Το δοκίμιο του Όσκαρ Ουάιλντ με τίτλο «Η ψυχή του ανθρώπου στον σοσιαλισμό» θα παρουσιαστεί στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema. Η εν λόγω βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/5 στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο. Εισηγήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Λιάνα Κανέλλη.

Λίγα λόγια για το δοκίμιο «Η ψυχή του ανθρώπου στον σοσιαλισμό»

Η «Ψυχή του Ανθρώπου στον Σοσιαλισμό» είναι ένα δοκίμιο του ‘Οσκαρ Ουάιλντ  διαχρονικό, που αναζητά λύσεις προς ένα ουσιώδη βίο, όχι μόνο την ύπαρξη, αλλά την ανάπτυξη και ολοκλήρωση ενός υγιούς, λογικού και πολιτισμένου ανθρώπου, επιτυγχάνοντας την αρμονία με τον εαυτό του και το περιβάλλον του και τελικό στόχο την πρόοδο και πλήρη ανάπτυξη της ζωής ως τον ανώτερο βαθμό τελειότητάς της, την ατομικότητα.

Ο πιο αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης της βικτοριανής εποχής, αντισυμβατικός και ιδιοφυής, στο βιβλίο του «Η Ψυχή του ανθρώπου στον Σοσιαλισμό» ο Ουάιλντ κατορθώνει με γλαφυρότητα ύφους και διαύγεια πνεύματος να χειριστεί με μαεστρία την πολυπλοκότητα του ζητήματος, συνθέτοντας ένα κείμενο δοκιμιακό, ριζοσπαστικό και συνάμα διαχρονικό. Προβαίνοντας σε ένα σύνολο επιχειρημάτων και κριτικών προσεγγίσεων, έρχεται για μια ακόμα φορά σε σφοδρή αντιπαράθεση με κάθε έννοια συμβατικότητας. Πνευματώδης, ρομαντικός, καθηγητής, ουμανιστής και λόγιος χάρισε ένα δοκίμιο αφιερωμένο στον ταραγμένο, ανήσυχο άνθρωπο του 21ου αιώνα, το οποίο συνεχίζει να είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Παράλληλα μια ευκαιρία προβληματισμού στο παρόν, μια απάντηση στο αδιέξοδο μονόδρομο της σημερινής πραγματικότητας , μια εποχή που αναζητούνται νέες ουτοπίες.

Όσκαρ Ουάιλντ- Συνοπτική βιογραφία

Ο Όσκαρ Ουάιλντ (πλήρες όνομα Όσκαρ Φίνγκαλ Ο’Φλάχερτι Ουίλς Ουάιλντ, αγγλ. Oscar Fingal O’Flahertie Wills Wilde, 16 Οκτωβρίου 1854 – Παρίσι, 30 Νοεμβρίου 1900) ήταν Ιρλανδός μυθιστοριογράφος, ποιητής, δραματουργός και κριτικός. Έχοντας περάσει από διάφορα είδη γραπτού λόγου καθ’ όλη την δεκαετία του 1880, γεύτηκε την δόξα σαν θεατρικός συγγραφέας στο Λονδίνο στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Στις μέρες μας έχει γίνει γνωστός για τα ευφυολογήματά του, το μοναδικό του μυθιστόρημα (Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ), τα θεατρικά έργα του, τις συνθήκες φυλάκισής του καθώς και τον πρόωρο θάνατό του.

Πληροφορίες για την παρουσίαση του δοκιμίου «Η ψυχή του ανθρώπου στον σοσιαλισμό»

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 17 Μαΐου
  • Ώρα διεξαγωγής: 20:00
  • Τόπος διεξαγωγής: ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema
  • Διεύθυνση: Ιουλιανού 42-46, Πλατεία Βικτωρίας
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Link για το official website του ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema
Προηγούμενο άρθροΑφιέρωμα Film Noir – 16 με 23 Μαΐου στο κινηματογραφικό εντευκτήριο Cinemarian
Επόμενο άρθροΈνας Μάης για τον Μπρεχτ – μια σειρά εκδηλώσεων στο Τρίκυκλο UpStage