Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29 Απριλίου) σας προτείνουμε το νέο τραγούδι «Χόρεψε», που ερμηνεύουν η Σοφία Παπάζογλου και ο Παντελής Θαλασσινός. Το τραγούδι αυτό περολαμβάνεται στο cd της Σοφίας Παπάζογλου που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Στου ονείρου τις στροφές». Η μουσική είναι του Παναγιώτη Στεργίου και οι στίχοι του Δημήτρη Τσάφα. Πρόκειται για ένα υπέροχο βαλς που μας προ(σ)καλεί να χορέψουμε! Ένα τραγούδι για τη ζωή, την αγάπη, τον έρωτα, τους ανθρώπους, το χορό!

«Χόρεψε, χόρεψε, είναι η ζωή μια γιορτή.
Ο έρωτας κύματα, μάθε βήματα να προχωράμε μαζί.
Χόρεψε, χόρεψε, κάνε με πάλι παιδί κι από τα λάθη μου
κλέψ’ την αγάπη μου, παράδεισέ μου στη γη»

Παντελής Θαλασσινός

Ο Παντελής Θαλασσινός γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς νησιώτες. Ο πατέρας του Μιχάλης ήταν απ’ τη Χίο και η μητέρα του Ευαγγελία, από την Σέριφο. Έζησε από την ηλικία των 2 έως 9 ετών, στη Χίο όπου έκανε τα πρώτα του βήματα μαθαίνοντας κιθάρα. Στον Πειραιά, και μετά το Γυμνάσιο, (σημερινό λύκειο), εκτός απ τις διάφορες δουλειές που εργάστηκε, άρχισε να δουλεύει και σαν κιθαρωδός, σε ταβέρνες, και μικρες μπουάτ του Πειραιά.

Το 1987 μπαίνει στη δισκογραφία, με τον Γιάννη Νικολάου, με το ντουέτο «Λαθρεπιβάτες», με τα τραγούδια, «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε». «Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω», κ.α. κάνοντας μαζί 4 συνολικά δουλειές, για να χωρίσουν οι δρόμοι τους το 1991.

Το 1993, ηχογραφεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο «Νύχτας Κύματα», και αμέσως γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, ανοίγοντας το δρόμο για 14 ακόμα προσωπικά CDs.. που έμελλε να γίνουν, χρυσά, πλατινένια, και ένα απ αυτά, δις πλατινένιο.. Ο ίδιος θεωρεί σταθμό της ζωής του, τη συνάντηση και τη συνεργασία του, με τον Ηλία Κατσούλη (1939-2008), που μαζί έκαναν μεγάλες επιτυχίες.. Τα εξώφυλλα όλων των δίσκων του, στόλισε ο αείμνηστος Χιώτης χαράκτης και ζωγράφος, Νίκος Γιαλούρης (1928-2003).

Έχει στο ενεργητικό του, άλλα τόσα CDs σαν συνθέτης, (που έκανε μουσικές για άλλους τραγουδιστές), αλλά και καμιά πενηνταριά ακόμη που συμμετέχει σαν τραγουδιστής σε δουλειές άλλων. Τελευταίες του δουλειές μέσα στο 2013, τα «10 Τραγούδια της Ελπίδας» και Η «Ανοιχτή Ακρόαση». Αγαπημένα του άλμπουμς, το «Καλαντάρι» και τα «Αστρανάμματα». Ως τώρα έχει συνεργαστεί, με όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες στιχουργούς, συνθέτες, και διακεκριμένους ερμηνευτές.

Έχει γράψει, ή έχει τραγουδήσει, στη δισκογραφία, περί τα 500 τραγούδια σε σύνολο. Πλέον, οι συναυλίες του πλέον ξεπερνούν τις 800! Τραγούδησε σε όλους τους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδος, και σε χώρες του εξωτερικού, (Κύπρο, Τουρκία, Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστραλία.. ), με μεγάλη επιτυχία.. Κι όπως λέει κι ο ίδιος αστειευόμενος….. «Με την μουσική του κατάφερε, να κάνει πραγματικότητα το ποδοσφαιρικό του όνειρο, να παίξει στα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας.». Έχει γράψει και μουσική για θέατρο, κινηματογράφο, σίριαλς, διαφημίσεις, μουσικά σήματα σταθμών κ.α..

«Χόρεψε» από τη Σοφία Παπάζογλου και τον Παντελή Θαλασσινό

  • Το τραγούδι στο Youtube
  • Παντελής Θαλασσινός Website
  • Σοφία Παπάζογλου Website

 

Προηγούμενο άρθροΔανάη Παπουτσή: «Είμαι μια γυναίκα χωρίς όνομα, είμαι το νούμερο επτά»
Επόμενο άρθροΤα έργα για πιάνο του Ρίχαρντ Βάγκνερ – Α’ μέρος