Ο Παναγιώτης Μάργαρης έρχεται στον Ιανό την Παρασκευή στις 24 Νοεμβρίου στον Ιανό στις 21:30 το βράδυ με διασκευές τραγουδιών για κιθάρα. Το μουσικό του πρόγραμμα περιέχει διασκευές για κιθάρα σημαντικών μουσικών κομματιών που συνέθεσαν ο Μ. Θεοδωράκης και ο Μ. Χατζιδάκις, καθώς και άλλες επιτυχίες του μουσικοσυνθέτη. Στην σκηνή θα τον συνοδεύει η ερμηνεύτρια Λίνα Ροδοπούλου.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης έρχεται στον Ιανό σε μία μοναδική μουσική παράσταση!

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Ο Παναγιώτης Μάργαρης ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη», ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης θα πραγματοποιήσει ένα κύκλο συναυλιών σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε αυτές τις συναυλίες θα παρουσιάσει διασκευές του για κλασική κιθάρα σε ιστορικά τραγούδια των σπουδαιότερων Ελλήνων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι. Δε θα λείψουν φυσικά  και κομμάτια από τη πλούσια δισκογραφία του Παναγιώτη Μάργαρη όπως το «Requiem for a dream», το «Hotel California», το «Paint it black», το «The logical song» κ.α. Μαζί του επί σκηνής θα βρεθεί η εξαιρετική ερμηνεύτρια Λίνα Ροδοπούλου. Μια μοναδική και ξεχωριστή μουσική εργασία του κορυφαίου Έλληνα μουσικού Παναγιώτη Μάργαρη, στα αριστουργήματα των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι, πλημμυρισμένη από τη μαγεία της κλασικής κιθάρας.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης και η μουσική του πορεία

Ο Παναγιώτης Μάργαρης σπούδασε Κλασική Κιθάρα στο Ωδείο Αττικής και στο Εθνικό Ωδείο, παίρνοντας Δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Παράλληλα ασχολείται με τη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Ως συνθέτης έχει ηχογραφήσει τρεις προσωπικούς δίσκους.Το 1999 ξεκίνησε να ηχογραφεί με τον Νότη Μαυρουδή τη δισκογραφική σειρά Café de l’art. Οι δίσκοι με τίτλο Café de l’art IV – Cinema και Café de l’art V – Τσιτσάνης – Βαμβακάρης, απέσπασαν το «Βραβείο Καλύτερου Ορχηστρικού Δίσκου της Χρονιάς» στα Μουσικά Βραβεία «Αρίων», με τις συνολικές πωλήσεις της δισκογραφικής αυτής σειράς να έχουν ξεπεράσει τα 100.000 αντίτυπα.

Ως κιθαριστής και συνθέτης, ο Παναγιώτης Μάργαρης, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1500 συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημαντική στιγμή στην καριέρα του είναι η συμμετοχή του διάσημου κιθαριστή, Al Di Meola, στη δισκογραφική δουλειά με τίτλο Duende και η συνύπαρξή τους επί σκηνής.

Το 2011 συναντήθηκε με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε εμφανίσεις σε Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Κύπρο. Το 2013 κυκλοφόρησε η δισκογραφική του δουλειά Rock of my soul, όπου διασκεύασε και ερμήνευσε στην κιθάρα ιστορικά rock τραγούδια. Το  2014 ταξίδεψε στην Ελλάδα παρουσιάζοντας το «Rock of my soul» σε σημαντικούς χώρους, με ερμηνευτές τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Δήμητρα Παπίου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ελένη Πέτα, Ελένη Δήμου, κ.α.

Τον Δεκέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε το άλμπουμ του «Με τη μαγεία της κιθάρας», που περιλαμβάνει διασκευές του σε μουσικές από όλο τον κόσμο και σε έργα κλασικών συνθετών, καθώς και προσωπικές του συνθέσεις, με ερμηνευτές τους Σταμάτη Κραουνάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρκο Κούμαρη (τραγουδιστή και τραγουδοποιό των «Locomondo») και Γεωργία Νταγάκη. Το άλμπουμ παρέμεινε για εβδομάδες στο top5 των επίσημων charts της Ελλάδας. Το 2016 θα περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ερμηνεύοντας τα κομμάτια του άλμπουμ «Με τη μαγεία της κιθάρας».

Πληροφορίες για το μουσικό γεγονός:

  • Ημέρα διεξαγωγής: Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017
  • Χώρος: Ιανός
  • Διεύθυνση: Σταδίου 24 , Αθήνα
  • Ώρα έναρξης: 21.30
  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
  • Τιμή εισόδου: Η είσοδος είναι 18€ (με κρασί ή μπύρα)
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 32 17 810
  • Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ – Σταδίου 24 και Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)
  • Site
Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ 

 

Προηγούμενο άρθρο«Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» | στην γκαλερί Rafael Michailov
Επόμενο άρθροΑ-πε-λπι-σί-το – Ο Λάκης Λαζόπουλος στο θέατρο Αθηνών