Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 20:30, παρουσιάζει στο Θέατρο Παλλάς μια μοναδική συναυλία συναυλία. Η Ορχήστρα συμπράττει με το μουσικό συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα με special guest τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Al Di Meola. Είναι γνωστό πως το συγκρότημα έχει συμπράξει και δισκογραφικά και μαζί έχουν δημιουργήσει το δίσκο “The Orchestra project”.

Λίγα λόγια για τα Κίτρινα Ποδήλατα και δίσκο…The Orchestra project

Οι δυο δημιουργοί Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς, συνεργάζονται με τον εξαιρετικό ενορχηστρωτή Γιάννη Γκίκα και πετυχαίνουν να συνδυάσουν σε υψηλό επίπεδο, το κλασικό με το σύγχρονο, το εντυπωσιακό με το ουσιώδες.

Άλλοτε με ένταση, εξωστρέφεια και δυνατά ηλεκτρικά riffs κι άλλοτε αφήνοντας το λυρισμό και την εσωτερικότητα να κυριαρχήσουν, τα Κίτρινα Ποδήλατα, συμπράττουν με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη και προτείνουν 9 tracks με επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών της 16ετούς πορείας τους  («Μη μ’ αγγίζεις», «Yara-Yara» σε ποίηση Ν.Καββαδία κ.α.) αλλά και νέες συνθέσεις  («Ονειρεύομαι ακόμα» , « Άγραφος Νόμος» ).

Ιδιαίτερη στιγμή του album, αποτελεί το σολιστικό ντουέτο που τα Κίτρινα Ποδήλατα πραγματοποιούν με τον παγκοσμίου φήμης Ιταλο-αμερικανό δεξιοτέχη κιθαριστή Al di Meola. Ένα track της νέας δισκογραφικής πρότασης, ολοκληρώνει την τάση των δύο δημιουργών για καλλιτεχνικό πειραματισμό. Έτσι αποτυπώνονεται το «άνοιγμα» που για πρώτη φορά επιχειρούν, στην αγαπημένη τους ιταλική κουλτούρα, με το «Rabbia e Poesia» σε στίχους Cosmina Furchi Gliatas. Μια μεγάλη και ιδιαιτέρως τιμητική συμπαραγωγή του αγαπημένου ροκ συγκροτήματος με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, η οποία παρουσιάζεται οπτικοποιημένη στο σύνολό της, μόνο στο επίσημο κανάλι youtube του συγκροτήματος. 1η Νοεμβρίου 2016, έγινε η ψηφιακή κυκλοφορία του νέου album-έκπληξη: Vol.2 «Κίτρινα Ποδήλατα-the Orchestra project»,  από την «Yellownote».

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Κίτρινα Ποδήλατα και Al Di Meola στο Παλλάς – Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: Θέατρο Παλλάς
  • Ημερομηνία: Σάββατο 29 Απριλίου 2017
  • Ώρα έναρξης: 20.30
  • Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος, 5 ευρώ για ανέργους, φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών.
  • Πληροφορίες: στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticket365.gr, στο τηλέφωνο 2111000365, καθώς και στα ταμεία του Θεάτρου Αλίκη (Αμερικής 4)
  • Links: Facebook Event 
  • Μουσική Διεύθυνση: Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς
  • Χορηγός Επικοινωνίας: 

    Artic.gr
    Artic.gr
Προηγούμενο άρθροΟ Σταμάτης Μορφονιός ζωντανά στο ΚΕΤ το Σάββατο 22 Απριλίου 2017
Επόμενο άρθροΔύο Περίπατοι Βιβλίου στις 22/4/2017, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου