Tον συγγραφέα Paolo Cognetti , νικητή του Premio Strega (Premio Strega Giovani / Premio Strega 2017), υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδυ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και τις Εκδόσεις Πατάκη.

Τον φημισμένο Ιταλό συγγραφέα θα συστήσει στο κοινό η Άννα Παπασταύρου, μεταφράστρια στα ελληνικά του βραβευμένου μυθιστορήματός του «Τα οχτώ βουνά».  Το βιβλίο αυτό πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Πατάκη και έχει επίσης αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στη Γαλλία και τη Βρετανία. Μετά το πέρας της ομιλίας του (στα ιταλικά με ταυτόχρονη μετάφραση), ο Paolo Cognetti θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Το Premio Strega [Βραβείο Στρέγκα] αποτελεί τη σπουδαιότερη λογοτεχνική διάκριση της Ιταλίας. Θεσμοθετήθηκε στα 1947. Είναι ετήσιο και έχει απονεμηθεί σε πεζογράφους διεθνούς ακτινοβολίας, όπως ο Αλμπέρτο Μοράβια, ο Ουμπέρτο Έκο, ο Τσέζαρε Παβέζε κ.ά.

Paolo Cognetti

Ο Paolo Cognetti (Μιλάνο, 1978) έχει γράψει τα «Manuale per ragazze di successo» (2004), «Una cosa piccola che sta per esplodre» (2007), «Sofia si veste sempre di nero» (2012) και «A pesca nelle pozze più profonde» (2014). Με θέμα τα βουνά έχει δημοσιεύσει το έργο «Il ragazzo selvatico» (Terre di mezzo, 2013). Είναι επιμελητής της ανθολογίας διηγημάτων New York Stories (Einaudi, 2015).

Είναι ένας συγγραφέας από τους πιο αναγνωρισμένους από τους κριτικούς, αλλά και από τους αγαπημένους των αναγνωστών. Με τα «Οχτώ βουνά», ένα βιβλίο γοητευτικό και ώριμο, που εξερευνά τις περιστασιακές αλλά ακλόνητες σχέσεις των ανθρώπων, o Paolo Cognetti κατέκτησε τον διεθνή εκδοτικό κόσμο. Το βιβλίο τιμήθηκε με το Premio Strega Giovani και με το Premio Strega. Πρόκειται για δυο βραβεία αφιερωμένα στα βουνά, όπως είπε ο ίδιος.

Πληροφορίες για την εκδήλωση:

  • Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής
  • Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα
  • Ημερομηνία και Ώρα: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 7
  • Είσοδος Ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται από τις 17:30
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΑνθρώπινη Ροή: Ειδική προβολή/ Συγκέντρωση χρημάτων για πρόσφυγες
Επόμενο άρθρο«Μαθαίνοντας να είσαι Έλληνας» του Θεόδωρου Γ. Ζέρβα από τις εκδόσεις Εν πλω