Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός η νουβέλα του Φώντα Ξενιού με τίτλο «Οριακό σημείο».

Μια σύγχρονη νουβέλα των µητροπόλεων, ένα σκοτεινό παραµύθι για την απώλεια, για την οργή γύρω και µέσα µας. Με λόγο κοφτό, τραχύ, και άμεσο ο συγγραφέας πλάθει ένα εφιαλτικό κόσμο, όπου δεν υπάρχουν αισθήματα. Σ αυτό το βιβλίο, που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα, ο αναγνώστης θα πρέπει να φτάσει στο τέλος, για να ανακαλύψει αν υπάρχει τουλάχιστον ελπίδα.

Οριακό σημείο

Σε μια πόλη εχθρική και αφιλόξενη μια γυναίκα οχυρώνεται πίσω από τη μοναξιά της για να επιβιώσει. Μοναδικό της όνειρο να επιστρέψει κάποια μέρα στη φωτεινή γη της ουτοπίας της. Μια σύγχρονη νουβέλα των μητροπόλεων, ένα σκοτεινό παραμύθι για την απώλεια, για την οργή γύρω και μέσα μας. Το κτήµα του παππού είναι κατηφορικό. Στα χαμηλά μαζεύονται νερά και σχηματίζουν μια ρηχή λιµνούλα που µόλις χωράει το πέλµα.

Μια άνοιξη που ζεµατούσε ο ήλιος, πέρασα κάτω απ’ τον ξύλινο φράχτη για να εξερευνήσω τα µυστικά της. Θυµάµαι ακόµη την αύρα της αιωνιότητας καθώς περπατούσα για πρώτη φορά ελεύθερη. Κάθε βήµα ιερό, κάθε σπιθαµή γης κι ένα παρθένο βασίλειο. Στην επιφάνεια του νερού γυρίνοι είχαν βγει περίπατο, γιόρταζαν γιατί κανείς τους δεν θα γινόταν πρίγκιπας ποτέ. Όπου κι αν κοίταξα φως κι ο ορίζοντας άπειρος κι ανέπαφος απ’ τα σηµάδια που αφήνουν πίσω οι ανθρώπινες γενιές. Έφτασε ο καιρός. Πρέπει να φύγω.

Λίγα λόγια για τον Φώντα Ξενιό

Ο Φώντας Ξενιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε αγγλική φιλολογία, ασχολήθηκε όμως με τη μουσική, αρχικά σαν μέλος συγκροτημάτων, και μετά σαν ηχολήπτης, μουσικός παραγωγός και δημοσιογράφος. Ήταν συνθέτης και ενορχηστρωτής της αθηναϊκής μπάντας Alive She Died, των οποίων η διασκευή στο She’s Lost Control των Joy Division επιλέχτηκε από την Gucci για την παγκόσμια καμπάνια ρούχων 2016-2017 τριάντα χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία! Σαν ηχολήπτης εργάστηκε με κορυφαίους έλληνες μουσικούς και συγκροτήματα, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ήταν υπεύθυνος ήχου του αθλητικού συγκροτήματος Ελληνικού (Hellenic Complex). Εργάστηκε σαν δημοσιογράφος για μια δεκαετία στο περιοδικό Ήχος των Τεχνικών εκδόσεων, σαν ειδικός των νέων ρευμάτων της ηλεκτρονικής μουσικής.

Πληροφορίες για το βιβλίο:

  • Τίτλος: Οριακό σημείο
  • Συγγραφέας: Φώντας Ξενιός
  • Εκδόσεις: Θερμαϊκός
  • Σειρά: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
  • ISBN: 978-960-9547-50-5
  • Συντελεστής: ΜΟΥΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
  • Έτος κυκλοφορίας: 2017
  • Σελίδες: 168
Προηγούμενο άρθροΣτις θολές εκβολές της μνήμης: Τέσσερις μαρτυρίες για την εκταφή του ποταμού Ερρινυού, Άντζελα Δημητρακάκη
Επόμενο άρθροΗ έκθεση HL2805xy57 στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος έως 15/7