

  • Χώρος: Μουσείο Μπενάκη | Κτήριο οδού Πειραιώς 138, Αθήνα
  • Hashtag Έκθεσης: #ParalioSimaBM
  • Εγκαίνια: 7 Σεπτεμβρίου 2017, 20:00
  • Διάρκεια έκθεσης: 8 Σεπτεμβρίου 2017 – 8 Οκτωβρίου 2017
  • Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή, 10:00-18:00 | Παρασκευή & Σάββατο 10:00-22:00
  • Είσοδος: € 6, € 3
  • Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του μουσείου, πατώντας εδώ.

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply