"Oticons Faculty Film Music Competition": 2ος Διαγωνισμός Κινηματογραφικής ΜουσικήςΟ πιο καινοτόμος Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής, το Oticons Faculty Film Music Competition, μετά από μια καθ’ όλα επιτυχημένη πρώτη χρονιά, επιστρέφει δυναμικά και φέτος, με σκοπό την ανάδειξη νέων συνθετών για τον κινηματογράφο. Πρόκειται για έναν μοναδικό διαγωνισμό κινηματογραφικής μουσικής, ο οποίος στηρίζεται από οσκαρικούς συνθέτες, διεθνείς οργανισμούς και καθιερώνεται από φέτος ως ένα ετήσιο γεγονός.

 

Το Oticons Faculty Film Music Competition διοργανώνεται από το πρακτορείο εκπροσώπησης συνθετών κινηματογραφικής μουσικής Oticons Ltd. και ξεκίνησε ως μια ιδέα των ιδρυτών του, Γιώργου Χριστόπουλου και Σταύρου Πλατσή, οι οποίοι φιλοδοξούν με αυτό τον διαγωνισμό να αλλάξουν τα «μουσικά» δεδομένα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ανακαλύπτοντας και ενεργά προωθώντας εντός της τα σπουδαιότερα ταλέντα από όλο τον κόσμο στην σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής. Φέτος, ο Διαγωνισμός διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά και θα δέχεται εγγραφές μέχρι τις 10 Απριλίου 2015.

Ο διαγωνισμός εφεξής θα επαναλαμβάνεται ετησίως καθώς πέρα από τις περσινές 120 συμμετοχές από 36 διαφορετικές χώρες, έτυχε και τεράστιας υποδοχής και αποδοχής παγκοσμίως. Για τον λόγο αυτό πλειάδα συνθετών, όπως ο διάσημος Λάλο Σίφριν («Επικίνδυνες Αποστολές») αλλά και οι βραβευμένοι με Όσκαρ Γιαν Κατσζμάρεκ («Ψάχνοντας την Χώρα του Ποτέ») και Στήβεν Γουόρμπεκ («Ερωτευμένος Σέξπηρ»), όπως επίσης και οι Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι («Ερωτική Επιθυμία»), Μπρούνο Κουλέ (“Coraline”), Τζέσπερ Κιντ (“Assassin’s Creed”) συνεχίζουν την στηριξή τους με την συμμετοχή τους, μεταξύ πολλών άλλων διασημοτήτων, στην Κριτική Επιτροπή.

Τα Βραβεία για τους δύο μεγάλους νικητες του 2015, θα είναι ξανά η συμμετοχή τους στα δύο σπουδαιότερα διεθνή φεστιβάλ κινηματογραφικής μουσικής με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την Oticons. Ο 1ος Νικητής θα παρευρεθεί στα World Soundtrack Awards, όπου επίτιμος προσκεκλημένος θα είναι ο Άλαν Σιλβέστρι -συνθέτης της τριλογίας «Επιστροφή στο Μέλλον», που φέτος γιορτάζει 40 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας- και ο 2ος Νικητής θα ταξιδέψει στο Φεστιβάλ Κινηματογραφικής Μουσικής της Κρακοβίας, όπου θα παρακολουθήσει συναυλίες και master-classes από τους συνθέτες Μάικλ Τζιακίνο (“Star Trek”), Ραμίν Τζαβαντί (“Game of Thrones”), Τρέβορ Μόρις (“Vikings”) και Άτλι Όρβαρσον (“The Mortal Instruments”). Συν τοις άλλοις ο Γιώργος Χριστόπουλος έχει προσκαλεσθεί να δώσει κι ο ίδιος ένα master-class αλλά και να συμμετέχει σε πάνελ συζήτησης στα πλαίσια του προγράμματος του φεστιβάλ.

 

Πληροφορίες


Κάθε βήμα αυτού του διαγωνισμού θα γίνει και πάλι εξολοκλήρου online, στη διαδικτυακή πλατφόρμα του διαγωνισμού (http://faculty.oticons.com): εγγραφή συμμετοχής, καταχώρηση (upload) των συνθέσεων, ακόμα και η ψηφοφορία και η τελική συνεδρίαση των κριτών. Ο Διαγωνισμός θα δέχεται εγγραφές μέχρι και τις 10 Απριλίου 2015. Οι 10 Φιναλίστ και οι 2 μεγάλοι νικητές, που θα μοιραστούν τα βραβεία, θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο41 προκριθέντα έργα για τα Mies Van der Rohe Award 2015
Επόμενο άρθροΗ ανοικτή επιστολή της Έμα Ουάτσον στον Στιβ Κάρελ