Οι εκδόσεις Θερμαϊκός και ο Φώντας Ξένιος παρουσιάζουν το βιβλίο του με τίτλο Οριακό Σημείο. Μια σύγχρονη νουβέλα των μητροπόλεων, ένα σκοτεινό παραμύθι για την απώλεια, για την οργή γύρω και μέσα μας. Με λόγο κοφτό, τραχύ, και άμεσο ο συγγραφέας πλάθει ένα εφιαλτικό κόσμο, όπου δεν υπάρχουν αισθήματα. Στο Οριακό Σημείο, που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα, ο αναγνώστης θα πρέπει να φτάσει στο τέλος, για να ανακαλύψει αν υπάρχει τουλάχιστον ελπίδα.

Σε μια πόλη εχθρική και αφιλόξενη μια γυναίκα οχυρώνεται πίσω από τη μοναξιά της για να επιβιώσει. Μοναδικό της όνειρο να επιστρέψει κάποια μέρα στη φωτεινή γη της ουτοπίας της.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για το βιβλίο Οριακό Σημείο

Μια γυναίκα απογοητευμένη από την ζωή και τους ανθρώπους, που τη στοιχειώνει το παρελθόν, επιλέγει να περνά τις ώρες της μόνη χαζεύοντας έξω από το παράθυρό τους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Μοναδικό της όνειρο να φύγει στο Νότο και να ζήσει στο σπίτι που ‘χει εκεί από τον παππού της. Στον αγώνα να συγκεντρώσει χρήματα για τον σκοπό αυτό έρχεται αντιμέτωπη μ’ έναν κόσμο σκοτεινό, γεμάτο ναρκωτικά και αγοραίους έρωτες. Μέσα εκεί θα ξαναγεννηθεί η πίστη της στους ανθρώπους. Σύντροφός της στο μοναχικό της ταξίδι θα ‘ναι πια μια κοπέλα με τα μισά της χρόνια, η Λίνα. Μαζί οι δύο γυναίκες θα διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στο όνειρο, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Η λύση της υπόθεσης εναποτίθεται στα χέρια της τύχης. Θα καταφέρουν να ξεφύγουν από την κόλαση ή θα βουτηχτούν πιο βαθιά σε αυτή;

Το βιβλίο Οριακό Σημείο κάνει αναφορά σε δύο μεγάλες μάστιγες της εποχής, την πορνεία και τα ναρκωτικά. Θέλει να περιγράψει τη λεπτή γραμμή που χωρίζει την ελευθερία της αγνής ζωής από τα δεσμά του εύκολου χρήματος. Η πρωταγωνίστρια, που σε όλο το έργο διατηρεί την ανωνυμία της, γίνεται η κινητήριος δύναμη που αποδεικνύει πως η ελευθερία θέλει ρίσκο όμως δεν είναι κάτι το αδύνατο. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί μια γλώσσα σκληρή αλλά ρεαλιστική ενώ παράλληλα παρουσιάζει τις σκέψεις και τις επιθυμίες της πρωταγωνίστριάς του με έντονο λυρισμό, θέλοντας να τονίσει την αντίθεση ανάμεσα στην σκοτεινή πλευρά της πόλης και τα υψηλά ιδανικά που διαφυλάσσει μέσα της η ηρωίδα του.

oriako-simio-fontas-xenio
Οριακό Σημείο από τις εκδόσεις Θερμαϊκός
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα, Φώντας Ξενιός

Ο Φώντας Ξενιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε αγγλική φιλολογία, ασχολήθηκε όμως με τη μουσική, αρχικά σαν μέλος συγκροτημάτων, και μετά σαν ηχολήπτης, μουσικός παραγωγός και δημοσιογράφος. Ήταν συνθέτης και ενορχηστρωτής της αθηναϊκής μπάντας Alive She Died, των οποίων η διασκευή στο She’s Lost Control των Joy Division επιλέχτηκε από την Gucci για την παγκόσμια καμπάνια ρούχων 2016-2017 τριάντα χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία. Σαν ηχολήπτης συνεργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες μουσικούς και συγκροτήματα, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ήταν υπεύθυνος ήχου του αθλητικού συγκροτήματος Ελληνικού (Hellenic Complex). Εργάστηκε σαν δημοσιογράφος για μια δεκαετία στο περιοδικό Ήχος των Τεχνικών εκδόσεων, σαν ειδικός των νέων ρευμάτων της ηλεκτρονικής μουσικής.

Πληροφορίες για το βιβλίο

 

Διαβάστε περισσότερες βιβλιοπαρουσιάσεις

 

Προηγούμενο άρθροΕργαστήρια φωτογραφίας για παιδιά και εφήβους
Επόμενο άρθροΗ Ευσταθία και η Μαρία Κίτσου ενώνονται στο Jazz Point